18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

2018. szeptember 25. Kos Telihold – Elengedés belső gyermekünk lelki egyensúlyáért

Megosztás
Asztrológia

Szeptemberben a Telihold a tüzes Kos jegyében köszönt ránk. A Kos jegyre jellemző a hevesség, az akarat, és az indulatok.


Mivel a Telihold témája az elengedés, így most lelkünket megszabadíthatjuk mindattól a bennünk tomboló, elfojtott mérgező érzésektől, amit már jó régóta magunkban tartogatunk.

Az önmagunkon való munkálkodásnak több lehetőségét is felkínálja nekünk most a sors. Ismerjétek meg a lehetőségeket, és válasszátok ki a saját problémátokat.
1. Megbocsájtás másoknak és magunknak

Milyen sokszor halljuk és olvassuk, hogy a megbocsátás gyógyít. És ez így is van, hiszen ha nem érzünk rossz érzéseket a másik emberrel vagy akár önmagunkkal kapcsolatban, akkor az már önmagában gyógyulás. Ugyanis a visszafojtott, őrizgetett harag, düh, dac, bosszúvágy, fájdalom, főleg ha azt gyermeki énünk őrizgeti, mind a ti energiátokat blokkolják, és ezek az érzések, mint egy energiavámpír szívják el életenergiátokat.
A megbocsátás felszabadítja a lelket és nem csak a lelki mérgektől szabadít fel, hanem ezzel együtt a testi méregtelenítés is elindul, a szervezet spontán salakanyagtól való megszabadulása felélénkül. 

Valójában minden változást megbocsájtásnak kellene megelőznie, mint egyfajta lelki méregtelenítésnek. 


A megbocsátás nem csak a kimondott szó, nem csak a bocsánatkérés. Sokan vannak, akik nem képesek megbocsátani, lehet hogy megtörténik a bocsánatkérés, de a tudattalanban tovább él és mérgezi őt a másik vétke miatt érzett elfojtott harag. Erre jelzés pl. ha máj, epe, anyagcsere, bélgyulladásos problémák alakulnak ki. Enyhébb esetben jelzés a folyamatos hajnali felébredés, éjfél és 3 óra között. Mindig arra gondoljatok, hogy nem kell a másik tettét megbocsátani, hiszen azzal megbántott benneteket, lelki sebeket ejtve rajtatok. De magának az embernek megbocsáthattok, ezzel saját felszabadulásotokat segítve. Igyekezzetek megérteni, hogy miért kerültetek abba a helyzetbe, mit tanított számotokra.

Ami még szintén nagyon fontos! Minden harag legmélyén megjelenik a saját magunkkal kapcsolatos düh érzése, amitől a legnehezebben szabadulunk meg. Haragszunk tehetetlenségünk miatt, ezért nem tudjuk szeretni magunkat, de legtöbbször ez az érzés elbújik bennünk, nem is tudunk róla. Így ahelyett, hogy magunknak megbocsátanánk, bűnbakot keresünk, akire mutogathatunk, rosszabb esetben, szeretnénk őt legalább annyira szenvedni látni mint magunkat. Azonban ez az érzés csak a mi szenvedésünket növeli, a másik ember ettől még teljesen jól érezheti magát, csakis a mi lelki harmóniánk rombolódik. Érdemes tehát minél hamarabb megszabadulni ezektől az önsorsrontó érzésektől, és elsődlegesen saját magunknak megbocsátani.


2. Elfojtott harag, düh, bosszúvágy, irigység elengedése

Nagyon sok dühöt képesek vagyunk magunkban elfojtani, aminek oka gyermekkorunkban keresendő. Ha visszagondolunk arra az időszakra, vagy csak akár saját magunkra szülőként, mit tettünk, amikor gyermekünk hisztizett? Legtöbbször rászóltunk, ugye? Ahogy a mi szüleink is ránk szóltak, hogy ne hisztizzünk már, viselkedjünk rendesen. Pedig ez a mi esetünkben és saját gyermekünk esetében is, egyfajta belső feszültség kitombolása volt. A reakciók miatt viszont hajlamossá válhatott az ember arra, hogy megtanulja elfojtani a dühöt, ahelyett hogy valamilyen módon (másoknak nem ártva) kitombolnánk magunkból. Hiszen az elvárt rendes viselkedésbe nem tartoztak bele a dühkitörések.
Ahogy az első pontnál írtam a változás első lépése a megbocsájtás, ez segíti a következő lépést az elfojtott indulatok elengedését. Ha úgy érzitek, nehezen megy, akkor érdemes ezeket a feszültséget kitombolni magatokból. Ilyenkor jöhet a bokszzsák, vagy egy párna, amit addig üttök, amíg csak bírtok. Ezután már az elengedés, továbblépés is könnyebbé válik.

Lapozz tovább a többi anygali feladathoz!
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat