18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Bőrbetegségek, melyek egész testeden megjelenhetnek! – De hol jelentkeznek először?

Megosztás
Egészség

A nemi szervek tájékán komolyan kell venni a viszketést! A genitális területen kialakuló bőrbetegségeket leggyakrabban gombák és baktériumok okozzák, melyek végül az egész testre átterjedhetnek.


Genitális szemölcs


A szemölcs kifejezés hallatán rögtön mindenkinek a fertőző szó jut eszébe. 
És ez így is van! A genitális szemölcs egy nemi úton terjedő bőrbetegség. Ezt a HPV , más néven Human Papilloma vírus okozza. A genitális szemölcsök inkább nedves környezetben alakulnak ki, különösen értendő ez a szájra is, és legfőképpen a NŐK esetében. 
Kezdetben kis vörös foltok jelennek meg, melyekben pici fehér csomó látható. 
Ezek a fehér csomók folyamatosan növekszenek és egyben karfiolszerűvé válnak. Mindemellett kellemetlen szagot is érzünk majd. 
A nemszerv külső bőrfelülete pedig elpirosodik. Amikor genitális szemölcsöt diagnosztizálnak egy nőnék, akkor minden esetben a férfit is meg kell vizsgálni! 
A HPV fertőzés kockázata általánosságban 80% lehet! 
Mindazonáltal az érintettek csak 1-2%-nál fejlődik ki a genitális szemölcs is. 


Kontakt dermatitis

A kontakt dermatitis az ekcémás megbetegedések csoportjába tartozik, ami szintén a bőr gyulladás és irritáció következménye lehet. 
Például kipróbálunk egy új mosószert, majd később viszketést érzünk, akár égő lehet az érzés, a bőrfelület megduzzad, az nagy valószínűséggel kontakt dermatitis. 
Azonban a legjobb, ha nem tippelünk! 
Minden esetben, amikor genitális tájékon elváltozást, viszketést, pöttyöket, csomókat tapasztalunk, forduljunk orvoshoz, és vizsgáltassuk ki az okot! 


Megosztás
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek