18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A halálozás okai VILÁGSZERTE – A legtöbb ember halálát EZ okozza!

Megosztás
Életmód

Évente ~55 millió ember hal meg világszerte. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentései szerint az első 10 halálozási ok a következő! Rád vajon melyik jelenthet veszélyt???


Az biztos, hogy a dohányzás nagyon magas halálozási okot eredményez.
Milyen betegségekhez vezethet a dohányzás?
A következőkben megmutatjuk.
Lesz, amelyikről még sosem hallottunk, mégis az első 10 halálozási ok között szerepel!

Szív koszorúér betegség

Ez körülbelül 7 millió embert érint évente. Ez az első halálozási ok, amit a WHO jelentés leír.
Miért éppen ez?
Mert a dohányzás szűkíti az érfalakat és ez hirtelen szívhalához vezet.

Stroke

Közel 6,2 millió embert érint évente világszerte a stroke. Ez is a beszűkült érfalak eredménye lehet. A stroke-ra való hajlam jelei viszonylag fiatalon is megjelennek. És ez nagyon szomorú. Ugyanis régen azt gondoltuk, hogy csak az idősebb korosztályt érintheti.

Légúti megbetegedések

Világszerte közel 3,2 millió ember hal bele évente valamilyen légúti betegségbe vagy annak szövődményeibe. Megfázás, influenza, tüdőgyulladás. Különösen a fejlődő országokban magas a légúti megbetegedésben szenvedők elhalálozási aránya. Azonban világszerte érintettek az idősek és/vagy immunhiányos emberek. Az influenzajárvány 2018-ban számos halálesetet eredményezett, és sajnos a kilátások nem túl jók. 2019-ben egyre agresszívebb járványra kell készülnünk. Ugyanis a vírus mutálódik, fejlődik, egy rezistensebb lesz az eddigi ellenszerekkel, védőoltásokkal szemben.

COPD

Más néven krónikus obstruktív tüdőbetegség. Erről nagy valószínűséggel kevesen hallottak. Pedig ez is évente körülbelül 3 millió ember halálát okozza. A krónikus bronchititis legtöbb esetben szintén a dohányzás eredménye.
 

Hasmenés

Ki gondolná, hogy a hasmenés halálhoz vezethet. Pedig sajnos igen! Évente közel 1 millió ember halálát okozza világszerte. Különösen a fejlődő országok érintettek, ahol a kolera, diftéria és a tífusz is könnyen felüti a fejét. Csecsemőknél ezek a betegségek életveszélyesek.

AIDS

Igen az AIDS is felkerült az első 10-es listára. Közel 1,6 millió ember halálát okozza évente világszerte. A gyógyszereknek köszönhető csak, hogy a szám ennél nem magasabb. A fertőzöttek így pár évvel meghosszabbíthatják életüket. Szomorú hír, hogy ez a szám a fejlődő országokra nem igaz, mert ott ugyanis 2010 óta az AIDS-ben elhalálozók aránya folyamatosan nő.

Lapozz tovább, milyen betegségek szerepelnek még a listán! 
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek