18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

2018. szeptemberi horoszkóp – Lelki otthonunk kialakítása

Megosztás
Asztrológia

Szeptember régi elnevezése szerint Földanya hava, ennek megfelelően valódi földies, gyakorlatias dolgokat hoz számunkra. A hónap a lelki igényünk szerinti változások, józan átgondolások és a reális álmok megvalósításának időszaka lesz. Vajon a TE Szeptembered hogyan alakul? Erre számíthatsz!


A változások még mindig otthonunkat érintik, amit most lelki igényünk szerint alakíthatunk, rendezhetünk, vagy épp megszabadulhatunk a felesleges kacatoktól. 


Ez fizikai formában jelenthet pl. nagytakarítást, lomtalanítást, építkezést, bútorok cseréjét vagy akár költözést is, ha otthonunk nem támogatja lelki fejlődésünket és belső harmóniánkat. 

Az energiák támogatását szintén élvezhetik az iskolakezdők, iskolát váltók, és mindazok a felnőttek is, akik önmegvalósításukat segítő új tudás megszerzését tűzték ki céljukul. 


A földies energiák igénye, hogy saját pihenésünkről is gondoskodnunk kell, mert idegrendszerünk, főleg a hónap első felében igen érzékennyé válhat. 

Túlpöröghetünk, türelmetlenebbek, idegesebbek lehetünk, ami kapcsolatainkra is veszélyt jelenthet. Főleg a szeptember 10-e után kezdődő időszak válhat szenvedélyessé, hiszen a Vénusz a Skorpió jegyébe lép. Ez felszíthatja a féltékenységet, a birtoklási vágyat, a szeretetlenség érzését és robbanékonyabbak is lehetünk. 

A jó oldala viszont, hogy felszítja a szenvedélyt, így elmélyülhet, újjászülethet a kapcsolat, teljesen átadva magunkat az érzelmeknek. Természetesen lehet, hogy a vénuszi energiák pont abban fognak segíteni, hogy a nem működő, vagy még le nem zárt kapcsolatokat végleg lezárjuk. Egyfajta vízválasztó lehet a Vénusz bolygó e havi jegyváltása. Együtt, egyenrangú társként eredményesen változtathatunk, de csak akkor, ha közös utunk nem érkezett el egy olyan útelágazáshoz, ahol elválhatnak útjaink. 

Már jó ideje tudatosan azon dolgozunk, hogy fejlődésünk magasabb szintjére lépjünk, amiben most oda jutottunk, hogy a kapcsolatainkat is át kell gondolnunk. 

Megegyezik a lelki igényünk szerinti út vagy vágyaink más irányba vezérelnek bennünket? 


Most nincs itt az ideje a halogatásnak, a probléma szőnyeg alá söprésének, mert ezzel csak elodázhatjátok a döntést, de a feszültség ettől még tovább növekedhet.

A változások igényét, lelkünk biztonság iránti vágya indítja. Abban kaphatunk sorsikus segítséget, hogy a változások közepette is biztonságban érezhessük magunkat, és megszabadulhassunk a korlátozó helyzetektől, meggyőződésektől és rutinoktól. Érdemes most új elképzeléseket megvalósítani, amiben érzitek, hogy lelketek szabadon szárnyalhat, de mindig visszatérhet a biztonságos fészkébe. 


A múlt hónapban a Mars bolygó végre irányt váltott és elindult előre, ezzel segítve bennünket, hogy most valóban elinduljunk sorsfeladatunk megvalósítása felé. Az augusztus végi történések utaltak a megoldandó feladatokra, amiket eddig halogattunk. És most végre érezzük, hogy feléledtek bennünk az energiák ahhoz, hogy valóban megtegyük a szükséges lépéseket.

Ugyanígy tapasztalhattuk, hogy egyre mélyebbről törnek felszínre tudatalatti emlékek, amelyek eddig korlátozták egyéniségünk kibontakozását. A felismerések időszakát éljük, amik segítenek abban, hogy tudattalan programjainkat felülírjuk és megváltoztassuk.

Mindazt, amit ebből megtanultunk a gyakorlatban kell kipróbálnunk, alkalmaznunk. 

Lehet, már nagyon tudatosnak gondoljuk magunkat, nagyon jól tudunk a szépre, jóra fókuszálni, és már magunkat is majdnem teljesen tökéletesnek látjuk. 

Viszont mi történik, ha mindennek ellenére, jön egy váratlan nehézség? 

Vajon ekkor is erősek tudunk maradni, és töretlenül bízunk a sors támogatásában? 

Vajon el tudjuk fogadni bármilyen helyzetben, hogy minden okkal történik? 

Vagy dühöngünk, másokra és az Univerzum „gonosz” erőire mutogatunk, ami/aki kiszúrt velünk? 


Mindezek a helyzetek abban fognak segíteni, hogy rájöjjünk, mindenki halad az útján, miközben mindig jönnek új tapasztalatok és tanulni valók. Még akkor is, ha az ember úgy érzi, hogy ő már szinte minden fejlődési lépcsőfokot megjárt. Utunkon egyszerre vagyunk tanítók és tanulók is, ha akarjuk, ha nem.

A hónapban még vannak hátráló bolygók, bár szerencsére, már jóval kevesebben vannak.

Bolygóhatások

 Emlékeztetőül nézzük meg először ezeket, a retrográd (hátráló) hatásokat.
A Szaturnusz április vége óta hátrált, de végre szeptember 2-án megáll és egy kis idő után, 10-én elindul végre előre. Így korlátozó hatását már alig-alig érezhetjük, ha elégedett sorsikus feladatvállalásunk tekintetében, támogatónkká válik. 

Szintén április vége óta hátrál a Plútó bolygó és ő még október elejéig így is marad. Még mindig számíthatunk arra, hogy le nem zárt ügyeink előtérbe kerülnek, és felkavarják életünk állóvizét. Legyetek tudatosak a váratlanul felbukkanó személyekkel, akik felkavarnak érzelmileg benneteket. 

A hátrálók régi csapatához tartozik még a Neptunusz bolygó, ami június 23. óta hátrál. Változatlanul érezhetjük, hogy minden kissé zavaros, és áldozatnak érezhetjük magunkat, ha tudjuk feltétel nélkül szeretni saját önvalónkat. 

A Neptunusz jó analógiája a megérzés, a feltétel nélküli szeretet, a meditáció, a művészet. Próbáljátok inkább ezeket használni, amikor problémás helyzetekbe kerültök, vagy amikor idegrendszeretek a pattanásig feszül.

A Bika jegyében tartózkodó Uránusz bolygó, augusztus 11-től hátrál és ez jövő év január elejéig így is marad. Mindenki életében másképpen jelenik meg, hiszen befolyásolja a hatást, hogy melyik életterületünket érinti. 

Az viszont biztos, hogy aki még mindig nem változtatott, azt most erőszakolni fogja, hogy lépjen végre. 

A bolygó energiája mindazokban fog segítő kezet nyújtani, ami a változást szolgálja, és ami egyfajta eredetiséget képvisel. Magunkban kell megtalálni a szellemi szabadságot, ami mindenki számára elérhető. És ezt a szellemiséget, a magasabb szintű tudást, kell majd a mindennapi életünkben, a gyakorlatban is alkalmazni.
Az általános hatások közé tartozik, hogy a Szaturnusz-Uránusz bolygó egyesített bezártság jelzőrendszere majdnem a hónap végéig még erőteljesen működik. Tehát változatlanul igyekszik segíteni a sors abban, hogy az elavult, korlátozó helyzetekből kiszabadítson bennünket.

Nézzük meg a hónap jelentősebb lehetőségeit:

Szeptember 3. Kimondottan kedvező nap bármilyen konfliktus megbeszélésre, amiben a harmónia és az egyensúly megteremtése a cél.
Ugyanakkor kimondottan előnyös olyan ügyekben, ahol saját érdekünket kell képviselnünk, vagy elképzeléseinket előadnunk.

Szeptember 6. A Szűz jegyébe lép a Merkúr bolygó.
A részletek, a tervezés fontossága mostantól megnövekszik. A gondolkodásunk összeszedettebbé válik, de kicsit nehezebben látjuk át az összefüggéseket, mert túlzottan belemehetünk a részletekbe.

Szeptember 7. Kimondottan jó nap arra, hogy az aprólékosságot igénylő ötleteink megvalósításán dolgozzunk. Ugyanígy minden tervszerűséget, elemzést igénylő munkára alkalmas a nap.
Mivel a Nap a Szűz jegyében jár, így a vágyaink megvalósulása és magabiztosságunk szempontjából is korlátozó lehet a túlzott bebiztosítás, de tudatos hozzáállással, egyszerűen reálisabban látjuk céljainkat. A negatív megnyilvánulása a két hatásnak, hogy önbizalmunk meginoghat, bizonytalanná válhatunk, nem igazán látunk tisztán.

Szeptember 8. A párkapcsolatok harmóniáját boríthatja fel ez a nap, mert a férfi és a női energiát képviselő égitest nem igazán találja a közös hangot, ami a földi létben viszályok formájában nyilvánulhat meg. Tehát jobb, ha a mai napra nem erőltetitek a közös programot, és elkerülitek a konfliktushelyzeteket ellentétes nemű táraitokkal.

Szeptember 9. A Skorpió jegyébe lép a Vénusz bolygó, és ezen a napon Újhold lesz a Szűz jegyében, ezzel elkezdődik a teremtés időszaka is.
A Skorpió jegye nagyon mély és szenvedélyes érzelmekkel tölti fel a Vénusz bolygó energiáit, ami azért nem a legkellemesebb környezet az égitest számára. Úgy érezhetjük, hogy borotva élen táncolunk, bármi kirobbanthatja a feszültséget Ilyenkor erősödik a féltékenységre, birtoklásra való hajlam. Ugyanakkor a jó oldala, hogy a szenvedélyes érzelmek is fokozottabban jelen lehetnek mindennapjainkban.
Arra viszont ügyelnünk kell, hogy teremésünkben ne akadályozzon a veszteségtől való félelmünk, emiatt ne a feladást, kimenekülést válasszuk. Az Újhold energiái támogatnak bennünket abban, hogy racionális célokat fogalmazzunk meg, és alaposan megtervezzük annak megvalósítását. Ez lehet az életmódunkat, de a mindennapjainkat érintő teremtés is.

Szeptember 11. A nap kimondottan alkalmas akár önelemzésre, régi tudatalatti minták felfedezésére, amik főleg a hatalmi pozícióban lévőkkel kapcsolatosan nyilvánul meg. A nap negatív megnyilvánulása a túlzott kritikusság, önkritikusság. Sose feledjétek, hogy amikor másokat kritizálunk, akkor saját esendőségünket igyekszünk palástolni.
Ugyanakkor kimondottan alkalmas nap elemzésre, kutatásra, aprólékosságot igénylő munkára.
Ezen a napon a Mars bolygó újra a szabadságvágyó Vízöntő jegyébe lép, így nyitottabbá válunk új ötletek, új megvalósítási lehetőségek kipróbálására. Amennyiben utazást terveztek, ez a nap kimondottan alkalmas erre.

Szeptember 12. A Jupiter bolygó fényszög kapcsolatba kerül a Plútó bolygóval, ami egészen szeptember 17-ig eltart. Most mélyen fekvő emlékeink, vagy elodázott problémáink jelezhetnek, megoldást kérve. Előtérbe kerülhetnek kapcsolati problémák is, hiszen a Skorpió jegyében járó Vénusz bolygó szembenállásba kerül a változásokat akaró Uránusszal. Ilyen hatásoknál könnyen előfordulhat, hogy megjelenik valaki a múltból, mint „segítő”, hogy segítsen kimozdulni egy már nem működő kapcsolatból. Ugyanígy a szőnyeg alá söpört anyagi nehézségek is felerősödhetnek, ha még mindig halogatjuk a megoldást.

Szeptember 13. Mivel a Szaturnusz is benne van a mai nap hatásában, így feladata is van a napban. Hogy hogyan alakul a nap azt erősen befolyásolja, hogy megelőzően milyen érzelmek törtek felszínre, a negativitás vagy a pozitív beállítottság lett úrrá rajtunk. A Skorpió jegy jó oldala az elemzés, a taktikázás, de rossz érzésektől vezérelve leginkább a depresszív hangulatot erősítheti.
Nem annyira jó nap üzleti ügyek intézésére, mivel nehezebben tudunk tárgyilagosak lenni, az érzelmeink beleszólhatnak döntéseinkbe.

Szeptember 14. Ha a tegnapi napra azt írtam, hogy lehetőleg kerüljétek a tárgyalásokat, döntéseket, akkor most ez fokozottan igaz, hiszen nem igazán látunk tisztán, és a logikus gondolatmenetekkel is nehezebben birkózunk meg.

Szeptember 16. Hétvége lévén kimondottan alkalmas a nap arra, hogy rendet tegyünk, szelektáljunk és akár fizikálisan, akár lelkileg megváljunk a múlt emlékeitől. A gondolataitokra mindenképpen figyeljetek, mert a Plútó bolygó azt fogja szenvedéllyel feltölteni, amit éppen talál. Így akár a negatív, akár a pozitív gondolatok felerősödhetnek.

Szeptember 18. A Mars és az Uránusz bolygó feszült energiakapcsolódása éjfél előtt lesz a legerősebb, de előtte utána pár nappal már érezhetjük a belső feszültséget, türelmetlenséget és ingerlékenységet. Ne reagáljatok ösztönösen, próbáljatok higgadtak maradni, és minden kényelmetlenséget okozó helyzeten változtatni.

Szeptember 21. Ez a nap a racionális, gyakorlati dolgok újragondolásának, megtervezésének kedvez. Arra ügyeljetek csak, hogy bízzatok saját képességetekben, és ne akarjátok túlbiztosítani a dolgokat. A túlzott aprólékosság nem kedvez a megvalósításnak, könnyen a részletekben való elveszéshez, vagy a feladáshoz vezethet.

Szeptember 22. a Merkúr bolygó a Mérleg jegyébe lép.
Gondolataink a harmónia, a szépség és a békesség területére lépnek, ami kommunikációnkat is segítik. Most könnyebben fókuszálunk a szépre, a jóra, így gondolataink megváltoztatásában is nagyot haladhatunk. A lelki biztonság mellett fontossá válik, hogy támogató baráti körben tartózkodjunk, ahol eszmét cserélhetünk és együtt fejlődhetünk. A hatás negatív megnyilvánulása, hogy nehezebben dönthetünk, vagy nehezebben állunk ki saját elgondolásaink mellett.

Szeptember 23. 3 óra 39 perc Mérleg jegyébe lép a Nap.
A harmónia, a békesség és a szépség kerül előtérbe, és jobban vágyunk a társasági életre is. Elég volt már a tervezésből, szükség van egy kis könnyedségre, változatosságra. Mostantól a kapcsolatok kerülnek a fókuszba, a jövő az együttműködéseké, nem jó, ha csak magunkra akarunk támaszkodni terveink megvalósításában.
Azonban az erős mérleges energiának köszönhetően, felerősödhet a külsőségek jelentősége, az hogy a mások által elvárt és tökéletesnek minősített viselkedésmódoknak akarjunk megfelelni. Törekedjünk inkább a belső egyensúlyunk megteremtésére, ne másoktól várjuk a boldogságot, hanem magunkban találjuk meg annak forrását.

Szeptember 24. Igazán jó hétkezdő energia, ha új ötleteket akarunk megvalósítani, vagy valami komolyabb változáson dolgozunk. A napi rutin viszont most nem annyira kedvelt, sőt kimondottan idegessé tehet minket, és idegrendszerünk is hamar túlpöröghet. A nap folyamán iktassatok be egy kis sétát, egy kis elme pihentetését, hogy ne váljatok türelmetlenné és idegessé.

Szeptember 25. Telihold lesz a Kos jegyében ezzel elindul az elengedés időszaka. Bár hívhatnánk is ezt egyfajta egyensúlyteremtésnek is, hiszen most az lesz a feladatunk, hogy kompromisszumos megoldásokat részesítsük előnyben, és megtaláljuk az elvárások és a saját önérvényesítésünk közti arany középutat. Főleg azokat a meggyőződéseket kell majd elengednünk, amiben úgy reagálunk, mint egy akaratos, hisztis gyermek.

Szeptember 26. A mai nap felismeréseket hozhat, rájöhetünk arra, hogy milyen fölösleges terheket veszünk magunkra megfelelési vágyból. Azonban, ha már felismertétek, akkor el is engedhetitek, lerakva a erheket.

Szeptember 28. Végre itt a felszabadulás, a valódi újrakezdés napja. Amennyiben ezen a napon valami váratlan dolog történik, ami miatt úgy érzitek földre kerültetek, az csakis azért van, mert valahol, valamiben ellenálltok a változásnak, vagy túlzottan hagyjátok, hogy az Egó irányítson benneteket. Figyeljetek tudatosan, és ismerjétek fel a kényes pontokat és változtassatok. Engedjétek el a változást korlátozó meggyőződéseiteket, megszokotthoz való ragaszkodásotokat és ugorjatok a boldogságba.


Mindenkinek csodás szeptembert kívánok!


Dudás Mária asztrológus
06304515002

Ismerd meg magad!

Angyali üzenetek minden napra!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat