18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

2018. augusztusi horoszkóp – Szabadulj ki a szürke mindennapokból

Megosztás
Asztrológia

Augusztus az új kenyér hava, amit a frissen learatott termésből sütnek. Életünkben ez szimbolikusan is megjelenhet, hiszen elvetettük a változások magvait az előző hónapokban, aminek termését most learathatjuk!


Amennyiben jól dolgoztunk eddig, akkor életünkben is komoly változásokat tapasztalhatunk. 


A fókusz változatlanul otthonunkra, családunkra kell, hogy terelődjön, ezen a területen biztonságosan kipróbálhatjuk, hogy a gyakorlatban mennyire tudjuk alkalmazni újításainkat. 

Egy olyan otthon megteremtésén dolgozunk már egy ideje, amiben valóban önmagunk lehetünk, ahol tisztelik belső értékeinket, és nem érezzük kényszerét annak, hogy mások elvárásának feleljünk meg. 

A lélek szándékát támogató tettek annyira felszabadítóak lehetnek, hogy a hónap nehéz energiái közt is megőrizhetjük belső egyensúlyunkat. Ehhez azonban szükség lesz arra, hogy kicsit megálljunk, pihenni, nyaralni menjünk, ahol erőt gyűjthetünk az őszi időszakra.A hónap bővelkedik kihívásban, az Univerzum nagyon aktívan „segíti” fejlődésünket. A múlt hónapban a lelki szabadságunk és az otthoni érzelmi biztonságunk megteremtése volt a feladat. Most fejlődésünkben oda érkeztünk, hogy kipróbálhatjuk, mennyire tudunk elismerést kivívni családunkban, mennyire kapjuk meg a megérdemelt tiszteletet másoktól. 

A hónap igen jelentős, hiszen későbbi életünket is komolyan befolyásolja. 

Tulajdonképpen az otthon biztonságában próbálhatjuk ki és erősíthetjük meg magunkat, önbizalmunkat, amit aztán a külvilág felé is megmutathatunk. Már az Újhold is abban lesz segítségünkre, hogy határozott fellépésünkkel a csúcsra törjünk, majd a Teliholdnál gyakorlatias energiák támogatnak a végső szelektálásban, így mindattól megszabadulhatunk ami feleslegessé vált, és ami még mindig a háttérbe vonulásra ösztönözne. Ebben a hónapban a Szaturnusz bolygó szövetségre lép a felforgató Uránusszal, minek köszönhetően, azonnal meg fogjátok érezni, ha még mindig inkább a kimenekülést választanátok, és nem tartjátok tiszteletben lelketek vágyát, és életfeladatotokat. Legegyszerűbb esetben bezártság érzését, egyre növekvő feszültséget hozhat az energiaegyesülés, de komolyabb esetben konfliktusok kirobbantója lehet, vagy balesetveszélyes helyzeteket okozhat. Mivel egész hónapban összedolgozik a két égitest ezért folyamatos, tudatos figyelemre lesz szükség ahhoz, hogy a segítő oldalát használjátok ki és ne a hátráltató jelenjen meg életetekben.

Anyagi biztonságotokat úgy tudjátok a leginkább megteremteni, ha önként költötök saját vágyaitokra, kényelmetekre, mert azzal a pénz áramlásába léptek és nem kell sorsikus lemondásokat megélnetek. Ugyanakkor pont ebben jelenik meg a nehézség, hiszen a hónap feszült hatása, hogy a pénzköltés nehezebben megy, ha saját magatokról van szó. Ez főleg augusztus első felét jellemzi majd.

Még egy dologra szeretném felhívni a figyelmeteket, mielőtt belekezdenék a hónap hatásainak részletezésébe!

Külföldi munkavállalással, utazással, vagy hittel kapcsolatos témákban legyetek nagyon körültekintőek, főleg azokkal, amelyek túl kecsegtető ajánlattal találnak meg benneteket. Plútós hatás dolgozik ezen a területen, aminek egyetlen ellenszere, ha megnézed/meghallgatod és elengeded.A hónap egyik nehézségét a hátráló bolygók adják, nem kevés feladatot osztva ránk, de mindezt azért kapjuk, hogy valódi átalakulást élhessünk meg. Szokásomhoz híven, nézzük meg először a retrográd (hátráló) hatásokat.

Kezdjük a már megszokottakkal, amik már egy ideje befolyásolják a mindennapjainkat:
A Szaturnusz április vége óta hátrál, ez egészen szeptember 16-ig tart. A bolygó ebben a hónapban hátráló mozgásában és Uránusszal való társulásával még erőseben dolgozik lelki felszabadulásunkért.

A szaturnuszi problémákhoz tartozó testi jeleket már mindenki ismeri, a hát és váll fájás, ízületi merevség, térd és gerincproblémák egyértelmű jelzések lesznek arra nézve, hogy olyan terheket vettetek magatokra ami nem a tiétek, vagy túlvállaltátok magatokat. Most ehhez még jöhet idegesség, és akár légúti problémák is.


Szintén április vége óta hátrál a Plútó bolygó és október elejéig így is marad. Még mindig számíthatunk arra, hogy le nem zárt ügyeink előtérbe kerülnek, és felkavarják életünk állóvizét. Figyeljetek tudatosan magatokra, másokra, hogy ne kelljen a változásnak külső személy által megtörténnie.
A hónapban kecsegtető ajánlatokkal találkozhatunk, ami külföld vagy elvont elképzelések felé terelgetne. 


A hátrálók régi csapatához tartozik még a Neptunusz bolygó, ami június 23. óta hátrál. Azt érezhetjük, hogy minden kissé zavarossá vált, egyesek számára vonzóbb lehet az alkohol a relaxáláshoz, vagy mások könnyebben nyúlnak gyógyszerekhez, hogy fizikai problémájukon úrrá legyenek.
A Neptunusz jó analógiája a megérzés, a feltétel nélküli szeretet, a meditáció, a művészet. Próbáljátok inkább ezeket használni, amikor problémás helyzetekbe kerültök, vagy amikor idegrendszeretek a pattanásig feszül.
Sajnos a Mars bolygó még a hónap végéig, augusztus 28-ig fog hátrálni, így ebben a hónapban még erősebben érezhetjük, hogy nehezebben haladnak a dolgaink és az akaratunkat is vissza kell még fogni.

Az elmúlt időszak nehezítését jelentő egyik hatás lassan megszűnik, már csak augusztus 11-ig hátrál a Merkúr bolygó. A hónap közepén már fellélegezhetünk, és újra belefoghatunk a logikát igénylő feladataink elvégzésébe.

A Merkúr bolygó helyét fogja átvenni a hátráló égitestek között a Bika jegyében tartózkodó Uránusz bolygó, ami augusztus 3-án megtorpan, majd augusztus 11-én hátrálni kezd. A kitartók közé tartozik, mert idén már nem is fog ezen változtatni, csak 2019. januárban kezdi el újra a rendes mozgását. Mindenki életében másképpen jelenik meg, hiszen befolyásolja a hatást, hogy melyik életterületünket érinti. Az viszont biztos, hogy aki még mindig nem változtatott, azt most erőszakolni fogja, hogy lépjen végre.
A bolygó energiája mindazokban fog segítő kezet nyújtani, ami a változást szolgálja, és ami egyfajta eredetiséget képvisel. Magunkban kell megtalálni a szellemi szabadságot, ami mindenki számára elérhető. És ezt a szellemiséget, a magasabb szintű tudást, kell majd a mindennapi életünkben, a gyakorlatban is alkalmazni.


Nézzük meg a hónap jelentősebb napjait:

Augusztus 2-a feszült napnak ígérkezik, így óvatosan a közlekedésben és minden más tevékenységben is. Ugyanígy lehetőleg kerüljétek a konfliktusokat, mert most robbanásveszélyes helyzetek alakulhatnak ki, aminek komoly következményei lehetnek. Mindenképpen fordítsatok időt ezen a napon saját igényeitekre, elszakadva a napi rutintól. Az energia hatása több napig is elhúzódhat, így tudatos figyelmetekre a hétvégéig biztosan szükség lesz.

Augusztus 7-én a Vénusz bolygó a Mérleg jegyébe lép. A mostantól kezdődő időszak kedvez a kapcsolataink, anyagi ügyeink harmóniájának, egyensúlyának. A megszorítások után, most könnyebben költünk saját szórakozásunkra, vágyainkra.
Ugyanezen a napon rosszabbul viselhetitek a kritikát, és önbizalmatok is hamarabb meginoghat. Hétvége lévén fordítsatok egy kis időt magatokra, saját belső erőtök fejlesztésére.

Augusztus 8-a kedvez a szerelmi ügyeknek, ami párkeresők számára gondolom jó hír. Szintén kedvező lehetőséget nyújthat arra, hogy kapcsolatainkban változásokat eszközöljünk, vagy új megoldásokat találjunk saját egyensúlyunk kialakításához.

Augusztus 9-én kommunikációs nehézségeink támadhatnak, főleg főnökeinkkel vagy más hatalmat gyakorló személlyel. Mivel még hátráló mozgásban van a gondolkodást jelképező bolygó, ezért ezen a napon se vitákba, se túl komoly döntésekbe ne bocsátkozzatok, mert fennállhat a tévedés lehetősége.

Augusztus 10-én könnyen gyászosnak érezhetjük a helyzetünket, mert valahogy nehezebben viseljük a korlátozást, a kötelező feladatokat. Mindig arra gondoljatok, hogy a belőletek kiáramló energiák teremtik a helyzeteket, tehát bármikor egy irányváltással mindent megváltoztathattok.

Augusztus 11-e sem mondhatni egy kellemes napnak, viszont komoly fejlődést hozhat, ha tudatosan figyeltek magatokra és a megjelenő helyzetekre. Minden, amitől szenvedtek az a gyenge önbizalmatok miatt lehet, és ennek okait igyekszik a jupiteri hatás felszínre hozni. Tehát próbáljátok értelmezni, mi dolgozhat bennetek, miért alakult ez ki és hogyan tudtok rajta változtatni. Mivel az oroszlános energiák nagyon erősen dolgoznak, ezért mozduljatok ki otthonról, tervezzetek olyan programot, amiben megmutathatjátok fényesen csillogó személyiségeteket. A gondolataitokra nagyon figyeljetek, mert a Jupiter másik megnyilvánulása, hogy mindent felnagyít, így ezt megteszi a felemelő gondolatokkal, de a lehúzóakkal is.
Azért van jó híre is a napnak, hiszen ekkor lesz Újhold, amivel elindul a teremtés időszaka.

Augusztus 13-án a Mars bolygó hátrálása közben visszalép a Bak jegyébe. Itt már inkább arra a cselekvési mintáinkra szeretné felhívni figyelmünket, ami miatt rugalmatlanná válhatunk. Mindenesetre kissé nyugodtabbak leszünk, ami már eleve jó hírnek számít.

Augusztus 18-a egy igen kellemes napnak ígérkezik, hiszen mozgékonyak vagyunk, jól esik másokkal lennünk, vagy akár baráti összejövetelt szervezni. Használjátok ki a hétvégét, strandoljatok, kiránduljatok, vagy egyszerűen csak sétálgassatok.

Augusztus 20-a az ünnepről, tűzijátékról szól, és ehhez most megkapjuk az Univerzumtól a feltétel nélküli szeretetet és az angyali segítséget is. Gondoljunk ma csak a jóra, a szépre, és ne hagyjuk, hogy a pesszimista hozzáállás elrontsa a nap csodálatos energiáit.

Augusztus 23-án 5 óra 55 perckor a Szúz jegyébe lép a Nap. A csillogó időszakot egy jóval gyakorlatiasabb és tervszerűséget támogató időszak váltja fel. Elkezdhetjük az előkészületeket az őszi időszakra.

Augusztus 25-e körül a Nap az Uránusz és a Szaturnusz bolygó egy olyan fényszög formájában egyesíti energiáját, amivel egy látszólagos háromszöget alkot az égen. Ezáltal sorsikus segítséget kapunk a saját fejlődésünkhöz, előre lépésünkhöz és a változásokhoz is. A támogató energia majdnem hónap végéig velünk lesz, így Teliholdnál is segít bennünket életünk rendszerezésében.

Augusztus 26-án Telihold lesz a Halak jegyében, ezzel elindul az elengedés időszaka. Mivel földies energiák dolgoznak, komoly rendrakást csaphatunk minden területen.

Augusztus 28. Nem mondhatni, hogy kellemes zárása lesz a hónapnak, mivel kapcsolati vagy anyagi függőségeink miatt érezhetünk nehézségeket. A Plútó és a Vénusz bolygó találkozása gerjeszti a feszültséget, ezért könnyen előkerülhetnek régi, nem lezárt kapcsolati ügyek, vagy magunkban őrzött megfelelési vágy minták is.Mindenkinek kívánok nehézségektől mentes, fejlődést hozó hónapot!


Dudás Mária asztrológus
06304515002

Belső egyensúly - Így találhatod meg!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Asztrológia

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek