18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Kommunikáció, az élet mozgató rugója - Díjmentes kommunikáció?

Megosztás
Életmód

Amikor arra gondolunk, hogy kommunikáció sok minden az eszünkbe jut, jó is, rossz is. Ösztönösen tesszük, másolva szüleinket, és azokat, akik születésünk óta körülvettek bennünket.


Jó beszélgetések, vitatkozások, csacsogás, veszekedés, azt gondoljuk, hogy a kommunikáció részei, azonban ha közelebbről megvizsgáljuk nem így van.


A kommunikáció nem az, amikor hangok hagyják el a szánkat, és nem is csupán az, amit olvasunk. A kommunikáció ennél sokkal több. Igazából arra hivatott, hogy életet vigyen két személy kapcsolatába.

Kérdés már csak az, hogy te, mint nő, igazán mire vágysz, törődésre vagy arra, hogy jobban megértsenek a körülötted lévők?


A helyzet az, hogy a kommunikáció egy félreértett dolog. 

A pszichológia, aminek jelentése a lélek tana, tagadja a lelket, azt hogy az ember egy csodálatos szellemi lény, és lealacsonyítja állati szintre. Ennek megfelelően a legtöbb helyen kommunikáció alatt a testbeszédet, a hangszínt, a ferromonokat és a szavakat, azaz ezek helyes arányban való használatát tanítják. 

A probléma ezzel csak az, hogy ez nem más, mint manipuláció

Én magam is tanultam ilyeneket. Amikor prémium üzletkötő lettem volt egy képzésünk, ahol megtanultam, hogyan tudok ezekkel úgy bánni, hogy a másik fél azt csinálja, amit én akarok. 

Működött is! 

A nagyobb probléma ott volt, amikor a másik fél „felébredt” ebből, és bizony ott maradt némi feszültség. 

Ezt használja a legtöbb üzletkötő is, tisztelet a kivételnek. Van, aki ezeket ösztönösen használja. 

Önök is hölgyeim! 

Bizony, a parfüm, a szép szavak, a báj, a szépség kinyilvánítása egy-egy csodás ruha „bemutatásával”. 

De, nem csak a nők használják ezt, hanem a férfiak is. Egy elegáns öltöny, egy férfiasan csábító parfüm, egy sármos mosoly, és a női figyelem egyből ott terem, és bizony ott is marad. Eddig szép és jó! Utána, sokszor pár év elteltével jön a felismerés: „Én nem erre fizettem be!”

Felébredünk az álomból, és a rózsaszín felhő tovaszáll. Jönnek a szürke hétköznapok, egyre kevesebb szó egymáshoz, és egymásról, majd vita, veszekedés, meg nem bocsátás, és szakítás vagy válás. Persze, nem mindig elválással zárul a dolog, olykor a révész hamarabb megjelenik a csónakjával!

Viccet félretéve, sajnos ez a nagy átlag. Ilyenkor súlyosbíthatja a helyzetet a szomszéd fűje, ami egyre zöldebb. 
Ilyenkor felmerül a kérdés: 

  • Elváljak, vagy ne váljak? 
  • Otthagyjam vagy adjak még neki egy esélyt? 
  • Megéri vele maradni vagy sem? 


Ó, ez a fránya határozatlanság…


Ez teljesen érthető, utólag azért könnyebb mérlegelni! 

Viszont most nem az számít, hogy mi lesz, vagy mi lehetne, és az sem, hogy lesz-e előbb utóbb veszekedés vagy sem, hanem az, hogy lehet-e ez másképp? 

Bizony, el kell dönteni, hogy az ember kicsit tudatosabb lesz, és megtanulja a kommunikációt irányító természeti törvényeket, és szert tesz egy valóban boldog életre, vagy hagyja az egészet, és legyint egyet, amikor pedig valóban ott a baj a nyakán sajnálkozik, hogy miért nem szánt ennek csiszolására egy kis időt!

Azt mondom tarts velem és vegyél részt egy izgalmas utazáson, ami hétről hétre újabbnál újabb kincseket rejt magában, és tanuld meg, hogyan válj profivá a kommunikációban itt a NőiVilág oldalán, vagy gyere el személyesen valamelyik Díjmentes Kommunikációs Tréningnapomra, és ismerj meg egy új izgalmas utat. 

A kommunikáció helyes használata bárki számára elsajátítható.

Mi lesz az előnyöd belőle? 
Egyszerű! Javulni fog a kommunikációd, könnyebben teremtesz és alakítasz ki kapcsolatokat. 

Fel tudod majd szinte azonnal ismerni, amikor manipulálni akarnak, és helyesen képes leszel lereagálni. 

Tudatosabbá válsz, és végre a kommunikációd nem a szerencsére lesz bízva, ami forgandó, hanem rád, és a megszerzett tudásodra. Sikeresebbé válsz a munkahelyeden, és megtanulod, hogyan legyen több pénzed csupán abból, hogy jól kommunikálsz. 

Olyan párkapcsolatot leszel képes kiépíteni, ahol nem a vita és a veszekedés dominál, hanem a megegyezés és a közös cél!
Találkozunk egy hét múlva!

Fekete Gábor Sándor
megbízható pénzügyi specialista, hatékony kommunikációs tréner


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek