18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Felelősség önmagunkért – Az egészségfejlesztés színterei

Megosztás
Életmód

A Magyar Sporttudományi Társaság idén tartotta Szombathelyen a XV. Országos Sporttudományi Kongresszusát „Sporttudomány az egészség és a teljesítmény szolgálatában” címmel.


 A kongresszuson több témát is érintettek a sportpszichológiától a sportgazdaságon és sportturizmuson át az egészséges életmódig. 


Számos kutatási eredmény került bemutatásra, melyek fontos problémákra hívják fel a figyelmet, s javaslatokat sorolnak fel azok megoldására.


A sport, mozgás és életmód téma különösen fontos napjainkban, hiszen az egyre sűrűsödő hétköznapok, a karrierépítés miatti elfoglaltságok szaporodása és az ennek következtében kialakuló ülő életmód bizonyítottan rontja egészségi állapotunkat, mely a magyar és az európai lakosság kétharmadát érinti.

A mozgásszegény életmód nem csak mozgásszervi panaszokat okoz, hanem testsúlyunkat és közérzetünket is nagyban befolyásolja. 

Az embereknek azonban a hosszú munkanapok után kevés motivációjuk akad a mozgásra, ebből a szempontból pedig megjelenik a munkahelyek felelőssége, melynek jelentőségét a különböző kutatási eredmények egyre inkább alátámasztják. 

A Personal Best Kft. 20 éve foglalkozik munkahelyi egészségfejlesztéssel, célja pedig, hogy az egészség védelme a munkahelyen is fontos legyen. A konferencián a cég a társadalmi igények alapján változó tevékenységét mutatta be. 

Az elmúlt évek alapján a vállalatoknál megvalósuló egészségfejlesztési tevékenység egyre komplexebbé vált, a szolgáltatások palettája pedig továbbra is folyamatosan bővül, érintik a táplálkozás és a mozgás témáját, valamint a különböző szervrendszereink működését. 

Mitől és mikor hatékony?

A tapasztalatok alapján az egészségfejlesztés akkor hatásos igazán, ha az egyes egészségfejlesztési színtereknek megfelelően, azok igényeihez és sajátosságaihoz alkalmazkodva valósul meg.


Jelenleg az egészségfejlesztés kihívása az emberek figyelmét felhívni saját egészségükért való felelősségükre. 

Érdekesség

Egyes vizsgálatok alapján az egészségfejlesztés jövője lehet az okoseszközök minél széleskörűbb bevonása a színterek közé, melyek nem csak az állapotfelmérések terén adhatnak segítséget, hanem az egészségtudatosság növelésében is szerepet játszhatnak különböző módokon. 

Amennyiben úgy érzi, munkahelyén szükség lehet egészségfejlesztési megoldásokra, keresse a Personal Best Kft. csapatát!

Personalbest

+36302485759


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek