18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A tüdő és a hörgő mudrái - 4 kéztartás 11 légzőszervi betegségre

Megosztás
Egészség

Így összpontosítsd energiádat, hogy lélegezhess. Természetes gyógymód azoknak, akik valamilyen légzőszervi betegségben szenvednek. És azoknak is, akik prevencióként alkalmaznák.


A tüdő és a hörgő mudrái által a légzőszervek fiziológiai működése harmonizálható (mivel a belső szervek fizio-lógiai működését irányító nadikat, energiacsatornákat) stimulálják, növelik életerőnket; kiegyenlítik energiáin-kat (szervszinten is helyreállítják az 5 elem megbomlott harmóniáját); oldják izomrendszerünk blokkjait; kiold-ják az energiavezetékekben torlaszt okozó pszichomentális mérgeket. 

Segítségükkel – a test bioenergiával való feltöltése mellett, olyan működést gátló blokkokat is ki tudunk oldani, melyeket más, hagyományos technikákkal lehetetlen.

A jóga gyakorló orvosai az ujjtartások segítségével a testtartások során felgyülemlett energiát összpontosítják és meditációban a megfelelő szervhez vezetik. Minden ujjtartás a szervnek megfelelő mantrával együtt fejti ki hatását.

Tamakasvása (hörgő)-mudra

Kéztartása:
Mindkét kézen külön-külön a kisujj a hüvelykujj tövéhez ér, a gyűrűsujj a hüvelykujj felső ízüle-tét, a középső pedig a hüvelykujj hegyét érinti, míg a mutatóujj kinyújtva. Kezeit a hörgő előtt tartsa! Naponta 5-ször 4-6 percig végezze, közben 2 percig a mantrát rezegtesse! 

Mantra: ham bham; így rezegtesse: hhaamm bhaamm.

Hatása a fizikai világban: baj megelőzése. 

Testi hatása: hörgő betegségei, asztma, szexuális zavarok, depresszió, asztmás roham esetén 4-6 percig végezve normalizálja a légzést. 

A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: magány, elszigeteltség érzésének felszámolása, ellen-állhatatlanság, jó közérzet, memória, önkifejezés, döntéshozatali képesség.

Kshepana-mudra

Kéztartása: A mutatóujjak hegye összeér, míg a többi ujj az alsó ujjpercnél külső kulcsolással van összecso-mózva. A bal hüvelykujj keresztezi a jobbot. A mudrát a szegycsont előtt tartsa 7 percig, közben a mantrát mély belégzés után 13-szor zengesse! 

Mantra: lam pham; így rezegtesse:llaamm phaamm. 

Testi hatása: megtisztítja a szervezetet a negatív energiáktól; láz, légszomj, fertőző betegségek; növeli a szer-vezet ellenálló képességét; megfázás, köhögés, mellkasi betegségek esetén kiváló; segít feloldani a mellkas terü-letén a váladékot; alkalmazzák krónikus prosztatagyulladás, prosztata-megnagyobbodás, impotencia megelő-zésére és kezelésére; segít a fogyásban.

A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: befelé figyelés, ráérzés jövőbeli eseményekre, érzékek feletti uralom, szellemi ébredés.

Ganesha-mudra

Kéztartása: Jobb kezünket a bal tenyerünkkel kifelé tartjuk a mellkas előtt (szív magasságban). Fordított mó-don is végezhetjük. 5-7 percig végezze, közben 2 percig rezegtesse a mantrát! 

Mantra: ham glaum; így rezegtesse:hhaamm glaauumm.

Hatása a fizikai világban: segít eltávolítani a célok előtti akadályokat.
 
Testi hatása: stimulálja a szív energiáit, segít szívbetegség esetén, erősíti a szívizmokat, megnyitja a hörgőket (és oldja a feszültséget a mellkasi régióban); aktiválja a tűz elemet a szervezetben; aktiválja a szívcsakra ener-giáit. 

A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: önbizalom, bátorság, nyitottság, lehiggadás, másokon segítés, lelki felmagasztosulás, szenvedély megtagadása, önzetlenség miatti segítőszándék, megszentelt jelenlét, áttekintőképesség, éber tudatosság.

Tama-ka (asztma)-mudra

Kéztartása: A behajlított középső ujjak körmeit lágyan nyomja egymáshoz!
A többi ujj egyenesen kinyújtva. Kezeit a mellkas előtt tartsa! 10 percig kell végezni (napi 3-szor) kelet felé for-dulva, közben 1 percig rezegtetni a mantrát. 

Mantra: hraum; így rezegtesse:hhrraauumm.

Testi hatása: asztma, légzőszervi problémák, szexuális problémák, akut és krónikus légzőszervi betegségek (ARI, nátha, mandulagyulladás, tracheobronchitis, bronchialis asztma), autoimmun betegségek (ízületi gyulla-dás, reuma, szklerózis multiplex, psoriasis, stb) és immunhiányos szindrómák esetén használható. 

A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: belső magány, bánat, elszigeteltség ellen hatásos; bol-dogság, csáberő, érdem-halmozás, érzelmi újjászületés áldásimpulzusa, mély szellemi élmény, tudatáthelyezés, egységélmény áldásimpulzusa.

Késmárki László:A mudrák titkos kódja Ankh kiadó 2018.Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat