18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

2018. júniusi horoszkóp – Egy hónap a feltétel nélküli szeretet fényében

Megosztás
Asztrológia

Júniust, Juno Istennőről nevezték el, aki többek között a családok védelmezője. A hónap energiái is abban segítenek, hogy ne akarattal, kötelességtudattól vezéreltetve, hanem a szeretet erejével valósítsuk meg vágyainkat, és csempésszünk boldogságot a mindennapjainkba.


2018-as év kezdetekor feltekintve az égre egy gyönyörű sárkányalakzatot láthattunk aminek csúcsain a Jupiter, a Vénusz és a Neptunusz bolygó helyezkedett el. 


A június hónap érdekessége, hogy ugyanez a három égitest egy nagy trigonban (háromszög alakzat) egyesíti energiáját, így a hónapot a szeretet, a harmónia fénye ragyogja be. 

A háromszög szimbolikusan az ellentétek feloldását jelképezi, az egyensúly és a harmónia jelképe. A test-lélek-szellem egyesült energiája, ami felfelé (isteni felé) igyekszik. A változások folytatódnak, melynek célja jövőnk alakítása itt a mostban. Akár tudásotokat is kiterjeszthetitek, de későbbi céljaitokért is sokat tehettek. Egy olyan jövőért, amiben lelketek szárnyalhat, mert határtalan hittel rendelkezik, és amiben emiatt nincs korlátok közé szorítva. Folytathatjuk azt a belső munkát is, ami abban segít, hogy a régi magatartásminták eltűnjenek és újak keletkezzenek. Ebben segítségetekre lesz a hónap Új és Teliholdja, ami a mindennapjaink átalakításában támogatnak majd, de erről az adott időpontban olvashattok részletesen. Most csak annyit említenék meg, hogy Újholdkor a korlátozó kötelességeinken változtathatunk, hogy könnyedebbek tudjunk lenni és rugalmasabbak. Teliholdkor pedig azt kell átgondolnunk, hogy dolgozik e még bennünk valamilyen megfelelési vágy, amit még gyermekkorból hoztunk magunkkal és szüleink vélt vagy valós elvárásai alakítottak ki bennünk. Nézzük meg először a hónap energiáit általánosságban. 

Fizikai szinten már mindenki tervezgeti a nyári hónapokat, hiszen ekkor kerül sor a családi vagy baráti nyaralásokra, ekkor szakítunk időt arra, hogy megpihenjünk kicsit, töltődjünk. 

Tegyétek most ezt a tervezést úgy, hogy saját igényeiteket is figyelembe veszitek, hangot adtok saját elképzeléseteknek és így próbáljátok megtalálni a kompromisszumos megoldást. 

Van aki szereti a vízpartot, és van akinek az unalmas. Azonban vannak olyan vízparti területek, ahol hegyek is vannak, vagy városnézési lehetőségek, így már többféle igényt is kielégítetek. 

Beszéljétek meg, ki minek örülne, hiszen fontos, hogy a változások között az is szerepeljen, hogy merjetek hangot adni vágyaitoknak. 

Ugyanígy jó időszak a hónap arra, hogy az otthonban változtassatok, levegősebbé tegyétek, vagy akár költözzetek. 

Lelki szinten gondolkodhattok ismét a meggyőződéseiteken, figyelhetitek ösztönös cselekvési mintáitokat és változtathattok rajta, ha úgy érzitek korlátozóak.

Gondolkodjatok azon, hogy mennyire hisztek abban, hogy a párkapcsolat az egyenrangúságról szól, az egymás támogatásáról, felemeléséről, és biztatásáról? 

Gondoljátok végig mennyire mondotok le saját vágyaitokról a másik javára, mert ezek a lemondási minták dolgoznak bennetek vagy mert féltitek a biztonságotokat? 

Vagy mennyire tudtok határozottan kommunikálni saját érdeketekben?

Használjátok ki a hónap eleji energiákat arra, hogy saját magatok és mások felé is feltétel nélküli szeretettel forduljatok, és a szeretet erejével változtassatok önérvényesítő mintáitokon, és érjétek el a fizikai és érzelmi biztonságot. 

Szabaduljatok meg mindattól a felesleges feladattól, felelősségvállalástól, ami nem segít benneteket, inkább csak lelketeket tartja kalitkában és érzelmileg megdermeszti.

Az általános hatások után folytassuk a retrográd hatásokkal.

Májusban még csak 3 bolygó hátrált, de június végére már csatlakozik a retrográd bolygókhoz a Neptunusz és a Mars is. Most nézzük ezek hatásait ránk nézve.

A március elejétől hátráló Jupiter bolygó még július 11-ig folytatja ezt a mozgást. Most a szeretet erejével felvértezve támogat a bolygó abban, hogy meglássátok életetek azon pontjait, ahol áldozattá teszitek magatokat. Ha megtaláltátok, akkor ne a kifogásokat keressétek, hanem szeressétek magatokat annyira, hogy megtaláljátok a megoldást. 


Nézzük az ide tartozó testi jeleket. 

A legenyhébb a hajnali 2-3 óra környékén történő, rendszeres felébredés. Ez a máj-epe meridián időszaka, ami a megkeseredettségre, elfojtott haragra hívja fel figyelmünket. 

Ugyanakkor megjelenhetnek a szeretetlenség érzésével kapcsolatban az inzulinrezisztencia vagy a cukor problémák is.

Április végétől a Szaturnusz is hátrál, ez egészen szeptember 16-ig eltart. A bolygó ebben a hónapban hátráló mozgásában lelki korlátaink feltárásában segíthet, mindabban, ami még mindig nem engedi, hogy kiugorjunk a megszokásokból. Minél nyomasztóbbnak, korlátozóbbnak éreztek egy helyzetet, annál inkább megérett a változásra, ne várjátok meg, amíg testi jeleket is kaptok erre. 

A szaturnuszi problémákhoz tartozó testi jeleket már mindenki ismeri, a hát és váll fájás, ízületi merevség, térd és gerincproblémák egyértelmű jelzések lesznek arra nézve, hogy olyan terheket vettetek magatokra ami nem a tiétek, vagy túlvállaltátok magatokat.

Az április vége óta hátráló Plútó bolygó október 7-ig így is marad. Számíthatunk újabb szembesítő showra, akár le nem zárt kapcsolatok felbukkanására, fel nem dolgozott traumák, lelki sérülések felszínre kerülésére.
Továbbra se feledjétek, hogy a retrográd időszakban megnövekszik a manipuláció, a média próbálkozása és kicsit tovább nyújtózkodhatunk mint ameddig a takarónk ér.

A hátrálók csapatához csatlakozik a Neptunusz bolygó, ami június 15-én megáll égi útján és június 23-án fog hátrálásba kezdeni. Az irányváltás energiáját már a hónap közepén érezhetjük, kissé zavaros lehet minden, egyesek számára vonzóbb lehet az alkohol a relaxáláshoz, vagy mások könnyebben nyúlnak gyógyszerekhez, hogy fizikai problémájukon úrrá legyenek.
A Neptunusz jó analógiája a megérzés, a feltétel nélküli szeretet, a meditáció, a művészet. Próbáljátok inkább ezeket használni, amikor problémás helyzetekbe kerültök, vagy amikor idegrendszeretek a pattanásig feszül.

Bár csak Július 2-án kezd hátrálásba, de június 23-án a Mars bolygó is megáll égi útján, minek következtében azt érezhetjük, mintha megállnának a dolgaink, és akaratunkkal semmire nem megyünk. Az Univerzum abban szeretne segíteni bennünket, hogy az utolsó erőlködésünket, túlzott akarásunkat is engedjük el, és sodródjunk szívünk elképzelése szerint, nem mellesleg pihenjünk is. Ez utóbbi fontos is ebben az időszakban, mert a túlpörgés, idegesség veszélybe sodorhat bennünket, és meg is sérülhetünk.


Folytassuk a hónap jelentősebb napjaival!

Június 6-a egy olyan nap, amikor kissé szétszórtabbak lehetünk, nehezen koncentrálunk a mindennapi feladatainkra. Anyagi ügyekben óvatosan, mert egyfelől nem láttok tisztán, másfelől érzelmi alapon túlköltekezésbe eshettek.
Ugyanakkor az egyik olyan nap, amikor a le nem zárt kapcsolatok előkerülhetnek, vagy ezzel kapcsolatos érzelmi elfojtásainkkal szembesülhetünk. Ez a Plútó munkálkodása, ne dőljetek be neki, nem megújítani, hanem végleg lezárni kell ezt a kapcsolatot, helyzetet.

Június 7-e inkább a rutinról kell, hogy szóljon, mert a neptunuszi hatásnak köszönhetően nem igazán látjuk logikusnak saját elképzeléseinket. Szintén kissé zavarodott nap, ami nem alkalmas komolyabb döntésekre.
Aki megteheti, az most menjen el kicsit sétálni, közben hallgasson zenét, vagy hallgassa a madarak csivitelését.

Június 12-e este a Rák jegyébe lép a Merkúr bolygó. Eddig a logika vezérelte a gondolatainkat, most ezt átveszi az érzelem. Az érzelmek minden gondolatunkra sokkal nagyobb hatással vannak, így nehezebben tudunk objektívan szemlélődni, döntéseket hozni. Azonban megnövekszik a pozitív gondolatok teremtő ereje is.

Június 13-án több esemény is történik az égen. Az egyik hatásnak köszönhetően, most érzelmi alapon tudunk változtatni, remek ötleteink lehetnek az előrelépésre, és érzelmi ügyekben is könnyebben kommunikálunk. 

Ezen a napon vált jegyet a Vénusz bolygó, kicsit éjfél előtt az Oroszlán jegyébe lép. Kapcsolatainkra és az anyagi ügyeinkre is hatással lesz ez a temperamentumos energia. Szerelmi ügyekben kimondottan kedvező, viszont a csillogás, élvezetek miatt többet is költhetünk. Mindenkiben megnőhet az igény a társasági életre, arra, hogy olyan helyekre menjen, ahova felveheti a szép ruháját, ahova a hölgyek kisminkelhetik magukat.
Nem utolsósorban ekkor lesz a júniusi Újhold, az Ikrek jegyében, ami késő este tetőzik. Ezzel elindul a teremtő időszak

Június 15-én úgy érezhetjük, hogy korlátozva vagyunk, nem találjuk a helyünket. Ezen a napon próbáljatok több lelki felüdülést biztosító programot adni magatoknak, különben egyre idegesítőbbnek érezhetitek helyzeteteket.
Azonban pénzügyekben óvatosan, mert az újdonság iránti vágyatok felesleges kiadásokba hajszolhat benneteket.

Június 16-án kissé sötétebben láthatjuk helyzetünket, mint amilyen a valóságban. Magányosnak, szeretetlennek érezhetjük magunkat. A gond az, hogy valahogy belső késztetést is érezhetünk arra, hogy hallgassunk és félre vonuljunk. Hajlamosak vagyunk átadni magunkat a negatív gondolatainknak, amik nem tesznek jót sem a kapcsolatainknak sem a tervezett programoknak. Amennyiben úgy érzitek, hogy nem tudtok átlendülni ezen az állapoton, akkor inkább legyetek magatokban, és a panaszkodókat is mindenképpen kerüljétek el.

Június 19-én egy kellemes napnak nézünk elébe, ha jó érzések és pozitív gondolatok dolgoznak bennünk. A határtalan optimizmus gondolatainkat is áthathatja, ami problémamegoldásokban is segítségünkre lehet. Azonban a határtalanság a negatív gondolatokra is igaz, azt éppúgy felnagyíthatja.
Lelki fejlődésünk érdekében sokat tehetünk a változásokért, ha gondolatainkra tudatosan figyelünk és az élet szépségeire, a sikereinkre összpontosítunk.

Június 21-én 11 óra 53 perckor a Nap a Rák jegyébe lép, ezzel elkezdődik a Rák hava. Ebben az időszakban nagyobb az igényünk arra, hogy családtagjainkkal legyünk, érzelmileg töltekezzünk, és közös programokat tervezzünk. Könnyebben alakítjuk ki belső egyensúlyunkat, és hozzuk egyensúlyba az érzelmi igényeinket és tudatos fejlődésünket.
Azonban párkapcsolati ügyekben óvatosan ezen a napon, mert nem látunk tisztán, és rosszul viseljük azt, hogy párunk szabadságra vágyik, elhanyagolva érezhetjük magunkat. Ugyanakkor más emberi kapcsolatainkban is megjelenhet a viszály, belső feszültségünk kivetüléseként balhékba keveredhetünk.
A jó oldala a napnak, hogy alkotóenergiáink viszont megnövekedik.

Június 23-a érdekes kettősséget hordoz magában. Egyfelől szívesen újítanánk, változtatnánk, másfelől a régi meggyőződéseink, mintáink ebben visszahúzó erőként működhetnek.
A nap kimondottan alkalmas, hogy tudattalanunk rejtekében kutakodjunk, feltárjuk az akadályozó gondolati mintáinkat. Ugyanígy fizikai értelemben, munkánkban is segítő energia amennyiben kutakodnunk, vizsgálódnunk kell.

Június 28-án a Bak jegyében köszönt ránk a Telihold. Átgondolhatjuk saját határainkat, mindennapokban felvállalt feladatainkat, kötelességeinket, és ami nem a miénk azt elengedhetjük.

Június 29-én reggel a Merkúr bolygó átlép a határozott Oroszlán jegyébe. A tüzes jegy kimondottan jót tesz gondolkodásunknak, jobban átlátjuk a helyzeteket, és nagystílű megoldásokra találhatunk rá.


Mindenkinek csodás, szeretetteljes júniust kívánok!


Dudás Mária asztrológus
06304515002

A boldogságot választom!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Asztrológia

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek