18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hogyan győzd le a boldogságod ellenségeit?

Megosztás
Életmód

Mindenki arról beszél, hogy hogyan lehet elérni a sikert. Én pedig arról szeretnék beszélni, hogy mi az, ami megakadályoz abban, hogy sikeres legyél.


Nem a siker szó a lényeg, hogy te egy sikeres, gazdag ember legyél, és ezt kell hajkurászni, hanem arról van szó, hogy olyan életet élhessél, ami neked tetsző, amiben jól érzed magadat. Ebbe beletartozhat az is, hogy jó karriert építesz föl, az, hogy boldog családod van, az, hogy a magánéleted kielégítő, az, hogy van párkapcsolatod, bármelyik, vagy összességében mindegyik.

HOGYAN GYŐZD LE A BOLDOGSÁGOD ELLENSÉGEIT?

Nagy dilemma az, hogy mi az, amit tanulj ahhoz, hogy ez meglegyen. Az én véleményem egyébként az, hogy az élethez nem kéne tanulni semmit, úgy, ahogy van, ahogy megszülettél ez jó kellene, hogy legyen. 

Sajnos az emberi természet, a társadalom olyan, hogy akadályokat gördítünk saját magunk
elé. Tulajdonképpen ami jól működne az életben, azt megnehezítjük, innen vannak a problémáink.

Így megalkotunk olyan zavaró dolgokat, amelyek miatt nem leszünk igazán boldogok, amelyeket le kell küzdjünk, és ezt már meg kell tanulnunk, hogy hogy kell ezt leküzdeni. Nem háborúzni kell azért, hogy boldog legyél, és nem küzdeni kell azért, hogy boldog legyél, hanem egyszerűen tanulni kell.

Tanulni azért, hogy változzál, és ez a változás fogja megadni számodra a lehetőséget.
Na nézzük, mi az, ami igazán téged zavar abban, hogy elérd a sikeredet. 

A legveszélyesebb ellenséged a félelem. 


A félelem egyszerűen szétszed mindent. A félelem struktúrája olyan, hogy bármivel
találkozik, akkor az az életszerű minőség, az szét fog bomlani. Egyszerűen szétesik darabjaira.
Bármilyen helyre bekerül a félelem, előbb-utóbb ott romhalmaz lesz. Ezért akár a sikerről beszélünk, akár csak egyszerűen arról, hogy te pihenni akarsz, vagy jól akarod érezni magadat, ha a félelem ott van, te nem fogsz tudni pihenni.

Elég ehhez például egy hálószobában egyetlen szúnyognak a zümmögése, ami téged idegesíteni fog, és nem csak azért, mert idegesít, hanem azért, mert félsz attól, hogy majd napokig vakarózni fogsz, méghozzá olyan helyen, ahol látszik, mondjuk az arcodon, és ezt nem szeretnéd. Ettől félve már el se fogsz tudni aludni. Nagyon minimális dolgok azok, amelyek zavart okoznak.


A félelem óriási ellenséged abban, hogy karriert építhessél. Egyszerűen nem fogsz tudni elindulni oda, hogy csinálj bármit, mert nem tudod, hogy mi lesz a jövőben, nem tudod, hogy mi az, amit veszíthetsz, mi az, amit elérhetsz, egyáltalán milyen nyereséggel fogsz kijönni bármilyen folyamatból.

A félelem nem más, mint információhiány. 

Nincs információd a jövőről, nincs információd igazából a
jelenről, valamiről, ami éppen fontos, amit éppen te csinálnál. Tehát a félelem mellett nem fogsz
tudni sikert elérni.

Második ellenséged a bizalom hiánya. A mai ember nem bízik senkiben és semmiben. Nem bízunk a tehetségünkben, nem bízunk a jövőnkben, nem bízunk a jelenünkben, a barátainkban, az embertársainkban. Nem bízunk, mert van okunk rá nem bízni, mert olyan dolgok történtek velünk, amik megakadályoznak abban, hogy tiszta szívvel nézzünk bárki szemébe. Hanem mindig ott lesznek a kétségek, és ezek a kétségek hasonlóak, mint a félelmek, mégis egy kicsit más kategória, de szintén szétszedik azt az utat, amelyen haladhatnál. Bíznod kell a saját jövődben, bíznod kell saját magadban, és ez nem egyfajta naiv elképzelés magadról és a tehetségedről, hanem ez egy pozitív gondolkodás, ez egy pozitív hozzáállás ahhoz, hogy reálisan mi az, amit meg lehet tenni. Tehát a bizalomnak föl kell építeni az alapját.A harmadik, ami ellenség abban, hogy sikered legyen, hogy egyedül gondolkozol. Egyedül
gondolkozol abban, hogy sikeres legyél. Nem abban gondolkozol, hogy valakivel együtt létrehozzál valamit, nem abban gondolkozol, hogy valakinek megteremtsél valamit, hanem a siker, az minden egyes fórumon, minden egyes marketingben úgy szerepel, hogy te legyél sikeres, te leszel sikeres, teneked lesz meg a vagyon, teneked lesz boldog családod, neked lesz boldog házasságod, saját magánéleted. 

De a sikert nem lehet elérni egyedül. 


A siker, az minimum két emberen múlik, vagy két
tényezőn múlik. Ezért a legnagyobb ellenség az, hogyha nem működsz együtt mással, a környezettel, egy barátoddal, a szerelmeddel, a tehetségedet adó valakivel, tehát mondjuk a tanároddal, vagy éppen egy tanítványoddal, akinek megtanítasz valamit.

Így a 3 dolog, ami segíthet téged abban, hogy boldog legyél, sikeres legyél: az egyik, hogy nem szabad félned, a másik, hogy bizalommal kell hozzáálljál a külvilághoz, a harmadik, hogy együtt kell működjél a külvilággal. Na, ezt tanulni kell. 
Ma már mindenképpen tanulni kell. 

Amikor egy gyerek megszületik, akkor természetesen ő nem kell megtanulja a fejlődéséhez mindezt, hanem egyszerűen benne van az életében. 


Természetes képességünk, hogy nem félünk, bizalommal vagyunk a világ felé és
együttműködünk a világgal, tehát tanulunk. 
Egy szóval is megfogalmazhatnám ezt a 3 dolgot. 
Tanulni kell. 

Az, aki tanul, az nem fél, bizalommal van és együttműködik.


Hogyan lehet tehát megtanulni azt, hogy sikeres legyél? 

Tehát hogyan lehet legyőzni a legnagyobb ellenségedet a fejlődésben? 
Tanulással. 
Tanulj, és a tanulási folyamatban nem fogsz félni, bízni fogsz másokban, és együtt fogsz működni mindenkivel. Sikeres kell hogy legyél. Nem csak te, hanem te, hanem te és a környezet együtt lesz sikeres. Lengyel Sándor


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek