18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Mudra-praxis - Kinek, hány éves kortól és milyen esetekben ajánlott a MUDRA?

Megosztás
Egészség

Többen kérdeztétek: Hol, hogyan, hányszor, hány éves kortól lehet végezni a mudrákat? Mire kell figyelni a gyakorlat közben? Mikor jelentkezik a hatás? Röviden összefoglaltam a mudrák végzésének általános tudnivalóit:


A mudrákat egy külvilágtól elszigetelt helyen, szép és kellemes környezetben, lehetőleg a természetben, vagy jól kiszellőztetett szobában végezze! Az irodában, munkahelyen, utazás közben felvett kéztartások is hasznosak lehetnek, de egy dologra figyeljen ilyenkor: semmi sem vonhatja el figyelmét a mudra szertartásának lefolytatásakor, kerülje a kívülállók szemeit és negatív gondolatait.


A mudrákat a nap bármely szakaszában gyakorolhatja.
Legmegfelelőbb időpont reggel (ébredés után) vagy az esti órákban. A mudra megelőzheti a meditációt, mert koncentráltabb, ellazultabb állapotba hoz.

Mudrára készülveA gyakorlat megkezdése előtt langyos vízzel öblítse le a kezét és az arcát! Igyon egy pohár vizet!

A kéztartásokat állva, fekve, ülve (törökülés, lótuszülés, széken ülés) vagy térdelve (a gát a sarokhoz ér) gyakorolhatja.

Fontos!

Nagyon fontos, hogy mindig kényelmes pózt vegyen fel. Gerincét tartsa egyenesen! Bármilyen helytelen testtartás megzavarhatja az energia áramlását a fő energiacsatornákban (nadikban).

Egy mudrát az adott kéztartásnál előírt ideig tartson ki!

Általában naponta egyszer-kétszer ajánlott ugyanazt a kéztartást végezni (lehet reggel és este is).

Egy nap 4-5 különböző kéztartással is gyakorlatozhat.

Arra érdemes figyelnie, hogy lehetőleg egy szervrendszerre ható mudrákat vegyen fel (mert ezek felerősítik egymás hatását)!

Étkezés után legalább 1 óra teljen el a mudravégzésig!

Hány éves kortól gyakorolható a mudra?

A mudra-praxis 11-12 éves kortól 100 éves korig folytatható.

A leggyakoribb betegségeknél az ujj-jóga szinte azonnal (15-30 percen belül) javulást eredményez
(egyes esetekben másnap következik be a gyógyulás; szükséges az esti gyakorlatozás után a mélyalvás fázis, amikor a bioinformációk fizikai testi szintre is átíródnak beindítva a szervspecifikus öngyógyító folyamatokat).

Krónikus problémák esetén egy mudrát 2-3 hétig (napi 2-szer) végezzen! A kúra sok türelmet, alázatot és kitartó munkát igényel.

Az ujj-jóga módszerét kombinálhatja a hagyományos akupunktúra, a nyugati orvostudomány, a gyógynövénytan, a csontkovácsolás, a masszázsterápiák, a jóga, a reiki és az ájurvéda eljárásaival. Ezek ötvözésével lerövidíthető a gyógyulási folyamat.

Akut problémák esetén már 1-3 nap elteltével érzékelhető a hatás.

Mit nem szabad?

Ne kezeljen egymás után (rövid időn belül) több problémát! Hagyjon időt a testének, hogy a kapott ingert, bioinformációt feldolgozza!
Ne legyen türelmetlen, ha a várt gyógyulás nem következik be azonnal!

Vannak olyan pozitúrák, amelyeknél a kezelés utáni napon válik érezhetővé a hatás. Egy póz kitartásának időtartama egyénenként változik, és függ a kezelt személy életkorától és erőnlététől is.

Idősebbek rövidebb ideig végezzék a megterhelőbb kéztartásokat!

Terhesség alatt

Terhesség esetén lehetőleg ne csináljon kéztartásokat, vagy beszélje meg a kezelőorvosával! Ha a póz következtében rossz közérzete támad, vagy panaszai fokozódnak, sürgősen hagyja abba!

Fontos!


A gyakorlat közben ne a kézpóz által felszabadított energiákra koncentráljon, hanem a megerősítésre, a mantrára!

Ne legyen türelmetlen, ha a várt eredmény nem következik be azonnal!

Amennyiben úgy érzi, hogy a kézpózt nagy erőfeszítésébe kerül kitartani, és szeretné már abbahagyni, azonnal fejezze be azt!

Ha szervezete jelzi, hogy a további energia-és információ-csomagot nem tudja felvenni, feldolgozni, akkor hagyja abba a gyakorlatot!

Nehézségek


Néhány mudra kitartása (felvétele) nehéznek tűnik. Próbálja a leírtaknál rövidebb ideig végezni (a kézizmok merevsége a fokozatos gyakorlás hatására oldódni fog), vagy keressen a problémájára másik kéztartást!

A mudrákat mindig az egyes kéztartásoknál megjelölt testrész előtt tartsa ki (a megadott ideig)! Felerősítheti az adott kéztartás hatását, ha mindig a „Testi hatások”-nál felsorolt fájdalmas (problémás) testrész előtt tartja a mudrát.

Mindig örömmel végezze a mudrákat (amikor feszültséget vagy kényelmetlenséget érez a gyakorlat közben, az energiát nem lesz képes a helyes irányba terelni).

Ékszerek zavaró hatásai


A mudrák felvétele előtt vegye le egész testéről az ékszereket, mert zavarja az energiaáramlást!

4 alapkövetelmény betartása szükséges a mudrák kitartása során

  • Ha felvette a kézpózt, akkor tartsa stabilan, biztonságosan!
  • Legyen mozdulatlan! 
  • Kerüljön minden erőfeszítést, erőlködést! Ne erőből nyomja össze ujjait, hanem lágyan!
  • A mudrák közben kezeit és lábait soha ne tartsa keresztben, mert megtöri az energiaáramlást!

A mudráknak semmilyen mellékhatása nem ismert.

Sikertelenség
A sikertelenséggel végződött mudrázásnak számtalan oka lehet. Ha bizonytalan a végrehajtás módjában, akkor újra olvassa el a kéztartásnál szereplő instrukciókat (nem mindegy, hogy melyik ujját csatlakoztatja egy másikhoz, és az sem, hogy melyik kézen, hogy a kívánt hatást elérje)!
Ne kövesse el azt a hibát, hogy csak időnként, egyszer-egyszer végzi a gyakorlatsort (vagy gyakorlatot), vagy egy nap több (különböző szervrendszerre ható) kéztartást végez, mert akkor nem tudja elérni céljait.

Kitartóan, egy célra (a gyógyulására) fókuszáljon a kúra lezárultáig, és ne csüggedjen még akkor sem, ha azonnal nem látszik az eredmény! Mindig annyi történik, ami önnek a legjobb; csak türelem.

Amennyiben gondolatai pozitív módon áramlanak, pozitív eredményekre jut a terápia végeztével.

Alkoholos, drogos állapotban, füstös, zajos, zsúfolt helyen erőfeszítései hiábavalóak lesznek.

A gyakorlás alatt lehetőleg ne hordjon szintetikus anyagból készült ruházatot (szoros, szűk, mozgást gátló felsőruházatot sem), mert ezek blokkolják az energia áramlását!

Késmárki László
A mudrák titkos kódja Ankh Kiadó 2018.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek