18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

2018. májusi horoszkóp – Ígéretes, változásokat hozó hónap

Megosztás
Asztrológia

Májust, Maia (termékenység Istennője) Istennőről nevezték el, de hívják az Ígéret havának is. Ráadásul május 1-én van Cordelia ünnepe is, aki a virágtündérek álomszép Istennője és segítségünkre lehet az élet változásaiban, a feszültség levezetésében és az ünneplésben is.


 Áldásos segítség lesz ebben a változásokat hozó hónapban. Amikor úgy érzitek, szükségetek van támogatására, csak helyezkedjetek el kényelmesen, képzeljétek el, hogy egy tarka virágokkal teli réten sétáltok és hívjátok őt.

Az elkövetkező időszak kétségkívül elég ígéretesnek mutatkozik, hiszen a hónap közepén történik meg az Uránusz jegyváltása, ami egyfajta vízválasztó lehet az életetekben, ha a változások mellett tettétek le a voksotokat.Ha a hónap beköszöntének születési ábráját nézzük, az egész energiatérkép egy nagy választás lehetőségének tűnik. A kérdés, hogy a teljes átalakulást, újjászületést választjuk belső egyensúlyunkra találva, vagy körömszakadtáig ragaszkodunk a régihez, még akkor is, ha lelkünk egyre inkább szenved ettől. 


Ez utóbbi oka, hogy a még mindig a megszokások rabjai vagyunk és félünk belevágni egy új megvalósításba, egy új életbe, mert tartunk a kudarctól, a bizonytalanságtól. Sokszor egyszerűen csak nehezen viseljük a változást, aminek köszönhetően nehezen újulunk meg.

Viszont az uránuszi energiák egyáltalán nem szimpatizálnak az egy helyben topogással, változást akarnak és igyekeznek ezt ki is kényszeríteni belőlünk. Megnyugtatásul azért leírom azt is, hogy otthonunk biztonságát a sorsbolygó (Szaturnusz) igyekszik biztosítani, de ehhez szükséges elengedni a régi kapaszkodókat. 

A hónap jelszava lehet a: „Bátraké a szerencse!”
Az Ígéret hava valóban ígéretesnek ígérkezik, hiszen kapunk kitartó energiákat, otthonunk biztonságának felépítéséhez, és ha felelősséget vállalunk döntéseinkért, saját életünkért akkor a szaturnuszi energiák támogatóink lehetnek.

Ehhez azonban el kell engednünk a régi, elavult önérvényesítő technikáinkat, ami már csak visszahúzó erő. Ezekhez lélek szinten ragaszkodunk és nehezünkre esik elengedni, mert már jól megszokott játszótársaink.Mivel mindkét sorsbolygó, a Jupiter és a Szaturnusz is látszólagos hátráló mozgásban van, így segítségünkre lehetnek abban, hogy felszínre hozzuk a mélyen a tudattalanban tárolt korlátozó mintáinkat, és változtassunk rajtuk.

Tehát változást, teljes átalakulást és egyfajta újrakezdést támogató energiákat élvezhetünk ebben a hónapban

Az általános hatások után folytassuk a retrográd hatásokkal.

3 bolygó hátrál az égen és mindhárom igen jelentős hatással rendelkezik.

A Jupiter bolygó március 9-én kezdett látszólagos hátrálásba, és ezt még hosszabb ideig, egészen július 11-ig folytatja is. Emlékeztetőül már csak annyit írnék erről, hogy mindazokat a problémákat tárhatja fel, amit vagy nem akarunk meglátni, vagy eddig halogattuk a megoldást.


Április 22-től a Szaturnusz is hátrál, ami egészen szeptember 16-ig eltart még. A bolygó ebben a hónapban támogatónk lehet az otthonunk biztonságának megszilárdításában, felépítésében, ha felelősséget vállalunk ennek a „munkának” az elvégzéséért. A teremtés felelőssége tehát a kezünkben van, senkire sem mutogathatunk, ha nem teszünk semmit.

Testünk még mindig jó jelzőrendszerünk, így a hát és vállfájás, ízületi merevség, térd és gerincproblémák egyértelmű jelzések lesznek arra nézve, hogy olyan terheket vettünk magunkra ami nem a miénk, vagy túlvállaltuk magunkat.


Április 26-ától hátrál a Plútó bolygó és ez egészen október 7-ig így is marad. A jó oldalát, az áprilisi Teliholdnál megtapasztalhattuk, igen hatékonyan felszínre hozott jó néhány elfeledett ügyet, hátráltató ragaszkodást. Munkálkodását tovább folytatja ebben a hónapban is, és segít egyre mélyebbre hatolni a tudattalanunkba.

Továbbra se feledjétek, hogy a retrográd időszakban megnövekszik a manipuláció, csábító, de nem valós lehetőségeket kaphatunk, aminek jobb, ha ellenállunk.Folytassuk a hónap jelentősebb napjaival!

Május 6-a pozitív hozzáállásunknak köszönhetően igazán kellemes napnak ígérkezik, minden a szájunk íze szerint alakulhat. Hangsúlyozni szeretném, hogy a hatás azokat tudja támogatni, akik a jó dolgokra koncentrálnak és optimistán néznek a nap elé. Tervezésre, elemzésre kitűnő időszak, mindemellett jogi ügyek, gyakorlati problémák megoldására is.Május 7-e már korántsem kellemes, mert nehezebben tudjuk a racionalitás talaján tartani elképzeléseinket, és nehezebben tudjuk féken tartani a kommunikációnkat is. Egyfajta szenvedélytől fűtve túlzásokba eshetünk, rossz irányba vihetnek minket gondolataink. Próbáljatok csak egy dologra koncentrálni és arra fókuszálni.

A mai energia leginkább belső kutakodásra, önelemzésre alkalmas, és segítheti a rossz gondolataink okának megtalálását. Ügyeljünk arra a nap folyamán, hogy ne legyünk erőszakosak, ne akarjuk mindenáron meggyőzni a másikat saját igazunkról.Május 8-a igazi álmodozós nap, vágyunk a romantikára, az ideális társra. Azonban ez most nem annyira könnyen jön össze, mert az álmodozás nehezen segít abban, hogy a hús vér társra találjunk.

A nap jó oldala, hogy kedvez azoknak, akik írásbeli önkifejezést terveznek. És kedvez azoknak is, aki az álmaikat, vágyaikat papíron is meg szeretnék örökíteni.Május 9-én gondjaink lehetnek a mértékletességgel és kételkedéseink miatt túlzottan biztonságra törekvőek lehetünk. Anyagiak tekintetében sem látunk tisztán, könnyen elcsábulhatunk, és olyan dolgokra költhetünk, amire semmi szükségünk. Főleg akkor veszélyes számotokra a nap, ha belső kétségeitek akarjátok külsőségekkel kompenzálni.Május 12-e feszült napnak ígérkezik, és mivel hétvége van, ezért a családtagjaitokon csattanhat az ostor. Mindenkiben dolgozik az irányítás vágya, és nehezebben állhatjuk meg, hogy ne a miénk legyen az utolsó szó. Óvatosan az indulatokkal, legjobb, ha nem erre a napra terveztek közös családi programot.Május 13-án a Merkúr bolygó dél körül egy rövid időre együttállásba kerül a jegyváltás előtt álló Uránusz bolygóval, majd 14 óra után a Bika jegyébe lép.

Ennek hatására délidőben idegesebbé, meggondolatlanabbakká válhattok, ami balesetveszélyes helyzetekbe sodorhat benneteket. Próbáljatok átgondoltak maradni és ebéd után sétáljatok egy nagyot vagy kertészkedjetek.

A Merkúr bolygó jegyváltása jó hatással lesz gondolatainkra, kissé lefékezi csapongását, és hatékonyabbá válhatunk a gyakorlati tervezésben.Május 15-én a Bika jegyében köszönt ránk az Újhold, megkezdve ezzel a teremtő időszakot. Kipróbálhatjuk a megszerzett belső bölcsességünket a gyakorlatban is, és tovább építhetjük saját komfortzónánkat, ami már a mindenkitől független hitrendszereinkből, gondolati mintáinkból áll, és saját biztonságunkat, garantálja. Egy olyan komfortzónát építünk, amiben lelkileg is biztonságban érezzük magunkat.Május 16-a igen mozgalmas napnak ígérkezik, hogy kinek mekkora felfordulást okoz, azt az dönti el, hogy kinek mennyire sikerült a szükséges változásokat meglépnie.

Ezen a napon vált jegyet az Uránusz bolygó, és a Mars bolygó is a Vízöntő jegyébe lép. Mindemellett a két jegyet váltó bolygó egy rossz fényszögbe kerül, ami egyszerűbb esetben csak megnövekedett belső feszültséget, de rosszabb esetben balesetveszélyeket is hordozhat magában. Ugyanakkor a hatás veszteségeket, felfordulásokat is okozhat, hiszen célja a felszabadítás, a megújulás. Főleg azok élik meg rosszul ezt a nagy energiaváltozást, akik belső vívódással küzdenek, és nem tudnak egy helyzetben dönteni, előre lépni.

Tehát ma fokozottan figyeljetek mindenre, különösképpen a közlekedésben.Május 18-a kimondottan jó nap olyan tervek, ötletek megvalósítására, amiben lépésenként kell előrehaladni, amiben szükség van a kitartásra, gyakorlati átgondolásra és a felelősség felvállalásra. Komolyságot és megfontoltságot igénylő helyzetekben jó döntéseket tudtok hozni.Május 19-én a Vénusz bolygó átlép a Rák jegyébe, és ezzel együtt energiakapcsolatra (szextil) lép a Bika jegyébe lépett Uránusz bolygóval.

Ma tehetünk kapcsolataink, anyagi lehetőségeink megújításáért, mindazért ami saját lelki biztonságérzetünket növeli. Viszont, ha beleragadtatok egy nem működő kapcsolatba, akkor ott felerősítheti a konfliktust és akár véget is érhet.Május 21-én 4 órakor a Nap az Ikrek jegyébe lép, ezzel elkezdődik az Ikrek hava.

Az Ikrek jegyére jellemző a könnyedség, a rugalmasság, változékonyság, ami kimondottan kedvére való az uránuszi energiáknak. Mindenképpen segítőnkké válhat a változások közepette, csak arra kell ügyelnünk, hogy ne kapjunk bele egyszerre több dologba.Május 23-án az energiák támogatását érezhetjük abban, hogy kedvünkre való feladatokat végezzünk, de csakis akkor, ha nem kételkedünk alkalmasságunkban, rátermettségünkben. Ugyanakkor az is megfigyelhető lesz, hogy ösztönös megérzéseink megnövekednek, és empátiánknak köszönhetően jobban ráérzünk mások érzéseire is. Viszont kissé nehezebben mehet a szóbeli kommunikáció.Május 24-én Ikrek az energiák változatosságot, mozgékonyságot igényelnek, így próbáljatok kiszakadni kicsit a megszokott rutinból, akár csak fél órákra. Amennyiben megtehetitek, sétáljatok egy nagyot, vagy tornázzatok, hogy a belső energiátok lecsillapodjon.

Kimondottan alkalmas a nap gyors ügyek intézésére, ami jövés-menéssel jár.Május 25-én óvatosan, mert nagyon érzékenyek lehettek és az energiáknak köszönhetően tudattalanotok is jelentősen felkavarodhat, felszínre hozva kellemetlen érzéseket. Amikor úgy érzitek megbánt valaki, akkor mindig gondolkodjatok el azon, hogy vajon miért érzitek bántónak szavait, mivel akar szembesíteni, amivel nem akartok szembe nézni.Május 26-a sem ígérkezik egy kellemes napnak, mert kissé érzelmileg fagyosnak érezhetjük a légkört mindenhol. Ez főleg azért van, mert kötelességeink miatt elnyomtuk a belső igényeinket. Ráadásul egy feszültséget hozó Telihold is közeledik, aminek előszelét már mindenki érzi. Döntsetek ma saját igényetek szerint, és rakjátok félre a kötelező feladatokat! Legyetek kicsit magatokban, figyeljetek befelé és pihenjetek.Május 29-én a Nyilas jegyében köszönt ránk a Telihold, ezzel elkezdődik az elengedés időszaka. Ez segít abban, hogy az Újholdnál gyakorlatban kipróbált új meggyőződéseinkből, elképzeléseinkből elengedjük mindazokat, amivel lelki síkon nem értünk egyet, ami nem szolgálja azt, hogy a test-lélek-szellem egységét megéljük.Május 30-án Ikrek jegyébe lép a Merkúr bolygó.

Igazán kellemes befejezése a hónapnak, a friss fuvallat most gondolatainkra és mozgékonyságunkra is kihatással lesz. Könnyedebben váltunk irányt és hatékonyabban kommunikálunk is. A bolygó uralmi pozícióba kerül, egy olyan jegybe lép égi útján, amiben igazán otthon érzi magát.


Mindenkinek csodás, ígéretes májust kívánok!
Dudás Mária

06304515002


A boldogságot választom!

Angyali üzenetek minden napra!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Asztrológia

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek