18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Milyen betegségről tudósítanak a kezek? A betegségek diagnosztizálása - Kézdiagnosztika

Megosztás
Életmód

A belső szervek kóros reakciói, a testrészek zavarai tükröződnek a kéz egyes energiapontjain. Betegségekről tudósítanak a kézen a foltok, a feszült régiók, az elszíneződések és a túlérzékeny pontok. A nyomásra érzékeny pontok a leggyakoribb megnyilvánulásai a kóros folyamatoknak.


Ezek a pontok mindig azt jelzik, hogy valójában mely szervnél kell keresni a tünetek kiváltó okát. 


Számos esetben egy reaktív pontnál nem található több. 

Némelyikük egyetlen helyre vagy területre koncentrálódik, mások szétszóródva, a kéz egyes részein találhatóak. 

A pont megtalálásával pontosan betájolható a meridián (és annak energetikai zavara, amely kialakította az adott szerv problémáját). Bármilyen rendellenességet, betegséget be lehet sorolni a meridián túlműködése vagy alulműködése következtében fellépő kórokok egyikébe. 

A páciens kezének, csuklójának vizsgálata során megállapítást nyer: pontosan hol, melyik meridián nyomvonalán mutatható ki a fájdalom (gyengeség, zsibbadás). Jelentkezik ott zsibbadás vagy bizsergés (ami lokális szintű vérpangás jele lehet).

Mitől függ, hogy a beteg állapota hol jobb, hol rosszabb? 
Időjárási tényezők, hideg, meleg, nedvesség hatása... 
Amennyiben hideg vagy nedvesség hatására rosszabb az állapot, a kezelési eljárások közül a moxa és a masszázs ajánlott; ha meleg hatására rosszabbodik a beteg állapota, akkor tűket, kenőcsöket, gyűrűket vagy gyengéden végzett masszázst érdemes alkalmazni.

Vajon a fájdalom in situ vagy más helyen is megjelenik? 
Vajon a mozgatás javítja vagy rontja a beteg állapotát?

A kéz vizsgálatakor észrevehető egyéb jelek: pattanás, szemölcs, ráncok, a bőr színe, hőmérséklete (a szomszédos területekhez képest), a bőr textúrájának, rugalmasságának megváltozása (puffadtság, behorpadás), a csontforma, az izmok megváltozása, izomösszehúzódás, ízületi merevség, deformitások, duzzanat, hegek, bőrsérülések, vértolulás, hiperszőrösség, izzadás, a körmök állapota.

A kéz egyes területeinek (és energiapontjainak) vizsgálatával feltérképezhető az adott testtájak problémája:
A tenyér feszült régiója (kemény, durva felületű bőr jelzi) a Bef4-12 pontok mentén rendszerint a belső szervek fertőző betegségeire utal. 

Az ujjak merevsége a végtagok rendellenességeit jelzi. A középső ujjé a koponya, a nyakcsigolyák és a mellkasi régió problémáira utal.

A kezek rendellenes elszíneződései (halványsárga, sötétvörös és kékeslila), valamint azok száraz, túl meleg vagy túl hideg volta (és mozgáskorlátozottságuk, fájdalmas mozgatásuk) krónikus betegségek jelenlétét valószínűsítik.

A páciens által saját magán érzékelt jelzésértékű tünetek: fájdalomérzet, nyilallás, érzékelési zavar vagy lokális érzéketlenség, görcsök, égő-, csípő érzés a bőrön vagy a bőr alatt; feszülő, száraz bőr stb.

Eszközökkel megállapított információk

Létezik egy speciális műszer, mely segít a diagnosztizálásban. Végigpásztázza a beteg kézfelületét, és pontosan megtalálja a fájdalmas területeket (a bőr elektromos ellenállásának megváltozása, a pontok elektromágnesességének mértéke, a lokális hőmérséklet változása mind olyan rendellenességre mutat, amely az adott meridián alulműködésére vagy túlműködésére utal). 

A kézdiagnosztika mellett a beteg állapotáról tudósítanak még a hasi reflexek és a pulzus vizsgálata, valamint a beteg genetikai adottságai (a fogantatás időpontja, születési dátuma, testi adottságai– betegséghajlamai, testalkata, kinézete, idegrendszerének szerkezeti és működési sajátosságai, érzékszerveinek érzékenysége, általános testi fejlettsége, csontosodása, stb.).

Késmárki László

Kézdoktor Egészség kézi vezérléssel Ankh Kiadó 2015.Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek