18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Mitől nő gyorsan a köröm? – 3 Tipp – Vajon segít a körömvágás?

Megosztás
Életmód

Szép és egészséges körmök, azonban a valóság gyakran nem ilyen szép. A töredező, lassan növő körmök sokak számára problémát okoznak. Mitől nő gyorsan a köröm? Vajon a körömreszelés vagy a körömvágás előnyösebb?


Nem csak a szép smink, csinos öltözék fontos a jól ápolt megjelenéshez, hanem körmeink szépsége is.
Amennyire sokat foglalkozunk arcunk ápolásával, bőrünk fitten tartásával, egészen belemélyedünk a kémiai folyamatokba, hogyan nem lesz ráncos bőrünk, annyira megfeledkezünk körmeink ápolásáról, ami nem csak a szép lakkozásban merül ki.

Rengetegen diétáznak, és nem is tudják, hogy a diéta milyen hatást gyakorol a hormon háztartásra, ami befolyásolja többek között a keratin termelést is, ami szorosan összefügg például körmünk növekedésével.

Körmünk növekedést ezen túlmenően életkorunk, egészségünk szintén meghatározza, és ez láthatóvá is válik körmeinken.

Jó hír, hogy az előbb felsorolt tényezők többségén habár nem tudunk változtatni, mégis sokat tehetünk körmeink gyors növekedéséért.
Léteznek ugyanis trükkök!

Mitől nő gyorsan a köröm?

Diéta megválasztása


Ügyeljünk rá, milyen diétát választunk. Az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozással ugyanis több probléma is megoldható, hiszen a vitamin és ásványi tápanyagok fontos szerepet játszanak a körömnövekedés folyamatában.

A folsav erősíti és rugalmassá teszi a körmöket. Ez nagy mennyiségben megtalálható például a brokkoliban, különféle bogyós gyümölcsökben és a citrusokban.

Az Omega zsírsavak támogatják a köröm rugalmasságát és fényessé teszik azokat. Megtalálható nagy mennyiségben halakban és diófélékben.

A biotinról már biztosan hallottunk, ami erősíti a körmöket és megakadályozza, hogy azok lemezesen töredezzenek. A szója, tojás, földimogyoró nagy mennyiségben tartalmaz biotint.

A Kalcium szintén fontos az egészséges körmök számára. kevesen tudják, de a kalciumhiány okozhat fehér csíkokat a körmökön. A tej, sajtfélék, joghurtok kiváló Kalcium források.

A D-vitaminról is érdemes szót ejteni, mert ez segíti a Kalcium felszívódását. Megtalálható nagy mennyiségben a halfélékben, sajtokban, tojásban.

Körömreszelés vagy körömvágás?
Hogyan formáztuk eddig körmeinket?
Vágtuk vagy reszeltük? 

Meg fogunk lepődni, de a köröm reszelése sokkal kíméletesebb a körmök számára, mint a vágás.
Körömvágás során ugyanis mikrószkópikus szilánkok keletkeznek, melyek megsérthetik a körömágyat. Ennek hatására például felfedezhető lehet körmeinken fekete hajszálcsík, kis dudor, amiről el sem tudjuk képzelni, mi okozhatta.

Gyorsítja a köröm növekedést a gyakori reszelés?


A köröm gyorsan elhasználódik a mindennapi életben, és ha ne reszeljük rendszeresen, akkor töredezni kezd. A rendszeres körömreszelés serkenti a köröm növekedését. Aki hosszú körmöket szeretne érdemes szintén gyakran lereszelnie körmei végét.

Nedvességtartalom


Akárcsak bőrünk esetében, körmeink számára is fontos a nedvesség utánpótlása.
Akinek „szárazak”, kiszáradtak körmei tapasztalhatja, hogy az, mint az üveg képes elpattanni.
Ma már léteznek körömolaj formájában kifejlesztett termékek, melyek nem csak nedvességet biztosítanak a köröm számára, hanem vitaminokkal is ellátják.


Megfelelő védelem

Lapozz tovább, mitől lehet töredező körmöd!
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat