18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Mellékhatás – Így reagál szervezeted, amikor abbahagyod a fogamzásgátló szedését!

Megosztás
Egészség

Bár a fogamzásgátló tabletta számos esetben segítséget nyújthat, és nem csak nemkívánt terhesség esetén, érdemes megfontolni, elkezdjük-e szedni. Ilyen mellékhatásokat tapasztalhatunk, amikor majd abbahagyjuk a szedését.


Fogamzásgátló tablettát felírhat az orvos pattanásos bőr esetén is, amikor hormontermelés hatására kezelhetetlen bőrproblémák jelentkeznek.

Fogamzásgátló tablettát ajánlhat az orvos, amikor valaki elviselhetetlen menstruációs görcsökkel küzd.

Még számos eset létezik, amikor a fogamzásgátló tablettát nem feltétlenül nem kívánt terhesség megelőzésére szedjük.

Mindazonáltal nagyon fontos kiemelni, ha szedünk fogamzásgátlót, ha nem, a rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálat ajánlott.

Milyen mellékhatásokat tapasztalhatunk, amikor abbahagyjuk a fogamzásgátló tabletta szedését?

Azonnal teherbe eshetünk


Nem számít mennyi ideig szedtük a tablettát, a fogamzásgátló tabletta abbahagyása után azonnal teherbe eshetünk, ha csak nem alkalmazunk más védekezési módszert.
Sokan úgy gondolják, hogy akár még hónapokig is kitartanak az egyes hormonok a szervezetben, melyek megakadályozzák a teherbe esést. Ez tévedés!

Pattanásos bőr

Igazán azok számára lehet különösen rossz abbahagyni a fogamzásgátló tabletta szedését, akik eleve bőrprobléma kezelésére kezdték el szedni.
Meg kell barátkozni a gondolattal, hogy a gyulladt pattanások elő fognak jönni. Még azok bőre is pattanásos lehet, akik nem bőrprobléma kezelésére szedték a fogamzásgátlót. Egy kis időbe telik, amíg a szervezet átáll, egyensúlyba jön a hormontermelés. Amennyiben súlyos bőrproblémák jelentkeznek, úgy érdemes dermatológus segítségét kérni.


Csökkenő vágy
Lapozz tovább!
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat