18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Te depressziós vagy? – Gyakran használod ezeket a szavakat?

Megosztás
Női lélek

Hogyan ismerhető fel a világbetegségnek is számító DEPRESSZIÓ? A depressziós emberek más SZAVAKAT használnak! Milyen szavakat használnak a depressziós emberek?


Hogyan ismerhető fel, ha valaki depressziós?
Számtalan általános jelet ismerünk, mint például a gyakori hangulatingadozás, de ez betudható egy nehezebb élethelyzetnek is.
Van azonban valami, ami kifejezetten jellemző a depressziós emberekre.

Más szavakat használnak!

Mindig. 
Soha.
Teljesen. 

Abszolútizmusra utalok szavak ezek, melyeket a normál emberek ugyan használnak, de korántsem olyan gyakran, mint a depresszióban szenvedők.
A Journal Clinical Psychological Science tanulmánya rávilágít egy fontos összefüggésre, ami talán segíthet felismerni, ha mi magunk szenvedünk depresszióban vagy környezetünkben valaki.

A depresszió betegség, de nagyon nehezen ismerhető fel, és gyógyítása is hosszadalmas.

A kutatás eredménye magyarázatot adhat például hírességek szófordulatainak használatára, mert sajnos a többségüknél a hírnév ellenére felfedezhető a depresszió.
Egy automatizált számítógépes elemzés segítségével a kutatók összehasonlították a szóhasználatot, és egyezéseket találtak.
A vizsgálatba bevontak internetes fórumokat is, és igazolást kaptak a szóhasználat és depresszió összefüggésére. 

A szorongó emberek jellemző szavakat, megfogalmazásokat használnak.

Több az „ÉN”, sok az abszolutizmusra utaló szóhasználat, melyek negatív töltetűek.
Gyakran használják a következő szavakat is:
„Egyedül, szomorú, szánalmas, mindig, soha, teljesen…”
A depresszióban szenvedő emberek a tanulmány szerint 50%-al gyakrabban használják ezeket a szavakat, és sajnos közülük kerülnek ki azok is, akik akár életüknek is véget vetnének, annyira elkeseredettek.
A depresszió nyelve
A depressziónak van nyelvezete, melynek megértése sokat segíthet a depresszív gondolkodás felismerésében, és lehetőséget adhat mielőbbi segítségnyújtásra.
Aki felismeri magán ezen jellemzőket, érdemes mihamarabb orvoshoz, pszichológushoz fordulnia. 

A depresszió mértékétől függően segíthet a család, barátok, de az esetek nagy többségében szakember segítségét érdemes kérni. 

Mindazonáltal érdemes tudni, hogy a depressziós emberek nem rossz emberek, de betegségben szenvednek, mely teljesen elnyomhatja valódi, pozitív személyiségjegyeiket, ami lehet vidám, kedves, segítőkész. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat