18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Miért ne csomagold többé a sajtot frissen tartó fóliába!

Megosztás
Konyha

A maradék sajtot szoktuk frissen tartó fóliába csomagolni? Már a boltban is ebbe vannak csomagolva az előre darabolt sajtok. Olvasd el, miért ne csomagold otthon a sajtot frissen tartó fóliába, és garantáltan nem teszed többé. Jó, ha eddig sem tetted!


A maradék sajtot most hogyan tesszük el a hűtőszekrénybe?
Mibe csomagoljuk?
Csak nem frissen tartó fóliába?

A többség bizony ebbe csomagolja a sajtot és teszi be a hűtőszekrénybe.

Ahol a következő folyamat megy végbe!

Nemcsak gusztustalan, de még veszélyes is lehet!

A frissen tartó fóliába csomagolt sajt nem kap levegőt, ezen túlmenően hideg hőmérsékleten egy kondenzációs folyamat kezdődik el, aminek egyik látványos eleme, miszerint a sajt nedvedzeni kezd, úgy is mondhatjuk, gyöngyözni. 
Biztosan láttunk már ilyet. 

Ebben a nedves környezetben a baktériumok kifejezetten jól érzik magukat, és szaporodni is kezdenek.

A penészgomba az egészségre kifejezetten ártalmas, és ez csak egy a sok közül, melyek megtelepednek a sajton, ha azt légmentesen lezárjuk és hűvös helyre tesszük.

Mibe csomagoljuk a sajtokat?

Vagy az eredeti, még gyári csomagolást használjuk, amit, ha felbontottunk, akkor pergamenpapírba, sütőpapírba, zsírpapírba érdemes visszacsomagolni.

Az előre darabolt sajtokat, melyek eleve frissen tartó fóliába vannak csomagolva jobb, ha azonnal átcsomagoljuk, amikor hazavittük. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat