18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ezeket a gyógyszereket MINDENKÉPPEN vidd magaddal UTAZÁSKOR!

Megosztás
Utazás

Milyen gyógyszereket vigyünk magunkkal utazáskor? Egyáltalán szoktunk vinni magunkkal gyógyszereket? Az egyik legfontosabb, amit SOSE hagyj otthon!


Nyaraláskor, akár pár napra is, ha külföldre utazunk különösen fontos, hogy alapvető gyógyszerkészítményeket vigyünk magunkkal.
Még akkor is, ha van utasbiztosításunk.

Az, hogy mennyi gyógyszert vigyünk magunkkal nagyban függ az utazás célországától, és attól is, milyen egészségi állapotunk.

Nyilvánvalóan, aki rendszeresen szed valamilyen gyógyszert, azt nem fogja otthon felejteni.

Sokan akkor szembesülnek vele, hogy mi hiányzik gyógyszeres, elsősegély dobozukból, amikor a baj megtörtént. 

Ekkor kezdődik az utasbiztosítás előkeresése, tanulmányozása, vajon mit fedez a biztosítás.
Orvosi ellátást sem mindig egyszerű szerezni külföldön, különösen, ha nem beszéljük az adot ország nyelvét. A diagnózis felállításához pedig szükséges a hatékony kommunikáció, ami még nehezebben megy ideges, kétségbeesett állapotban.

Sokszor egy pirula is segíthet elejét venni a nagyobb bajnak, de, ha ez nincsen nálunk, akkor rengeteg kellemetlenséggel nézhetünk szembe.

Alapvető gyógyszerek listája, melyeket érdemes magunkkal vinni utazáshoz

Bőrvédelem

Nem csak a napozó készítmények tartoznak ebbe a kategóriába, hanem a rovarcsípés elleniek is. Aki például allergiás a méhcsípésre, feltétlenül vigyen magával magnézium koncentrátumot, ampullát.

Hasmenés

Rehidratáló olaj (kereskedelmi forgalomban kapható és gyógyszertárakban), probiotikum, széntabletta, gyomorfertőtlenítő készítmény (Bolus Adstringens tabletta), lázcsillapító, gyomorgörcs oldó.

Székrekedés

A hasmenés másik véglete a székrekedés, mely ugyan olyan veszélyes lehet, mint a hasmenés, ugyanis a felgyülemlett gázok, salakanyag akár bélcsavarodást is okozhatnak.
Enyhe hashajtó, amit szintén érdemes magunkkal vinni.

Hányinger, hányás

Hányinger, hányás elleni készítmények. De figyelem, a hányinger, hányás tüneteit kezelő készítmények gyakran okozhatnak álmosságot. Ezt csak kevesen tudják.


Megfázás

Nyáron megfázni?
Igen, könnyen megtörténhet például a légkondicionálótól. Ennek tünetei éppen olyanok, mint a megfázásé, súlyos esetben, akár influenzás tünetek is jelentkezhetnek. Tehát torokfájás, lázcsillapító, köhögés elleni készítmények.

Kötőhártya, szemirritáció

Igen, erre is érdemes gondolni, miszerint könnyen kaphatunk kötőhártya gyulladást is utazáskor. Szél, piszok szembe kerülése, mind gyulladást okozhatnak a szemben.

Húzódás

Húzódások, zúzódások kezelésére is érdemes gondolnunk, és magunkkal vinnünk a megfelelő készítményeket.

Fogfájás

Mikor jöhetne elő a fogfájdalom, ha nem szabadságunk alatt! Ez tönkre is teheti a pihenést. Ezért fontos kifejezetten fogfájásra való tablettát magunkkal vinni.


Kisállat esetén

Kedvencünkre is gondoljunk, amikor utazunk! Rájuk is lehet kötni biztosítást, de baj esetén azonnali segítség lehet, ha a következőket magunkkal visszük.
Kullancs kiszedő kanál, szem és fül cseppek, szén tabletta, kutyasampon.


ÉLETMENTŐ Extra TIPP


Lapozz tovább!
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat