18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Egészség mítoszok - Mi a valóság?

Megosztás
Életmód

Kiizzadhatjuk a fertőzéseket a szaunában? Napi egy alma valóban az „orvost távol tartja”? A nyitott WC fedél valóban a fertőzések forrása?


Rengeteg kérdés, melyekre ma még annál is több a válasz, és nem mindegyik állja meg a helyét.
Mítoszok az egészséges életmódról.

Sportoláshoz szükséges a sport melltartó?

Valóban szükséges sportoláshoz a sportmelltartó?

Vannak, akik úgy gondolják, és a nézetek is igen sokrétűek, miszerint sportoláskor a nőknek szükséges-e vagy sem sport melltartót viselniük.
Akik azt mondják, hogy nem, azok számár a magyarázat nem más, mint, hogy a mellek úgy tudnak mozogni, és erősödik a mellizom. Ez az elképzelés azonban téves. A mell kötőszövetét nagyon megterheli, ha nem kap támogatást intenzív sportolás közben. Azok megnyúlnak, és csak rosszabbat teszünk. Ezért sportoláshoz mindenképpen ajánlott a sport melltartó viselése.

Alma mítosz

Miért nem elég egy alma naponta?

Aki naponta megeszik egy almát, annak nincsen szüksége semmilyen plusz vitamin pótlására.
Az ízletes gyümölcs több, mint 30 különféle vitamint tartalmaz és ezeken túl nyomelemeket, de egy alma mennyiség nem fedezi a napi szükségletet. Ezt jó tudni.

Nyitott WC deszka
 

Valóban a WC deszka a fertőzések fő forrása?

Hagyjuk nyitva vagy csukjuk le a WC deszkát, amikor lehúzzuk a WC-t? Vannak, akik azt mondják, hogy mindenképpen le kell csukni, mert úgy a baktériumok nem jutnak ki.
Vannak, akik azt mondják, hogy nyitva kell hagyni, mert így nem fröccsen rá a deszka belső felére a szennyezett víz. A gyakori húgyúti fertőzések nem csak a mellékhelyiségekben szedhetők össze, mindazonáltal teljesen mindegy, hogy lecsukjuk-e a WC fedelét vagy sem, mert a baktériumok elsősorban kezünkön, a kilincseken telepszenek meg. Ezért minden WC használat után mossunk szappannal kezet. A kéz leöblögetése nem ér semmit.

A nyers zöldség a legegészségesebb

Miért nem minden zöldség egészséges nyersen?

Sokszor hallhattuk, hogy az a legjobb, ha a zöldséget nem pároljuk, nem főzzük meg, mert a vitaminok elvesznek a hő hatására. Ez valóban igaz lehet, de ami ebből az elméletből kialakult nézet lett, miszerint a nyers zöldség a legegészségesebb, nem teljesen helyén való.
Miért?
A gyomirtók, vegyszerek, kértevők távoltartására használt szerek mind megtalálhatók lehetnek a nyers zöldségekben, melyek szintén hő hatására pusztulnak el.
És egy példa, amin sokan meg fognak lepődni.
A paradicsomban feldolgozás előtt és után is ugyan annyi likopin és természetes piros színezőanyag található, melyek csökkenthetik kutatások szerint a rák kialakulásának kockázatát. Tehát a paradicsom esetében biztosan nem állja meg a helyét, miszerint nyersen egészségesebb.
Ezen kívül a nyers zöldségek gazdagok rostokban, melyek hosszútávon a gyomorban fermentációhoz, haspuffadáshoz vezethetnek. Különösen a káposztafélék.

A fertőzéseket ki lehet izzadni szaunában 

Lapozz tovább!
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek