18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Penészes zuhanyfüggöny helyett – Házi praktikák!

Megosztás
Otthon

Nagyon sokan használnak fürdőszobájukban zuhanyfüggönyt. Körülbelül ugyan ennyien utálják is azt. Praktikus a zuhanyfüggöny, de fertőzésveszélyt jelent, amikor bepenészedik. Mit lehet tenni a penész ellen, és hogyan lehet megakadályozni, hogy megtelepedjen a zuhanyfüggönyön?


Mutatunk praktikákat, melyek MEGA hatékonyak, és garantáltan egyiket sem próbáltad még! Penészes zuhanyfüggönyök helyett!


Mosás és fehérítés 

Így tűnik el teljesen a penészfolt a zuhanyfüggönyről!

Nyilvánvalóan a már penészes függönyt ki kell mosni, akár mosógépben 40 fokon.
De ezzel még nincsen vége, mert a penész sötét foltjai nem fognak eltűnni.
Most jön a trükk! 1-2 órára, amikor visszaakasztottuk a zuhanyfüggönyt a helyére, áztassuk be vödör vízbe, amibe Domestost teszünk.
A penészfoltok el fognak tűnni. A színezett zuhanyfüggönyöknél is használható a Domestos, mert a műanyagra felvitt festéket nem oldja ki. Csak a penészt tünteti el.

Sós víz

Miért hatékony a sós víz zuhanyfüggöny esetén?

Megelőzés céljából, hogy a zuhanyfüggöny később se penészedjen vissza, érdemes a zuhanyfüggöny alsó részét, ami penészesedhet sós vízbe áztatni mosás után vagy még első használat előtt.
2-3 óra elég lehet. Egy vödör vízbe tegyünk ½ kg sót. A só védőréteget képez a zuhanyfüggönyön a penész és baktériumok ellen.

BabaolajMiért hatékony penész megelőzésére a babaolaj zuhanyfüggönyön?

Szintén kevesen tudják, de hatékony lehet penész gátlásra zuhanyfüggönyön a babaolaj. Egyszerűen puha rongyra csepegtessünk babaolajat és töröljük át vele a zuhanyfüggönyt. Ez szintén védőréteget képez, lepergeti a vízcseppeket. 

Melyik tipp tetszik legjobban?

És melyiket fogod kipróbálni?Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Otthon

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek