18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Extra tipp TULIPÁNOKHOZ – Így marad sokáig FRISS vázában

Megosztás
Kert

Imádjuk a tulipánokat, ez nem kérdés. Vágott vagy hagymás tulipán? Mind a kettő ugyan annyi ideig marad szép! De csak akkor, ha helyesen tartjuk! Még vázában is! Viszont tuti, hogy már az első lépést ELRONTOD!


Mit tegyünk, ha a tulipán feje lehajlott?
Hogyan tartsuk a tulipánt vázában?
Melyik színű tulipán a kedvencünk?

MEGA hatékony tippek!


Levelek 
Amikor megvásároltuk, és hazavittük, még mielőtt vízbe tennénk távolítsuk el a tulipánok leveleit.
Majdnem mindenki ezt rontja első lépésben. Ezek a levelek nem érhetnek a vízbe, mert rothadásnak indulnak. 


Éles kés vagy olló

Csakis éles kést vagy ollót használjunk a szár és levelek levágásához, ami nem forgácsolja szét a szálakat, ezek ugyanis szintén rothadásnak indulnak, leválnak a növényről, ami a vizet szennyezi.

Túl sok víz 


Sokan úgy gondolják, ha sok vízzel töltik meg a vázát, akkor a növénynek jót tesznek. Ez tévedés! Inkább kevesebb víz és többszöri vízcsere. Minél több része áll a növény szárából vízben, annál nagyobb felületen indulhat rothadásnak.

Lekonyult tulipánfejek?


Lapozz tovább!
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat