18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A nők újraértelmezik a nőiességüket - Mi történik valójában?

Megosztás
Női lélek

Egy ideje csendes forradalom zajlik a nők világában, hiszen egyre többen a fejlődés mellett teszik le a voksukat. A kérdés, hogy tetszik- e ez a férfiaknak?


A globalizáció úgy gondolom, hogy már mindenki szótárában szerepel, ami az internet fergeteges terjeszkedésével gyakorlatilag elmossa a kulturális különbséget nemcsak nemzetek, de szomszédok között is. Mi a véleményük a férfiaknak vajon? Hogy élik meg a nők eme fajta szerepváltozását?

Jómagam már 13 évesen biztos voltam abban, hogy semmiben nem akarom követni a szüleim mintáját. Sikerült is elindulni a saját fejem után, ami néha bajba kevert, néha pedig a legjobb dolgok sültek ki belőle. Mindig kíváncsi voltam a világra, a lehetetlen küldetések érdekeltek leginkább, mindezt az alkotás szemszögéből tekintve. Mindannyian keressük az utunkat, a baj ott kezdődik, ha nincs erre igényünk.

Végeztem egy kis kutatást, hogy ne csak magunkból, azaz magyar nőkből induljak ki és “bemerészkedtem” az európai nők életébe.

Vigyázat! Sehol sincs kolbászból a kerítés! Irigykedni nem ér!

Kezdem a sort az orosz nőkkel, akikről sokan azt gondolják, hogy mindig vásárolnak és mindig csinosak, rendkívül alázatosak a férfiakkal szemben és a család mindenekfelett. Sok esetben működik még ez a sztereotípia.

Nem is gondolnánk, hogy az orosz nők nagyon kelendőek a társkereső piacon. Ennek az az oka, hogy a második világháborút követően a szovjet férfiak száma lecsökkent. Mindez nemcsak a háborúnak köszönhető, hanem az alkoholnak és a drogfogyasztásnak is. Ebben is keresendő az ok, hogy meglehetősen sokat foglalkoznak a külsejükkel az orosz nők, mert nem igazán van már miből válogatni és a verseny szoros. Nem mellesleg a családon belüli erőszak és szenvedélybetegség elég gyakori, ezért az orosz nők többségének egy külföldi partner sokkal vonzóbb.

Nem így a francia nők, akik a keményebb arcukat mutatják a férfiaknak. Nem kifejezetten családcentrikusak, a karrierjük fontosabb a pertnerüknél. A férfiak pedig sok esetben csak szexuális tárgyként tekintenek rájuk és kizárólag a külsőségek alapján választanak hölgyet. Ez sem szép, igaz?

Olasz nőtársaikról is az a sztereotípia terjed még mindig, hogy családcentrikusak, és sok gyermeket vállalnak. Nos, ez ma már a múlté. Állítólag már csak a bevándorlók menthetik meg az olasz népességet a demográfiai katasztrófától. Az olasz nők ma már a munka világában érzik igazán elemükben magukat, ahol kétszer annyit kell teljesíteniük, mint a férfiaknak. Viszont megbízható és pontos munkaerők. Mi magyar nők igazán el vagyunk kényeztetve az állami bölcsőde nyújtotta lehetőséggel, míg Olaszországban egyáltalán nem jellemző, óvoda pedig pláne nem. A nagyszülők feladata (már ha van) a gyermekek vigyázása.

A német nők
Lapozz tovább a német nők érdekességeihez!
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat