18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Répa, retek, mogyoró! Kutyával fogat mosni, de jó! - Egészséges életmódra nevelés kreatívan!

Megosztás
Nőikedvenc

Az óvodáskorú, kisiskoláskorú gyermek énkép kialakításának elengedhetetlen feltétele saját testének megismerése, annak tisztán és egészségesen tartása, ápolása.


Hétvégi kutyás foglalkozásunk kiemelt céljai közé tartozott az egészséges életmódra nevelés, a gyermekek testi fejlődésének elősegítése, a gondozás, az egészség megőrzés szokásainak kialakítása. Napjainkban egyre hangsúlyosabb szerepet kap a tudatos egészséges életmódra való nevelés.
Az óvodáskorú, kisiskoláskorú gyermek énkép kialakításának elengedhetetlen feltétele saját testének megismerése, annak tisztán és egészségesen tartása, ápolása.

Hétvégi kutyás foglalkozásunk kiemelt céljai közé tartozott az egészséges életmódra nevelés, a gyermekek testi fejlődésének elősegítése, a gondozás, az egészség megőrzés szokásainak kialakítása.

Napjainkban egyre hangsúlyosabb szerepet kap a tudatos egészséges életmódra való nevelés.

Ami korábban természetes volt még az én gyermekkoromban, az sajnos a mostani generáció számára – jó levegő, elegendő mozgás, megfelelő táplálékbevitel –, manapság egyre nehezebben elérhető. De miért is fontos ez a pszichés fejlődésben? Mert rendszert és kereteket biztosít, ami a gyermekek számára talán az egyik legfontosabb dolog az egészséges személyiség kialakulásához.

Melyek az egészséges és az egészségtelen ételek -elkutyásítva?
Az egészséges táplálkozásról a legtöbb embernek orvosi kórképek jutnak eszébe, mint az elhízás, vagy a cukorbetegség. A megfelelő vitamin és tápanyag bejuttatása a szervezetbe elengedhetetlen egészségünk megőrzéséhez. A rendszeres étkezés a gyermekek napirendjében meghatározó szerepet tölt be, ezek köré szerveződik a napi program is és a mi feladatunk, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű ételhez jussanak, illetve, hogy tudatosítsuk bennük, hogy melyik az egészséges, melyek a hízásra hajlamosító ételek.

Ezért megérkezett Odett, a labrador retriver kislány, szájában hozva a kosarát és gyorsan nyitottunk egy piacot.

Odett kosarából előkerültek zöldségek, gyümölcsök, cukorkák, nasik, volt benne fogkefe és fogkrém is, illetve 2 piktogram-a helyes és a helytelen kártyája. Odett segítségével könnyebben ment a szétválogatás és megbeszéltük, hogy kedvenc kutyusunk is nagyon szereti a répát, amit nagyon lelkesen végig próbált megszerezni magának.
Vajon a kutya is szokott fogat mosni?
Lehet, hogy sokan nem fogtok egyetérteni velem, de én bizony meg szoktam engedni a gyerkőceimnek minimális csokoládé és nasi fogyasztását. Szerencsére egyik sem ezeken él és tudják is a mértékletességet, viszont a húsvéti nyúl hozzánk is hozott mindenféle finomságot, amit valamikor fel kell számolni.

Ha evés, akkor persze már kutyamód szerettük volna kipróbálni, hogy hogyan is eszik a kutya! Engedéllyel, sőt!-feladatként összekenhettük magunkat és kéz nélkül, szigorúan csak a nyelvünk segítségével versenyt ettünk Odival. Van még hova fejlődni ezen a téren, Odi mindenkit legyőzött.Ha nasizás, akkor természetesen fogmosás! Hogyan és meddig kell mosni a fogacskáinkat? Odett segítségével ezt is megtanultuk és átismételtük! Kutyafogkefével és kutyafogkrémmel is találkoztunk és megbeszéltük a helyes fogápolás menetét.Az egészséges életmódra való nevelés szerves része a sport, a mozgás szeretete. Akárcsak az étkezés, a sportolás is keretezi a gyermek életét. Kitartásra nevel, remek csapatépítő funkciója van, rendre tanít, és még hosszasan sorolhatnánk pozitívumait. Az iskolában egyre nagyobb a nyomás a tanulókon, melyet kiválóan old a rendszeres testmozgás.

Az egészségünk megvédéséhez megfelelő ismeretekre kell szert tennünk nekünk felnőtteknek, valamint a felnövekvő generációnak egyaránt. Egészségvédő magatartást kell kialakítanunk és az egészségtudatot szükséges megerősítenünk. (torna 1, torna 2 képek)

Lakos Judit


Szakvizsgázott gyógypedagógus, kutyás terápiás foglalkozásvezető

06204398249

Varázsmancsok - Kutyás terápia

Pepitapi-Azúr segítőkutyás egyesület


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat