18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Mi az? Elengeded és megkapod

Megosztás
Női lélek

Oliver Burkemann a Túladagolt boldogság című könyvében humoros írásában azt fejtegeti, hogy a boldogságot el kell engedni ahhoz, hogy megkapd. Sőt odáig merészkedik, hogy az önsegítő könyvek semmit sem érnek. Mindezt egy önsegítő könyvben meséli el J, aminek fő tanulsága, hogy a kudarc, a pesszimizmus, a bizonytalanság és a kockázat elfogadása vezet el a boldogsághoz. Vagyis, ha nem keressük a boldogságot, megkapjuk. Kissé kifacsart gondolkodás, de van benne valami.


A pozitív gondolkodás nem ész nélküli optimizmus

Annyi mindenképpen, hogy a pozitív gondolkodás nem egy ész nélküli optimizmus. A lényege éppen az, hogy felismered és elengeded a lehetetlent és a szükségtelent, és csak értelmes, reális és elérhető célokért dolgozol. 

Például teljesen felesleges azon törni a fejedet, hogy hányan éheznek a földön, vagy hogy lesz-e elég tiszta energia és ivóvíz száz év múlva. Természetesen odafigyelhetsz a az energiatakarékosságra, spórolhatsz a vízzel, és adományokat is küldhetsz az afrikai éhezőknek. De legyen elég az, hogy tudod, miért teszed ezeket, elégedj meg azzal, hogy megteszed, ami tőled telik. 
De rombolod a hétköznapjaidat a „Hova tart a a világ?” jellegű kérdésekkel!Nézz szembe a dolgokkal!A kudarc és a negatív dolgok elfogadása tulajdonképen a szembenézés művészete. Az előző cikkemben az elemzés fontosságáról írtam, ami valójában egy szembenézés is egyben. 

Ahelyett például, hogy a hó vége felé közeledvén szorongva figyeld a bankszámla egyenlegedet, nézz szembe a költési szokásaidat, és tárd fel hogy milyen dolgokra költesz, amikre nem kéne, és mikre nem, amik viszont szükségesek volnának. 

De át is keretezheted a dolgokat. Például megtarthatod a pénzköltés örömét, ha megtakarítást a biztonság vagy a jövőbeni célok érdekében történő vásárlásnak tekinted.


Ha szeretnéd, engedd el!Ha szembenéztél a problémával, és megtaláltad a megoldást, akkor tulajdonképpen el is engedheted azt, legalább is kérdéssel járó stresszt mindenképpen.

Oliver Burkemannak mindenképpen igaza van abban, hogy a boldogság keresése öncélú és hiábavaló dolog, ha a boldogság édes madara egy távoli, egy mindig majd elérendő cél, és soha sem most. 

A boldogság lényege a mindennapjaidban rejlik:- Ne pörögj lehetetlen dolgokon.

- Élj a mában, hiszen mindig most van. Múlt és jövő csak az elmédben létezik.

- A boldogság is most van.

- Élvezd a célodért tett erőfeszítéseket, mert az utat fogod élvezni, sosem a célt.

- Minden célbaérést egy újabb cél, és egy újabb út követ.

Szóval engedd el a boldogságot, és megkapod!


Sok sikert!

Magda Attila
tréner, life coach
06209331405

Boldog akarok lenni

Személyes boldogság


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Női lélek

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek