18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Amikor találsz egy „FALAT” - És van pár perced! – Így alakítsd át az EGÉSZ tested!

Megosztás
Életmód

Ismered a „Fal” edzést? Ez az az edzésforma, ami éppen olyan egyszerű, ahogyan kinéz, mégis EGÉSZ testedet átalakítja! Gyakorlatsorok, melyek teljesen megváltoztatják nem csak kinézetedet, hanem egész életviteledet is!


Nincsen szükség eszközökre, nincsen szükség bérletre, nincsen szükség személyi edzőre sem!
Eddig jól hangzik?
Mindösszesen csak egy falra, aminek nekitámaszkodhatunk!
Oké, nem mindenhol, de otthon biztosan…

Ez a "Wall Workout" edzésforma hódít világszerte, nem is csoda, hiszen egyre többen ismerik fel a rendszeres mozgás szükségességét.

Amilyen egyszerű, annyira könnyű beépíteni a mindennapokba.

A teljes testizomzatot megmozgatja, így testünk minden része formálódik, ég a zsír, fogyunk miközben szálkás lesz izomzatunk, ugyanis csakis saját testsúllyal dolgozunk.

Sokak vágya, hogy lábuk és karjuk is karcsú, vékony legyen.
És a Wall workout edzésforma erre a célra tökéletesen meg is felel.

Vékony lábak, vékony karok!


Hogyan csináld!

A következő illusztrációk tökéletesen bemutatják a helyes testtartást. Ez nagy segítség.

De még mielőtt nekitámaszkodnánk a falnak jó, ha ~ 10 percen keresztül bemelegítjük karjainkat, lábainkat.

Edzés végén pedig ajánlott tetőtől talpig megnyújtani edzésbe vett izmainkat, különben izomlázunk lesz.

Mennyiszer, mennyit?


Kezdésnek minden gyakorlatból végezzünk 10-15 darabot. Ennek a mennyisége hetek alatt akár a duplájára is növelhető. Érezni fogjuk mennyit bírunk.

Tartsunk szüneteket a gyakorlatok között!


30 másodperc a különböző gyakorlatok között ajánlott, hogy pihenjünk. Nagy lélegzetet vegyünk.

Orron be, szájon ki!


Heti 2-3 alkalom ajánlott már a kezdetektől.

Lehetőleg tartsunk egy-egy pihenőnapot, amikor izmaink regenerálódni tudnak.

1)
Lábaink a faltól körülbelül 40 centiméter távolságra legyenek. A fal hátunk minden részével érintkezzen! Ez nagyon fontos! Így lesz ugyanis tökéletesen egyenes testtartásunk. És kezdhetjük a guggoló mozdulatsort fel és le. Minden felegyenesedés végső testtartása legyen a kiinduló pozíció.2)
Ez az úgynevezett hegymászó pozíció. megmozgatja a karokat, mellizmokat, a teljes hasizmot, fenékizmokat, és a lábat. nagyon fontos, hogy vízszintesen tartsuk magunkat. Popsi nem lóg, hát nem domborít és nem homorít! A helyes kiinduló pozícióból húzzuk fel egyik, majd másik térdünket felváltva a mellkashoz. 
3)
Push-Up pozíció, ami teljes mellizmot megmozgatja. Kifejezetten előnyös azok számára, akik nem szeretnének lógó ciciket. A faltól körülbelül 1 méter távolságra álljunk, nyomjuk ki magunkat karunkkal úgy, hogy karunk közben teljesen kiegyenesedik. A mellizom és vállizom dolgozik. Ez tulajdonképpen a fekvőtámasz falnál végzett változata. Fontos, hogy teljes testünket megfeszítsük! Itt is érvényes, hogy a hát teljesen egyenes. nem domborítunk és nem homorítunk, mert megterhelheti a derék és hátizmokat. 
4)
A híd pozíció szintén rendkívül hatékony a szálkás izomzat eléréséhez. Nagyon fontos, hogy lábunk és derekunk kiinduló pozícióban 90 fokos szöget zárjon be! Ebből a testtartásból emeljük fel egyik majd másik lábunkat derekunkkal együtt úgy, hogy felemelt lábunk teljesen egyenes, a másik láb a falon marad megtámasztva. A hasat és hátat megfeszítjük! Szintén fontos, hogy a popsi nem lóghat! Fontos, hogy mind a két lábbal ugyan annyi feladatot végezzünk!5)

Körülbelül 1 méterre álljunk a faltól, egyik lábunkat támasszuk meg a falon úgy, hogy az alsó lábszár és comb 90 fokos szöget zárjanak be. Elülső lábunkat hajlítsuk be, majd nyújtsuk ki. Picit előre dőlhetünk, de has és hátizom feszes kell, hogy maradjon. A gyakorlatból mind a két lábbal végezzünk ugyan annyit! 
6)
A hasizom gyakorlat szintén elengedhetetlen része az edzéssornak, viszont falnál végezve kicsit könnyebb, mint szabad felülésből.
Nagyon fontos, hogy hasprésnél a derék a földön maradjon, a hasat megfeszítsük!
A lábakat picivel derékszögnél nagyobb szögben támasszuk meg a falon. Nagyon fontos, hogy gyakorlat közben a lábakat nem tesszük le.
Ügyeljünk a helyes kéztartásra is, ami a tarkóra koncentrál, a könyék kifelé néz.Extra érdekesség

Egyik oldalunk mindig gyengébb, mint a másik, és ezért lehetséges, hogy gyengébb oldalunkon nehezebb lesz ugyan azt a feladatot végrehajtani. De jó hír, hogy idővel ez a különbség el fog tűnni, ahogyan erősödik izomzatunk. Ezért tessék még a gyengébb oldalon is ugyan annyi feladatot elvégezni, nem elsumákolni…

A feladatok többségénél, ha nem tartjuk szabályosan magunkat, a feladatot könnyebb elvégezni, viszont nagy a sérülés veszélye, mert nem a megfelelő izmokkal tartjuk magunkat! Ezért erre különösen figyeljünk oda!

Kortalan és túlsúlytól független!
Kortalan, mert bármilyen korosztály végezheti, hiszen saját testsúllyal dolgozva, csak annyi feladatot tudunk elvégezni, amennyit bírunk.

Túlsúlytól független, mert szintén érvényes a saját testsúly és erő függvénye. Ráadásul ez az edzésforma extra gyorsan égeti a zsírt. Viszonylag rövid idő alatt elérhető a változás, ami hozzásegíthet hetek alatt ahhoz, hogy a mindennapok könnyebbek legyenek, hiszen nem kell akkora túlsúlyt cipelnünk.

És természetesen az étrenden is változtatni érdemes, hiszen a zsíros ételek nem segítik a fogyást. Aktív izommunka esetén pedig a zsír az izomzatba épül be, amitől annak térfogata megnő. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek