18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ezért NE használj SOHA többet szájvizet!

Megosztás
Egészség

Sok ember számára a szájvíz használata mindennapi rutinná vált. A kozmetikai szájvizeknek fő küldetései a következők lennének: antibakteriális hatás, gyulladáscsökkentés, fogszuvasodás megakadályozása, fogínybetegségek kiegészítő kezelése… Amit kevesen tudnak, sok esetben hatástalan a szájvíz és még VESZÉLYES is lehet!


A Brémai Egyetem tanulmánya szerint a szájvíz gyakori használata, többször, mint 3 alkalom naponta, fokozhatja a száj és torokrák kialakulásának kockázatát!

Ezen kívül a legtöbb szájvíz a következő összetevőket tartalmazza, melyek több szempontból is negatívan hatnak az egészségre.

Metil szalicilát

A metil szalicilátból már egy kanálnyi is súlyos mérgezéshez vezethet.
Túladagolása alacsony vérnyomást, hányást, vakságot és sok egyéb problémát okozhat.

Alkohol


Az alkohol kiszárítja a szájüreget, ezáltal rossz lesz leheletünk. A medical Journal tanulmánya szerint az alkohol hozzájárulhat a szájüregi rák, rosszindulatú nyaki daganatok kialakulásához.

Klórhexidin

A Klórhexidint gyakran használják fertőtlenítésre például a fogászatban. Azonban szűkíti az ereket.
A Klórhexidinnel történő szájöblítés magas vérnyomást, szívbetegséget okozhat. Már napi 2 alkalomnyi bevitel a szervezetbe is mellékhatásokat okozhat.


Metilparabennel


A parabénok, melyek számos dezodorban megtalálhatók és más kozmetikai termékekben is jelen vannak, több tanulmány szerint is kapcsolódhatnak a mellrák kialakulásához.


Hexetidin


A szájöblítőkben gyakran előforduló antiszeptikus anyag hosszú távon neurológiai rendellenességhez vezethet. A szájvíz használata nem feltétlenül ajánlott napi rendszerességgel, de vannak természetes alternatívái, melyek ugyan olyan hatékonyak szájhigiénia esetén, de mentesek minden mesterséges anyagtól.

Mik ezek a természetes szájöblítő helyettesítők?

Lapozz tovább!
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek