18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Miért VESZÉLYES mindenki előtt beszállnod a REPÜLŐBE?

Megosztás
Utazás

Beszálláskor mindig az elsők között szeretnénk lenni? Ez most megváltozhat! Minél többször repülsz, minél többször szállsz fel elsőként a repülőre, annál rosszabbat teszel egészségednek!


Az American Physical Society magazin tanulmánya legalábbis ezt állítja.

Azok az emberek, akik elsők között szállnak fel a repülőgépre az Arizona State University tanulmánya szerint szignifikánsan magasabb rizikót vállalnak, hogy megfertőződjenek a fedélzeten.

Ezt egy amerikai modell segítségével tanulmányozták.
Be is mutatták, hogyan terjedhet például az Ebola vírusa, és fertőzhet meg valakit még akkor is, ha még csak kevés utas szállt be a repülőgépbe.

Kimutatták, hogy az elsőként beszálló személyek vannak kitéve a vírussal megfertőződés kockázatának leginkább.

Miért?

Mert az elsőként beszálló emberek mellett biztosan el kell haladnia azoknak az utasoknak, akik később szállnak fel a gépre, és érintkezhetnek is vele függően attól, hova szól a repülőjegyük.

Mindazonáltal természetesen nem lehet elkerülni a többi utassal való érintkezést, de nem árt ezt a lehetőséget is szem előtt tartani.

„Utolsókból lesznek az elsők”? Ha úgy nézzük, akkor nyertesek, mert kisebb az esélyük, hogy más utasok megfertőzzék. Oké, ha kívül is lehetne utazni, akkor biztosan nem lenne esélyünk megfertőződni.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat