18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Olcsóbb, mint a plasztika! - És hatékonyabb is!

Megosztás
Női lélek

Múlt csütörtökön coachoknak tartottam workshopot, ahol az egyik résztvevő plasztikai sebészeteken dolgozik ápolóként, és miközben ellátja a pácienseket, a lelküket is ápolja egyben. Erről jutott eszembe az esztétikai célú plasztika, mint téma. Végeztem egy kis – szándékosan külföldi, de nem reprezentatív - piackutatást, hogy megtudjam, mivel csábítják a milliós nagyságrendű összegekbe kerülő műtétekre a pácienseket.


Íme:

- Önbizalmad növelése, mert a világ „gyorsan ítél”.

- Visszafordítani az idő kerekét. Növelni a külsőd és a belsőd egységét.

- Boldoggá tenni a partneredet.

- Kielégíteni a hiúságodat.

- Celebekre hasonlítani.

Mint ahogyan az élelmiszeripar kitermeli a fitnessz és a fogyókúra szolgáltatások ügyfeleit, a döntően ipar által irányított világ okozta stressz megteremti az esztétikai célú sebészet ügyfélkörét is. 

Ne hidd, hogy csak a hölgyek érintettek, egyre több úr is megfordul a klinikákon, és ez egyre inkább így lesz az idő múlásával.


Vannak esetek, amikor a műtétek valóban szükségesek. Ilyen lehet például, ha valaki elveszíti az egyik mellét, balesetben eltorzul egy testrésze, vagy hatalmas fogyáson esik át. 

Ilyenkor teljesen normális, ha úgy szeretnének kinézni az emberek, mint az átlag. A külsőn kívül a legtöbb esetben a beavatkozás feladata a hétköznapi élet lehetővé tétele. Hiszen egy 5-10 kilós megerszkedett bőrréteg a kényelmetlenségen túl komoly egészségügyi kockázatot is okoz.

De mi a helyzet azokkal, akik csupán esztétikai okokból fekszenek a kés alá? 


Azt gondolom, hogy érdemes volna feltenniük magukban néhány kérdést. Például ezeket:

- Vajon próbálnak más úton-módon is önbizalomra szert tenni?

- Biztos, hogy a külső-belső egységet csak úgy lehet elérni, hogy „visszafordítják az idő kerekét”? Esetleg mást tesznek érte?

- Próbálkoznak ők másként (is) boldoggá tenni a partnerüket?

- Van más út a hiúságukban hiányt szenvedők boldogságának növelésére?

- Biztos, hogy jót tesz magával az ember, ha a celebekre akar hasonlítani, akik általában maguk sem azok, akiknek látszanak?


Kedves Olvasó, aki éppen plasztikai műtétre készülsz! 

Nem célom, hogy eltántorítsalak a szándékodtól, hiszen nem ismerem azokat az okokat, amik az orvoshoz vezettek. 

Nem akarom, és nem is fogom a válaszokat megadni helyetted, hiszen nincsen nálam a bölcsek köve. Mint mindenkinek, Neked is meglesznek a saját válaszaid. 

Tulajdonképpen mindegy, hogy a műtét előtt vagy után foglalkozol a kérdésekkel, a lényeg, hogy foglalkozz velük lehetőleg minél többet!

Lehet, hogy olyan helyzetben vagy, hogy csak a műtét jelent megoldást, mert orvosilag indokolt. Az is lehet, hogy lelki segítők tucatjai próbáltak már segíteni Neked – eredménytelenül. Ezekben az esetekben nem tudok a plasztikánál olcsóbb és hatékonyabb megoldást javasolni, hiszen nincsen az ablakon kidobott pénznél drágább dolog. De ne feledd, hogy a fenti kérdések ekkor is hozhatnak olyan válaszokat, amelyek otthonosabbá teszik számodra a világot.


De nyilván hazudnék, ha eltitkolnám, hogy véleményem szerint nagyon sok esetben a műtét csak a felszín kapargatása, egy pótcselekvés, aminek lélektani hatása néha csak ideig-óráig tart. Ezekben az esetekben mindenképpen ajánlott egy utazást tenni a lélek mélyebb bugyraiban, mert ott is rejtőzhet a megoldás. 


Az önfejlesztés sem mindig olcsó, de nagyon szép eredményeket lehet elérni egyedül vagy szakértői támogatással. Helyzetfüggő, hogy melyikre van szükség, de a külső segítség mindig hatékonyabb. S mentőkötélnek még mindig ott van a műtét a személyiség fejlesztés mellett.


Lehet, hogy a személyiségfejlődést átugrod, és egyből (csak) szebbé szeretnél válni. Remélem, hogy azért így is megszűnik a valódi ok.Magda Attila
tréner, life coach
06209331405

Boldog akarok lenni

Személyes boldogság


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Női lélek

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek