18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

NEM hizlal a burgonya, ha ÍGY készíted el! – Cselezd ki a szénhidrátokat!

Megosztás
Konyha

Imádjuk a sült burgonyát? De nem ehetjük, mert hizlal? Az íz megmarad, és még ki is cselezed a szénhidrátokat! Így készítsd el a sült burgonyát kalóriaszegényen!


A legtöbb diéta egyik alapelve, miszerint tilos a burgonya fogyasztása.
Mint a gyerekek, amennyire tiltanak nekik valamit, annyira akarják…

A felnőttek esetében a burgonya elhagyása majdnem, hogy elképzelhetetlen, hiszen csak megemlítjük a sült burgonyát, máris összefut nyálunk, nyelvünkön érezzük a jellegzetes ízt.

A következő trükköt alkalmazva nem kell lemondanunk a krumpliról, mindemellett kevesebb kalóriát viszünk be szervezetünkbe.

Hogyan készítsünk kalóriamentesen sült krumplit?


A krumpli egy részét kicseréljük olyan zöldségre, mely megsütve ugyan olyan ízű lesz, mint a burgonya.
Nyilván nem a teljes mennyiséget, hiszen akkor nem lesz különb egy zöldség chipstől.

Először is nagyon fontos tudni, mely zöldségeknek lesz sütve majdnem ugyan olyan íze, mint burgonyának.

A paszternák, karalábé, fehérrépa, ezek megsütve, fűszerezve ugyan olyan ízhatást keltenek, mint a burgonya.

Ugyan úgy ízesítjük, mint, ahogyan a sült burgonyát szoktuk. Tehetünk rá bacon-t, hagymát, szószt…

  • Miért a bacon? 
  • Miért az olajban sütés? 


Aki nem visz be szervezetébe kellő mennyiségű zsírt, az kockáztatja a vitaminhiányos életmódot. Ugyanis a szervezet számára létszükségletű vitaminok mind zsírban oldódnak.
Tehát, amennyiben nem viszünk be kellő mennyiségű zsírt, mégis szedjük a vitamin készítményeket, azok mind nem épülnek be szervezetünkbe.

Fűszerek, melyek kihozzák a burgonya és zöldségek különleges ízét

  • Petrezselyem 
  • Bors 
  • Kurkuma 
  • Hagyma – fokhagyma



Látványos eredmény érhető el már akkor is, ha bevezetjük és minden adag sültkrumpli, amit megennénk már csak ½ arányban tartalmaz burgonyát.
Később ez az arány eltolható 1/3 – 2/3 irányba. Természetesen az 1/3 lesz a burgonya. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat