A legtöbb diéta egyik alapelve, miszerint tilos a burgonya fogyasztása.
Mint a gyerekek, amennyire tiltanak nekik valamit, annyira akarják…
A felnőttek esetében a burgonya elhagyása majdnem, hogy elképzelhetetlen, hiszen csak megemlítjük a sült burgonyát, máris összefut nyálunk, nyelvünkön érezzük a jellegzetes ízt.
A következő trükköt alkalmazva nem kell lemondanunk a krumpliról, mindemellett kevesebb kalóriát viszünk be szervezetünkbe.
Hogyan készítsünk kalóriamentesen sült krumplit?
A krumpli egy részét kicseréljük olyan zöldségre, mely megsütve ugyan olyan ízű lesz, mint a burgonya.
Nyilván nem a teljes mennyiséget, hiszen akkor nem lesz különb egy zöldség chipstől.
Először is nagyon fontos tudni, mely zöldségeknek lesz sütve majdnem ugyan olyan íze, mint burgonyának.
A paszternák, karalábé, fehérrépa, ezek megsütve, fűszerezve ugyan olyan ízhatást keltenek, mint a burgonya.
Ugyan úgy ízesítjük, mint, ahogyan a sült burgonyát szoktuk. Tehetünk rá bacon-t, hagymát, szószt…
- Miért a bacon?
- Miért az olajban sütés?
Aki nem visz be szervezetébe kellő mennyiségű zsírt, az kockáztatja a vitaminhiányos életmódot. Ugyanis a szervezet számára létszükségletű vitaminok mind zsírban oldódnak.
Tehát, amennyiben nem viszünk be kellő mennyiségű zsírt, mégis szedjük a vitamin készítményeket, azok mind nem épülnek be szervezetünkbe.
Fűszerek, melyek kihozzák a burgonya és zöldségek különleges ízét
- Petrezselyem
- Bors
- Só
- Kurkuma
- Hagyma – fokhagyma
Látványos eredmény érhető el már akkor is, ha bevezetjük és minden adag sültkrumpli, amit megennénk már csak ½ arányban tartalmaz burgonyát.
Később ez az arány eltolható 1/3 – 2/3 irányba. Természetesen az 1/3 lesz a burgonya.