Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!Még nem vagyok 18 éves
hozzávalók / 1 adag
5 dkg füstölt szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
1 kis db cukkini
1 kis db padlizsán
3 db kelkáposzta levél
3 db mángold (levél)
só ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
bors ízlés szerint
elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát, paprikát, a meghámozott
paradicsomot, cukkinit, padlizsánt kockára vágjuk, a mángoldnyelet egy
centis darabokra vágjuk. A kelkáposztalevelek vastag erét kivágjuk,
apróra daraboljuk
A szalonnát felkockázzuk, egy serpenyőben zsírjára sütjük.
Beletesszük a kétféle hagymát, megfuttatjuk. Ráöntjük a feldarabolt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük.
Gyakran kevergetve főzzük, ha elfőné a levét, maradék borral, sörrel felöntjük.