18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Horoszkóp Február hónapra 2018 – Egyensúlyteremtés az ellentétes energiák közepette

Megosztás
Asztrológia

Az év 2. hónapja, és a kettes számhoz hűen némi dualitást érezhetünk a hónap energiájában is. Ekkor van farsang és a legtöbb bál, ugyanakkor a fizikai megtisztulásról is szól, hiszen február 14-én kezdődik a 40 napos nagyböjt húsvétig.


Egyes források szerint a hónap a tisztulás ünnepéről (februarius mennis) kapta nevét, de régen hívták a Böjt elő havának vagy Jégbontó hónapnak is. 


Mindegy is a lényeg, hogy hivatalosan a tél utolsó hónapjához érkeztünk, ami a vízöntős kezdőenergiáknak köszönhetően kissé bolondos hónap.

A jó hír az, hogy ez a hónap retrográd hatástól mentes, így a bolygók külön nehezítést nem adnak számunkra. Ráadásul a január végi Telihold is segítséget nyújtott ahhoz, hogy a februári feladat felmerülése előtt lerakjuk a függőségeinket. 

Ettől még persze lesznek megoldásra való feladatok, amik kapcsolatrendszerünket érintik, de a cél az, hogy a tavasz friss energiáját egy minőségileg magasabb szinten élhessük meg. 

A hónap energiája hatással lehetnek saját belső egységünkre, harmóniánkra, ha ezzel hadilábon állunk. Sokszor hivatkozok a saját felelősség felvállalására, és ez nem véletlen, mert ennek igénye a Szaturnusz bolygó Bak jegyébe lépésével egyre sürgetőbbé vált. 

Legalábbis, ha a sorsbolygó támogatását szeretnénk élvezni, és nem a hátráltatása miatt szenvedni.A feszültség több fronton is jelentkezhet, de természetesen csakis akkor, ha kapcsolataink, önmagunk változtatást igényelnek. 

Érdemes tudatosan figyelni az eseményeket, mert otthonunk harmóniája is felborulhat, ha nem tesszük meg a kellő lépést és nem törekszünk egyensúlyra.

Kezdjük saját magunkkal!

Belső feszültségünk megnövekedhet, ha úgy érezzük nem vagyunk egységben, ha belső harmóniánk felborult. Ennek oka az ösztönös lelki igényünk és a tudatos oldalunk szembenállása, amit az erősíthet, ha nem szívünk szerinti dolgokat teszünk. 

Ha a munkánkat élvezzük, ha abban kiteljesedve érezzük magunkat, akkor a családot érezhetjük hátráltató tényezőnek. Amikor pedig nem szívünk szerinti a mindennapi munkánk, akkor hazavágyunk, és szenvedésnek élünk meg minden pillanatot. A megoldást az hozhatja el, ha olyan helyzetet alakítunk ki, amitől mindenhol harmonikusan érezzük magunkat. 

Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor nem tehetjük azt, amit szeretnénk, ilyenkor megoldás a változtatás, vagy ennek hiányában az elfogadás. Amikor egyfolytában azon kesergünk, milyen rossz dolgunk van, azzal csak a rosszat erősítjük, és magunkat egyre jobban lelombozzuk. Viszont ha keressük a nem annyira jóban a jót, akkor az lelkünknek is jót tesz, és csodás megoldásokat vonzhat be az életünkbe. 

Bármikor megállhattok egy pillanatra, megpihenhettek és saját magatokra figyelhettek, megadva magatoknak a boldog pillanatot. 
Folytassuk a kapcsolatokkal!

Felerősödhetnek a férfi-nő ellentétek, ugyanakkor a nők közötti ellentétek is megjelenhetnek. Megint csak az egyensúly kialakítása a cél. Egyszerre van szükség csapatmunkára, de a csapatmunka mellett az egyéni célok tiszteletben tartására is. 

A februári ellentétek pont amiatt „veszélyesek”, mert elkezdhetünk erősen kételkedni magunkban, elképzeléseinkben, és kialakulhat az a téves meggyőződésünk, hogy mások támogatása nélkül nem tudjuk céljainkat elérni. Ezek természetesen nem a támogató segítség elképzelései felé visznek, hanem pont a függőségek felé. 

Tehát a megoldást azt fogja elhozni, ha szembenézünk az ellentétekkel, megoldjuk a feladatot, bízunk magunkban és kiállunk saját érdekünkben. 

A szálakat még mindig a Skorpió jegyében járó Jupiter mozgatja, ő igyekszik szembesíteni bennünket a „takarításunk” hiányosságaival. 

A konfliktusokon belüli kritikák mindig tanító jellegűek, hiszen a másik ember negatív értékelése csakis akkor hat ránk, ha bennünk is dolgozik a kételkedés, és önbizalmunk csak látszólag olyan erős, mint ahogy azt kifelé mutatjuk. Tehát keressétek februárban is a megoldásokat, változtassatok, alakítsátok át amit szükséges, de ne csak fejben, hanem a gyakorlatban is. Zseniális ötleteitek lehetnek, de azokat helyettetek senki nem fogja megvalósítani, és az Univerzum is csak akkor tud támogatni benneteket, ha belevágtok és kipróbáljátok az ötlet működőképességét.

A hónap vízöntős energiákkal indul, így érdemes kihasználni az első 2 hetet bolondozásra, mulatozásra, majd az utána következő időszakot már inkább a visszavonulásra, a tavaszra való felkészülésre. Február 10-e után elkezdenek előtérbe lépni a "halakos" energiák, amik már inkább a befelé fordulást segítik.

Nézzük meg most részletesen a hónap lehetőségeit
Február 3-án indul és 2-3 napig érezhetnénk egy támogató hatást, de másnap már gyengébben tudja érvényesíteni támogatását. Érdemes kihasználni, ha saját ötleteiteket meg akarjátok ismertetni másokkal, ha ügyeket szeretnétek intézni. Főleg a különleges ötleteket, a saját szabadságotokat pozitívan befolyásoló elképzeléseket tudja hatékonyan támogatni az energia. Hirtelen fellobbanó lelkesedés, ami másnapra már gyengébbé válik, így érdemes a jól bevált szólás útmutatását követni, amit ma megtehetsz ne halazd holnapra!

Február 4-nek hatása az, ami kicsit belerondíthat hatékonyságunkba 2 napon keresztül. elkedvetlenedhetünk, már nem érezzük az előző napi lelkesedést, és lehet ötletünk megvalósításában is kételkedni kezdünk. Lehet, hogy semmi kedvünk a munkánkkal, a napi rutinnal foglalkozni. A hatás ellensúlya, ha igyekeztek minél kevesebb kötelezettséget a nyakatokba venni, és több szórakozást, pihenést biztosítotok magatoknak. Szerencsére vasárnap van, így nyugodtan fellázadhattok a feladatok alól, használjátok erőgyűjtésre a napot.

Február 7-e felszabadító napnak ígérkezik, amikor nehezen férünk a bőrünkbe, de legalábbis nehezebben megy a napi rutin. Érdemes valamilyen módon különlegessé tenni a napot, hogy ne az uránuszi energiák borítsanak, vagy egy idő után ti robbanjatok a bezártság érzésétől. A nap jó híre, hogy párkeresőkre rámosolyoghat a szerencse.

Február 10-én a Vénusz bolygó a Halak jegyébe lép.
A bolygó a Halak jegyébe kerülve veszít éleslátásából, ami főleg kapcsolatainkban és anyagi ügyeinkben mutatkozhat meg. Idealizálhatjuk a másik embert, ami előbb utóbb csalódáshoz vezethet. Vagy álmodozunk az álompárról várva, hogy az bekopogtat az ajtónkon.
Ugyanakkor pénzügyeinkben sem látunk annyira tisztán, mindemellett szociálisan érzékenyebbek lehetünk, így könnyen veszteség is érhet bennünket. A munkánkkal is nehezebben foglalkozhatunk, szívünk szerint egészen máshol lennénk.
A jó oldala, hogy segít a művészi önmegvalósításban és a spiritualitásban.

Február 11-ét nehezebbnek érezhetjük, mert az újító szándékunk, ha nem tartjuk tiszteletben a szabályokat, könnyen bajba sodorhat minket. Emellett túlzásokra is hajlamosabbak lehetünk, könnyebben bedőlhetünk a manipulációnak is. Legyetek éberek, fordítsatok mindannak hátat, ami túl szép, hogy igaz legyen.
A nap energiájának másik megnyilvánulása lehet, hogy elkezdhetünk kételkedni saját magunkban, és lehet pont azért adjuk fel a változások megvalósítását, mert nem hiszünk eléggé magunkban. A megoldás, hogy mindig nézzünk szembe a problémákkal és keressünk rá megoldást.

Február 13-án még érezzük a 11-e hatást és máris egy újabb nehezítő energia érkezik, persze csakis azért okozva feszültséget, hogy kikényszerítse a megoldást. Mindenkinél másképp jelentkezhet, attól függően, hogy elménk mennyire tart irányítása alatt minket és milyen gondolatokkal?
Két energia ütközik össze, az egyik vizsgálódna, aprólékosan, a másik energia viszont inkább álmodozna, nagy tervekkel foglalkozna, és nem izgatják a racionális problémák megoldása. Ugyanakkor a hit és a logika is egymásnak feszülhet, nem találva a közös megoldást. Próbáljátok egyesíteni a két oldalt, egymást erősítve jól kihasználhatjátok a hatást.

Február 14-én, a szerelmesek napján felszabadító energia érkezik végre, legjobb ha belevetitek magatokat valamilyen mulatságba, különleges programba. Nem baj, ha nincs párotok, akkor is menjetek társaságba, lehet hogy pont ma köszönt rátok a szerelem.
A Nap alkalmas minden karriereteket, önmegvalósításokat érintő változtatásra is.

Február 15-e jó oldala, hogy remek ötleteitek vannak, szinte egy zsibongó méhkashoz hasonlít a fejetek, aminek persze az lehet a vége, hogy túlpöröghet az idegrendszeretek, kapkodóvá, idegessé válhattok, aminek aztán baleset lehet a következménye. Figyeljetek oda, és ha úgy érzitek a fejetekben lévő zaj nem csillapszik, akkor tudatosan keressetek egy kis nyugalmat, vagy mozogjatok, és legyetek óvatosak!

Február 15-én lesz Vízöntő Újhold, amivel az új kezdetek időszaka kezdődik.
Mivel erősödnek a halakos energiák, így ne gondolkodjatok nagyléptékű tervekben, inkább próbáljátok racionálisan alakítani vágyaitokat.

Február 17-én kezdődik és kb. 1-2 napig tartó hatásnak köszönhetően megint kétféle energia feszül egymásnak. Az egyik tele van lelkesedéssel, hittel, a másik meg nem lát tisztán, és inkább a lemondás felé vinne. Mivel az egyik a hitet, így saját magunkba vetett hitet is képviseli, a másik pedig jó értelemben a vágyainkat, ezért a napot akkor tudjátok kihasználni, ha nem kételkedtek magatokban és szívetek szerinti célok megvalósításával foglalkoztok.

Február 18-án Halak jegyébe lép a Merkúr és szintén ezen a napon 18 óra 5 perckor a Nap is a Halak jegyébe érkezik.
Ettől a naptól kezdve a halakos energiák dominálnak, így kissé energiahiányosabbnak, álmodozóbbnak érezhetjük magunkat. Erősebben érezhetjük a visszavonulás, befelé fordulás igényét is, így jó ha tudatosan több időt töltünk töltekezéssel, pihenéssel. A tavaszi energiák érkezéséig érdemes tisztító hatású gyógyteákat inni, vitaminokat szedni és mozogni.
A Halak jegye tisztánlátásunkat, összpontosításunkat nehezítheti, az érzelmek is túltenghetnek bennünk, így ne feledkezzetek el a rendszeres földelésről. Kertészkedjetek, pihenjetek, jógázzatok!

Február 21-én mondhatni a helyzet fokozódik, még inkább zavar lehet a tisztánlátásunkban, még álmodozóbbakká válunk. A jó hír, hogy spirituális érzékenység, intuíciónk is növekszik, így meditációra, vizualizációra remek nap. Mivel szociális érzékenységünk is túlteng, könnyen kihasználhatnak bennünket, ezért tudatosan húzzátok meg a határt mások számára.

Február 25-től a hónap végéig egy nehezebb időszak következik, felerősödhetnek a kapcsolati problémák, de próbáljatok nem ebben az időszakban végleges döntést hozni ezügyben. A döntés elhalasztása általánosságban mindenre igaz lesz, hiszen még mindig nem igazán érezzük magunkat erőnk teljében és tisztánlátásunk is akadályozott. Erős érzelmi befolyás alatt állunk, így az objektív döntéshozatal szinte lehetetlen. Próbáljatok tanulni az időszak nehézségeiből, mit jelez számotokra, miben fejlődhettek még?

Február 27-én a hónap záró hatásaként egy plútós hatást kapunk, ami sosem könnyű. A bolygó energiája kihasználhatja segítőkészségünket és felerősítve azt elég hamar érezhetjük magunkat áldozatnak és kiszolgáltatottnak életünkben.

Ugyanakkor a kapcsolati kötődések vágya is erősödhet, aminek megint csak függőség lehet a vége. 

Nem utolsósorban anyagi vágyainkat is rossz irányba viheti, kihasználva a ködösséget, érzelmi befolyást, belelovalhat bennünket abba, hogy belemásszunk egy kísértésként érkező lehetőségbe. 

Mint mindennek, ennek is van jó oldala, ha tudatosan figyeljük életünk eseményeit, saját érzelmi reakcióinkat, amik a tudattalan elfojtásainkról árulkodnak majd.

Ahogy már az elején írtam a február egyfajta egyensúlyteremtés, és hitünk erősítésének próbája lehet, ami segítség ahhoz, hogy belső harmónia állapotában éljük meg újjászületésünket a természet tavaszi újjászületésével.


Mindenkinek csodás februárt kívánok!


Dudás Mária asztrológus
06304515002

Te is szeretnél boldog életet? 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Asztrológia

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek