18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Lehetnek ODALENT szagok! - Megtudhatod az összes OKOT!

Megosztás
Egészség

A női nemiszerv kifejezetten érzékeny a környezeti változásokra, a külső jeleken kívül a szaga is árulkodhat, mennyire vagyunk egészségesek odalent. Mi változtathatja meg intim flóránk szagát? Meg kell-e ijedni?


Akár a stressz, táplálkozás, sportolás, ruházat, a hüvelyi flóra gyorsan reagál ezekre a változásokra.
Természetesen ez befolyásolja a szagot is!

Tanulmányok kimutatták, hogy körülbelül 2100 szag molekula változásai befolyásolják intim szagunkat.

Mi a normális pH értéke a hüvelyi flórának?
3,8 – 4,4, ez okozhatja az enyhe savanyú szagot. Ami normális!


Mitől változhat meg a hüvelyi flóra és ezzel együtt a női nemi szerv szaga?Táplálkozás


„Az vagy, amit megeszel”” Ez a mondat ebben az értelmezésben is igaz. Azok, akik rendszertelenül étkeznek nem tesznek jót az intim flórának sem. Különösen, ha az immunrendszer gyenge, könnyen kialakul a gombás és bakteriális fertőzés. Ráadásul a terjedésük felgyorsul, mert semmi nem szab gátat.
pH érték módosító élelmiszerek a következők: fűszerek, hagyma, fokhagyma, cukor, vörös hús, ezektől mind érezhetünk furcsa intim szagokat.

Megváltoztatják intim szagunkat a zöldségek és gyümölcsök?

Ezek amennyiben frissek, úgy nem változtatják meg a pH értéket és még jót is teszünk vele, ha sok zöldséget, gyümölcsöt, joghurtot teljes kiőrlésű gabonát fogyasztunk.


Alkohol


Az alkohol szintén erősen befolyásolja az intim szagot. Tehát ne lepődjünk meg egy átitalozott este után, ha másnap erős, savanyú szagot érzünk.

Túlzott tisztálkodás

Igen, még a tisztálkodást is el lehet túlozni. A szappan, tusfürdő nem tesznek jót a hüvelyi flórának. Maradjunk a természetes, nem túl illatos tisztálkodószereknél. Azt pedig felejtsük el, hogy bugyinkra parfümöt fújunk! Banálisan hangzik, mégis sokan megteszik.
Extra tipp, miszerint nem ajánlatos túl gyakran váltogatni tisztálkodószereinket, mert a szervezet képes megszokni egy valamit, de ha gyakran cseréljük, akkor szintén felborulhat a pH egyensúly.

Sport

Igen! Jól olvastuk!
A sport nagyon is befolyásolja a hüvelyi flóra szagát.
Mi ennek az oka?
Sportolás közben a verejték a túl feszes, sokszor műanyagot is tartalmazó sportruházatban bepálik. Ez a folyamat teremt egy olyan környezetet, ahol a gombák és baktériumok hamar elszaporodhatnak. Ezért olyan gyorsan vegyük le sportolás után ruhánkat, amennyire csak lehetséges, és azonnal tusoljunk le!

Kölcsönhatás

A sperma és hüvelyi flóra találkozása extrém, úgynevezett” szexuális szag”-ot okozhat. Ez a legtöbbször sajnos nem túl kellemes. Ezért együttlét után mielőbb tusoljunk le.


Fehérnemű

Tartsuk távol magunkat a poliészter, mikrofbrás anyagoktól. Ne viseljünk szűk fehérneműt.
Ezek ugyanis mind természetellenes anyagok, izzadást váltanak ki és nem minden esetben szellőznek jól. A nedvességet pedig egyáltalán nem szívják magukba. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek