18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Két eszköz, ami téged szolgál! Egyszerűbb, mint gondolnád!

Megosztás
Női lélek

Ha szépen szeretnél játszani életed hangszerén, akkor a leghasznosabb, amit tehetsz, hogy kiértékeled a személyiségedet, a helyzetedet és általában a fontosabb dolgaidat.


Anthony Robbins az „Ébreszd fel a benned szunnyadó óriást című könyvében A kiváló kiértékelés kiváló életet teremt” címmel egy rövid fejezetet szentel az értékelésnek.

Néhány sikeres ember történetén keresztül bemutatja, miként lehet elemzéssel kiváló humorista vagy zeneszerző valaki.

Bill Cosby például éveket töltött el azzal, hogy elemezze azokat a törvényszerűségeket, amelyek segítségével emberek sokaságát lehet megnevettetni.

Andrew Loyd Webebert pedig a hangszerelés, a dallamok és a rendezés ismerete tette képessé arra, hogy olyan zenéket szerezzen, melyek a lehető legmélyebben érintik meg az emberi füleket és szíveket a világ minden táján.Andrew Loyd Webebert

Ha szépen szeretnél játszani életed hangszerén, akkor a leghasznosabb, amit tehetsz, hogy kiértékeled a személyiségedet, a helyzetedet és általában a fontosabb dolgaidat.A fehér papír és a toll


Semmi sem segíti hatékonyabban az önálló gondolkodásomat, mint egy fehér papír, és egy toll. Az életem sorsdöntő kérdéseihez érve mindig előveszek egy tiszta papírt, aminek a tetejére felírom a kérdést, majd elkezdem felsorolni a válaszokat. 

Sok fontos dolgon szoktam gondolkodni, ezért az egyszerűség kedvéért a papírokat füzetekben tartom, vagyis füzeteket használok a koncentrált gondolkodásra. 

A fehér papír és az elmém számára feltett kérdések összeszedetté tesznek, és megnyitnak engem a megoldások kidolgozására. Az elménk olyan, mint egy tinédzser, nem szereti, ha megmondják neki, hogy mit kell tennie. 

Ellenben, ha ő maga jön rá, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan ő szeretné, akkor mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy eltüntesse a rést a

„Hogy van és a hogyan kéne lennie?” között.

Egy fehér papírral és jól feltett kérdésekkel pedig ügyesen becsaphatjuk, és megmondhatjuk neki, hogy milye irányban kutakodjon, és merre menjen.

Sorskérdések elemzése

Ha szeretnél előbbre jutni, akkor a következő kérdést ajánlom feltenni az adott témával kapcsolatosan:


Hogyan van most, mi jó ebben, és mi nem?

Tedd fel a kérdést minéltöbb dologgal kapcsolatban, és meglátod, hogy rengeteg mindenre rá fogsz jönni, hiszen a megoldás benned van, nálad jobban senki sem tudhatja, a számodra legmegfelelőbb utat. Rá fogsz jönni, hogy mi miért van, és hogy mit tehetsz a változás érdekében. Ha ismered magadat és a helyzetedet, akkor megvan a kulcs ahhoz, hogy miként boldogulj a világban. Ezen kívül, ha sokat foglalkozol azzal, hogy merre van az előre, akkor növekedni fog a vágyad és a motivációd. Mindezt pedig ne csak gondolatban csináld, hanem írásban, papíron. Hatékonnyá tesz, ha meg kell fogalmaznod a gondolataidat, és felszabadít, ha nem kell mindenre emlékezned, mert el tudod olvasni, ha egyszer már leírtad. A kutatók is ezt teszik, miért ne működne akkor a személyiségfejlesztésben?

Vigyázat, veszély!


Mindemellett figyelj arra, hogy sokaknak már most is nagyon megy a sorselemzés, csak éppen rossz irányba. Biztosan Te is ismersz olyan lelkiző embereket, akik önsorsrontó belső hurrikánjaik sehová sem vezetnek, viszont kiválóan lehet velük egy helyben topogni vagy pedig visszafelé haladni. A lelkizés és a panaszkodás alapvetően a benned élő rossz farkast táplálja. Neked pedig ehelyett az a feladatod, hogy az életedet segítő jó farkast tápláld.
Sok sikert!


Magda Attila
tréner, life coach
06209331405

Boldog akarok lenni

Személyes boldogság


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Női lélek

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek