18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Háton vagy hason? – Melyik oldal NEM egészséges? - Alvás LEXIKON!

Megosztás
Egészség

Hason vagy háton szeretünk inkább aludni? Ez most nem a szeretem-nem szeretem kérdésköre! Hanem az ORVOSI megközelítésé!


Igenis számít, milyen pozícióban alszunk éjszaka.
Ráadásul több órán keresztül van testünk ebben a pozícióban.

  • Egészséges háton aludni?
  • Egészséges hason aludni? 
  • Hogyan aludjunk várandósság alatt? Mi jó a babának? 

Néhány ember csak hason vagy csak háton, esetleg oldalfekvésben tud jól aludni.
Ez azonban sokkal többről szól, mint a helyes alvási pozíciókról.
orvosi megközelítésből van pozíció, ami kifejezetten ajánlott alvás közben!

Éppen úgy, ahogyan befolyásolja alvásunkat, életminőségünket és egészségünket egy jó matrac, az alvási pozíció is fontos.

Nagyon sokan alszanak oldalukon.
Ez kifejezetten egészségtelen.
Ezen oldalakon belül a jobb oldalon alvás az, ami még egészségünket is károsítja!
Mégpedig ezért!

Szív

Szívünk a bal oldalon található, ahol az aorta, fő aorta szintén elhelyezkedik. Amikor a jobb oldalunkon alszunk, akkor a szívnek többet kell dolgoznia, és felfelé kell szivattyúznia a vért. Ezért egészségesebb, ha bal oldalunkon alszunk, mert ez csökkenti a szívműködés leterheltségét.

Lép

A lép is testünk bal oldalán helyezkedik el. Ez felelős a vér tisztításáért. Aki a jobb oldalán alszik, előfordulhat, hogy lépe a szennyeződéseket nem tudja maximális hatékonysággal megszűrni, lebontani. A bal oldalon alvás támogatja a lép működését.


Nyirokrendszer

A nyirokrendszer fontos szerepet tölt be immunrendszerünk működésében. A tudomány szerint a nyirokrendszer szervezetünk bal oldalán domináns. Tápanyagokat szállít és szűr ki a szervezetből. A könnyű vérkeringés biztosításával, ami a bal oldalon alvást jelenti, támogatjuk a nyirokrendszer működését is. 
Gyomor

Mint a szív, a lép esetében, a hasnyálmirigy is testünk bal felén található. A káros anyagok kiszűrését, a bélben található káros anyagok szállításáért is felelős. Ezek az anyagok nehéznek számítanak, így nem mindegy, hogy a hasnyálmirigynek meg kell-e küzdenie a gravitációval is.
Amennyiben bal oldalunkon alszunk, úgy támogatjuk a hasnyálmirigy működésünket is.


Nyelőcső

A nyelőcső ellentétben a szívvel, a léppel és gyomorra, a jobb oldalon helyezkedik el.
Azok, aki jobb oldalukon alszanak nagyobb valószínűséggel szenvednek gyomorégéstől.
Mert így a gyomorsav könnyen a nyelőcsőbe juthat. A gyomorégést egyszerűen meg lehet akadályozni, ha bal oldalunkon alszunk.

Terhesség alatt Amikor a baba elér egy bizonyos méretet a méhben, nyomást gyakorol az anyuka májára, veséjére. Lehet enyhíteni ezen a nyomáson, ha bal oldalunkon alszunk. Ezenkívül a véráramlás támogatásával, amit szintén a bal oldalon alvás támogat, több vér tud eljutni a méhbe alvás közben.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat