18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Zokniban aludni egészséges?

Megosztás
Életmód

Esténként többször fekszel le zokniban aludni? Ezt a témát sokan vitatják, viszont vannak új információk, melyek segíthetnek eligazodni. Mennyire egészséges zokniban aludni?


Az „ágyban zokniban” téma igen megosztó, néhányan esküsznek rá, és soha nem fekszenek le zokni nélkül aludni.
A nők lábai általában hidegek és fázósabbak is vagyunk, mint a férfiak.

Új kutatások szerint, amit a Baselben található laboratóriumban végeztek, megtudható, mennyire erősen befolyásolja az alvást, ha zokniban alszunk.

Az alvásközpont vizsgálata egészen pontosan arra tért ki, mennyire befolyásolja az alvást a kezek és lábak hőmérséklete.

Ez a kutatás kimutatta, hogy az egészséges férfiak, akiknek kezük és lábuk is melegek, jobban alszanak. 


Erre magyarázat is van.
A kezek és lábak hőmérséklete a vértestekre is hatással van.
A vérsejtek meleg hatására megnövekednek (térfogat), ami ahhoz vezet, hogy a test maghőmérséklete csökken, és ezzel egyidejűleg a vérnyomás is csökken.
Ez azt jelenti a testnek, hogy pihennie kell. Ezért gyorsabban elalszunk. Ez saját tapasztalatból is megerősíthető, hiszen hideg lábakkal sokkal nehezebben alszunk el, és van, amikor szinte el sem tudunk aludni. Azok, akik szeretnének gyorsan elaludni, hidegek a lábaik, mégsem szavaznak a zokniban alvásra van egy másik módszer.

Szakértők szerint a melegvizes palack és/vagy extra meleg takaró ugyan ezt a hatást okozza.

Mindazonáltal érdemes tudni, mi okozza a hideg, sokszor extrém hideg lábakat.

A vérkeringés okolható a hideg lábakért.
Amint felállunk és járkálunk, lábaink felmelegszenek. Hiszen a meleg vér áramlása felgyorsul.
Tehát, akinek tartósan hidegek vagy extrém hidegek a lábai jól teszi, ha kivizsgáltatja magát, mert könnyen utalhat ez a tünet érszűkületre, amit kezelni kell. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat