18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Miért ne igyál többet SZÓJATEJET? – Ez van benne!

Megosztás
Egészség

Azt gondolnánk, hogy a szójatej egészséges, különösen a vegán emberek kedvelik, de isszák azok is isszák, akik például tejallergiában szenvednek. Sajnos mint sok más termékről, a szójatejről is kiderült, nem is annyira egészséges. Ráadásul ezek a termékek kifejezetten drágának mondhatók. Mi van benne, amitől egészségtelen?


Fény a sötétségben mi is található legújabb kutatások szerint a szójatejben!

lesznek érdekes, szinte kimondhatatlan szavak, de el is magyarázzuk, melyik összetevő hogyan hat a szervezetre, ha valaki rendszeresen fogyaszt szójatejet.

Fitoösztrogének

A szójatej nagy mennyiségű fitoösztrogént tartalmaz. Ezek olyan fitokemikáliák, melyek strukturálisan hasonlóságot mutatnak az ösztrogén hormonnal.

Tanulmányok kimutatták, hogy a fitoösztrogének felboríthatják a női nemi hormon szintet.

Ennek lehetséges következményei: 
A gyakori és nagy mennyiségű szójatej fogyasztásának következménye lehet például már a serdülő korban megjelenő menopauza tünetek. És nem zárható ki a meddőségre gyakorolt hatása sem.


Fitinsav

A szójatejben szintén magas a fitinsav tartalom. Ez egy bioaktív anyag, melyet növények tartósításához használnak fel általánosságban.

Az emberi szervezetben azonban ez a sav emésztést gátló hatással bír, tehát a fitinsav rontja az ásványi anyagok, mint például a magnézium, réz, vas vagy cink, és a vitaminok felszívódását a szervezetben.Genetikai módosulás

Döbbenetes szám!
Körülbelül az 58,4 %-a az összes szójabab termelésnek genetikailag módosított szójababból áll.
Megoszlásban az USA áll a második helyen, ahol a szójabab termelés 85%-át génmódosított szójabab adja, míg Argentínában ugyan ez a szám 98%! Argentína nyert.

Szerencsére ez nincsen jelentős kihatással az európai termelésre, mert ebben a térségben tilos a génmódosítás.

Kalcium

A szójatej igazán becsapós! Ugyanis a tej alternatívájaként népszerű, és sokan úgy gondolják, hogy tartalmaz ugyan annyi kalciumot, mint a tej.
Valóban tartalmaz, csakhogy az emberi szervezet ezt a kalciumot nem tudja feldolgozni.

Miért nem tudja a szójatejben lévő kalciumot feldolgozni a szervezet?

A szervezetnek szüksége van a kalcium feldolgozásához a K2 vitaminra, ami a tehéntejben megtalálható, de a szójatejből ez hiányzik.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek