Aki tud tejberizst készíteni, annak már csak egy ugrás, hogy ilyen szép szíveket formáljon belőle.
Szív alakú szilikonforma.
Főzőtejszín és zselatinlapok.
Főzőtejszín 100-150 ml.
3 db színtelen lapzselatin.
Fahéj.
Befőtt.

Amikor a tejberizst elkészítettük, tegyük félre hűlni. Adhatunk hozzá is kevés fahéjat, amitől pikáns íze lesz.
A lapzselatinokat áztassuk be hideg vízbe, hogy megszívják magukat. Ez körülbelül 30 perc.
Jól nyomkodjuk ki őket.
A főzőtejszínt melegítsük fel, húzzuk le a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd tegyük bele a zselatinlapokat, és tegyük vissza alacsony lángra, hogy a zselatinlapok elolvadjanak.
Folyamatosan kevergessük.
Húzzuk le a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.
Ezután adjuk a már elkészült, sűrű tejberizshez. Jól keverjük el.
A szilikonformát olajozzuk ki, majd töltsük bele a tejberizst, és tegyük hűtőszekrénybe állni 1 órára. Így később könnyen ki tudjuk majd emelni a formából a tányérra.
Tálaláskor helyezzünk a tányérra befőttet, szórjunk a tetejére kevés fahéjat, és szúrjunk bele mentalevelet.