18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

6 ROSSZ szokás MENSTRUÁCIÓ alatt!

Megosztás
Életmód

Minden nőnek megvannak a maga szokásai menstruáció alatt. Különösen, ha hasfájósak vagyunk. De van „mindent megennék” nap, kávé mánia, csokoládé evés, és még sorolhatnánk. 6 szokás, melyek kifejezetten rontják a menstruációs időszakot! Görcsök, migrén, farkaséhség, és ösztönösen azt tesszük, amit jónak érzünk. Ez mindenkinél más és más. Azzal, amiről azt gondoljuk segít, éppen az ellenkezőjét érjük el.


Fekvés

Igen a díványon összekuporodni, meg sem mozdulni, erről is azt gondoljuk, hogy segít.
Sajnos ez nem tesz jót! Miért ez a berögződés? Már testnevelés óra alól is felmentést kaptunk, amikor menstruáltunk. Pedig a testmozgás serkenti a vérkeringést, ami valójában a menstruációs görcsök egyik legjobb természetes gyógyszere.Csokoládé

Menstruáció alatt a hormonháztartás felborul, és ha csokoládét eszünk, akkor a menstruációs görcsök csak ég jobban felerősödnek. Mert a csokoládé savakat is tartalmaz, és ezek a savak azok, melyek felszívódva felerősítik a görcsöket. Tehát ne együnk édességet menstruáció alatt!


Kávé

Sokan menstruáció alatt az átlagosnál is több kávét isznak. A kávé hatására az erek összeszűkülnek, romlik a vérkeringés, és ennek hatására felerősödnek a görcsök. Tehát, menstruáció alatt jobb, ha mellőzzük a kávét.


Stressz

A mentális stressz nagyban befolyásolja fizikai jólétünket. Stressz esetén az izmok megfeszülnek, és ez történik a méhben is. Ennek hatására a menstruációs görcsök felerősödnek, és még azoknál is szokatlanul erős menstruációs fájdalom jelentkezhet, akiknél korábban nem volt ilyenre példa.


Alkohol

Az alkohol semmi esetre sem megoldás menstruációs görcsökre, és meglepődünk, pedig sok nő csak ekkor úgy gondolja, hogy például egy kupica Unicum ellazíthatja izmait. Pedig az alkohol csak felerősíti a menstruációs görcsöket.

Kevés alvás

Az alváshiány önmagában stresszes életmódhoz vezet, aminek következtében ugyan az az eset ismétlődik meg, mintha csak szimplán stresszes életmódot élnénk.


Fontos!


Kifejezetten erős menstruációs görcsök esetén érdemes szakorvos véleményét kikérni, mert számos betegség előjele lehet. Okozhat mióma, ciszta, hormonzavar, műtéti hegek rendkívül erős menstruációs görcsöket, de függhet alkattól is.

Segítséget nyújthatnak az alacsony hormon tartalmú fogamzásgátlók, de ezekhez mind előzetes orvosi szakvéleményre van szükség. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek