18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Így nem barnul meg az ALMA – Házi praktika befőttes gumival

Megosztás
Konyha

Az alma mindig megbarnul? Itt egy folt, ott egy folt, és végül mire megennéd, nincs is kedved hozzá. Mitől barnul meg az alma? Így tárold! Filléres házi praktika!


Minden nap egy almát megenni egészséges!
A legjobb, ha előre megvesszük az egész hetes adagot.
Sokan pincében teszik ez az almát télre.
De így is megbarnul, pedig az ép alma az, amire mindenki vágyik.

Van egy egyszerű házi praktika, amivel az alma nem fog megbarnulni, még akkor sem, ha többet teszünk egy gyümölcsös tálra. 
Azt tudjuk, hogy a banánt teljesen külön kell tárolni, nem érintkezhet más gyümölcsökkel, mert a banánban képződő gázok erjedésnek indítanak más gyümölcsöket.

Amikor az almát gondosan kiválogatjuk a zöldségespultban még teljesen épnek néz ki, ám gyümölcsös tálra téve pár nap alatt is megjelenhetnek rajta a barna foltok.

Használjunk befőttes gumit!

Gumizzuk be az almát, és már tehetjük is egymásra őket. Így ugyanis nem érintkeznek egymással. Az egyik fő oka, amiért az alma megbarnul az nem más, mint az érintkezés felületénél keletkezett nyomás hatására kialakuló héj sérülés.
Az alma magas víztartalma miatt nehéz, így nagy nyomásnak van kitéve a héj azon a részen, ahol egymáshoz ér egy másik almával.

Tipp

Még mielőtt előkapnánk a befőttes gumit, és nekiállnánk az almákat egyesével begumizni, jó tudni, hogy a gumit nem szabad túlfeszíteni.
Éppen csak annyi a funkciója, hogy távolt tartsa egymástól az almákat. 

Fontos!

A már sérült, barnulásnak indult almák esetében nem segít ez a módszer, maximum arra lehet jó, hogy a még ép almák héjára ne terjedjenek át azok a baktériumok, melyek a jó almákat is erjedésnek indítják, és nyomás hatására az ép almák héja is megsérüljön. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat