18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Miért van az idősebb férfiaknak kevesebb hajuk és több szőrzetük a hátukon?

Megosztás
Életmód

Olyan, mintha minden megfordulna? Miközben a férfiak öregednek hullani kezd hajuk, de a hátuk mégis egyre szőrösebb lesz. Miért vándorolnak el a szőrszálak?


Van rá magyarázat, miért kopaszodnak a férfiak korukkal párhuzamosan, és eközben lehet, hogy még annak is szőrös lesz a háta, akinek fiatal korában nem is volt hátszőrzete.
A tesztoszteron okolható mindezért.
Érdekes, de a tesztoszteron hormon az, ami befolyásolja a férfi szőrzet növekedését, különösen a háton, orrban, fülben fiatal korban. Míg ugyan ez a hormon nincsen hatással a hajhagymák növekedésére.


A tesztoszteron hormon termelése serdülő korban intenzív, ettől növekszik a szakáll és szeméremszőrzet is, míg a kor haladtával a termelése lelassul, de nem tűnik el teljesen a szervezetből. 

A hátszőrzet növekedésére a tesztoszteron hormonszint változása idős korban nincsen befolyással, ez csak egy kísérő jelenség, jobban látszik a kontraszt. Ami anno kinőtt, az ott is marad. Minél több nőtt fiatal korban, annál nagyobb lesz a kontraszt idős korban. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat