Egyszerű elkészítés, egyszerű alapanyagok, mégis kiadós táplálék.
Csak össze kell turmixolni.
Amennyiben elég kalóriát teszünk bele, úgy laktató, rostban gazdag, friss és kiegyensúlyozza a vércukorszintet, aminek ingadozásától törhet ránk az éhségérzet.
Szedres smoothie
Mi kell hozzá 4 adaghoz?
200 g fagyasztott vagy friss szeder
350 g görög joghurt
325 ml zsírszegény vagy kókusztej
1 teáskanál agave szirup vagy méz
3 érett banán
100 g áfonya
2 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítés
Mindegyik alapanyag szükséges az elkészítéshez, mert így kerül szervezetünkbe elég rost és jó zsír, ami például a kókuszreszelékben, görög joghurtban található.
A gyümölcsökkel sem szabad spórolni, mert ezek biztosítják a rosttartalmat.
Előbb tegyük a tejet, ami lehet mandula vagy zsírszegény tej a turmixgépbe, utána jöhetnek a gyümölcsök, édesítőszerként használható méz vagy agave szirup. Turmixoljuk össze.
Utolsóként adjuk hozzá a joghurtot.
Ennek az az oka, hogy a joghurtot nem szabad sokáig turmixolni, így nem veszíti el krémes-sűrű állagát.
Színek szerint
Választhatunk más színű gyümölcsöket is, mint például a mangó, ribizli, eper.
Ezeket a smoothie italokat elrontani nem lehet.
Kezdőknek!
Kezdőknek nem ajánlottak a zöldséges smoothie italok, mert éppen elég megbarátkozniuk azzal a ténnyel, hogy folyékony, sűrű ital lehet éppen olyan tápláló, mint egy főétel.
Az ízekről nem is beszélve, mert az édes turmixokat szinte mindenki szereti, míg az egyes zöldségek intenzív ízét már kevesebben.
A lényeg, ha szeretnénk étkezéseink egy részét kiváltani smoothie italokkal, akkor annak rendszeresnek kell lennie. Csak így lehet éttrendet váltani, és egy-két héten belül megnézni a változást testünkön kilókban mérve is.