18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Akinek még nem volt azt hiszi csak kamu: A pánikroham

Megosztás
Életmód

Szerinted valódi dolog a pánikbetegség, vagy csak hiszti? Ha egy átlagember, akinek még sosem volt, hallja azt, hogy valakinek pánikrohamai vannak, könnyen rávághatja, hogy hiszti.


Ilyenkor gyakori mondatok a „hagyd abba”, vagy „szedd össze magad”, miközben azt gondolhatja „lám én is cipelem a terheimet és nem panaszkodom”. 


Olyan pejoratív vélemények is keringenek, hogy aki pánikbeteg az egyszerűen „gyenge”, nem bírja azokat a terheket, amit a normál emberek igen.

A sztereotípiával ellentétben a pánik nem a lazsálás eszköze, nem a lusták, vagy kevés terhet sem bírók műfaja, épp ellenkezőleg! 

Kiket talál meg?


Azokat szokta megtalálni, akik emberfeletti terheket cipelnek, mégpedig sokáig. Túl sokáig!
A beteg szüleit ápoló és vagy 3 gyerekét egyedül nevelő anyukát, a munkahelyén felelős pozícióban dolgozó, alkalmazottai sorsát szívén viselő vezetőt, a mások terheit magára vevő, magát másokért kifacsaró gyakran legjószívűbb embereket.
Néha szeretnénk hinni, hogy nem így van, de tény, hogy nem bírunk el akármennyi terhet.
Gondolj csak bele!
Elbírsz egy 1 kilós terhet? Persze. Egy 2 kilósat? Naná!
Na és egy 20 kilósat?
Egészséges fizikum mellett valószínűleg azt is, de azért nem mindegy, hogy meddig cipeled ugye. No és hány ember 1-2, vagy akár 20 kilós terhét tudod elcipelni, és meddig, mielőtt összerogysz a terhek alatt?

Mikor jön elő?


Egy ideig bírjuk, aztán amikor már elértük a határunkat, és remegnek izmaink a terhek alatt, akkor bizony egy pár dekás súly is elviselhetetlen tehernek bizonyul.
A teher nem csak fizikai lehet
A teher azonban nem csak fizikai lehet. A szülői, munkahelyi, vagy éppen párkapcsolati elvárások nehézségek, gyakran hasonló mázsás súlyként nehezednek ránk és bár szabad szemmel nem láthatóak ugyanolyan terhet jelenthetnek pszichénknek, és bizony a szervezetünknek is.

Így fontos hogy vigyázzunk magunkra. Remélem ez idővel ugyanúgy bekerül a köztudatba, mint az, ha nem alszol álmos leszel.
Addig is, aki ettől szenved kérjen segítséget, akinek pedig még sosem volt pánikrohama tájékozódjon, hogy tisztába kerüljön ezzel a jelenséggel.
A témáról bővebben az alábbi pár perces videóban:Tóth Dániel pszichológus


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek