18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

9 HIBA, amit valószínűleg elkövetsz menstruáció alatt!

Megosztás
Egészség

Minden nőnek megvan a maga 4-7 napja minden hónapban. És minden alkalommal elkövetjük ugyan azt a hibát nagy valószínűséggel…. A menstruáció mindig egy kicsit rejtély, sok kérdés merül fel vele kapcsolatban. Amire nem tudjuk a választ, na ott hibázhatunk!


Hangulatingadozás, hol kicsattanó a kedvünk, hol irgalmatlan düh árad belőlünk.
Ki tudja ezt követni? 


Így aztán minden nőnek megvannak a maga „heppjei” erre az időszakra.
van, aki éjjel takarít, ablakot pucol, van, aki már napokkal előtte dührohamokat kap….
És a legszebb az egészben, hogy ez maga a nőiesség megtestesítője, hiszen szülhetünk gyereket.
Tehát, ha nem lenne menstruáció, akkor kihalna az emberiség.

Mutatunk 9 hibát, melyeket valószínű, hogy elkövetsz menstruáció idején!

Nem figyelni a ciklust

A periódus szabályossága nem csak terhességre utalhat, hanem számos betegséget jelezhet, melyeket már onnan lehet sejteni, ha a menstruáció késik, esetleg folyamatosan más időpontban kezdődik. Kövessük folyamatosan nyomon, írjuk fel a dátumot! Ezen kívül sokat segíthet az napló, ha be kell számolnunk nőgyógyászunknak. A legutóbbi 4 hónap minimum fontos időszak. Aki hasfájós, felírhatja a fájós napokat. Periódus előtt, elején, közben. Diagnózis felállításakor sokat segítenek ezek az információk. Így gyorsan kezelhető lesz a baj. Ma már léteznek menstruációs applikációk is.

Nem mosunk elég gyakran kezet

Még az átlagosnál is többször mossunk kezet, azt már nem is említjük, hogy minden betét és tampon csere előtt és után is szükséges. menstruáció idején fogékonyabbak vagyunk a fertőzésekre.

Vér színének ellenőrzése
A vér színe és konzisztenciája sokat elmond egészségünkről. Az erősen piros szín és közepes vérzés mennyisége a jó. A barnás, és pecsételő nem jó!
A sötétpiros árnyalat ösztrogén túltermelést jelez.
Narancsos szín esetén azonnal forduljunk orvoshoz, mert ez fertőzést jelent.


Nem hatnak a fájdalomcsillapítók

Még görcsoldót bevéve sem szűnnek a görcsök, embrió pózban fekszünk az ágyban. Az alsó hasi görcsök szinte elviselhetetlenek. Érdemes a fájdalomcsillapítót már a görcsök kezdetekor bevenni. Amennyiben később sem hatna, úgy forduljunk nőgyógyászhoz.

Illatosított kozmetikai készítmények

A hüvelyi flóra, pH érték a parfümmel illatosított termékek hatására felborulhat. Különösen a virágillatok hatnak negatívan! Menstruáció idején használjunk illatmentes termékeket.

Nem kellő mennyiségű Vas bevitele a szervezetbe

Átlagosan a felnőtt szervezetnek napi 65 ml Vas bevitelére van szüksége. Ez a mennyiség képes a Vas egyensúlyt fenntartani a szervezetben, és a létfontosságú szervek működéséhez nélkülözhetetlen.
Akinek a szervezete hiányt szenved Vas-ból, például extrán sokszor érezhet éhségérzetet.
Menstruáció idején a legszükségesebb a Vas pótlása, mert a vérrel együtt ez is kiürül az emberi szervezetből.

Napokig idegbeteg vagy!

Normális, ha idegrendszerünk érzékenyebb menstruáció előtt, és alatt is maximum 1-1 napig. Amennyiben az idegesség több napig eltart, úgy forduljunk nőgyógyászhoz, mert a hormonháztartásunk zavart keltett vegetatív idegrendszerünkben. Nem alkatilag vagyunk idegbetegek, de orvosi ellátásra szorul, hogy a normális hormonszint újra visszaálljon.


Túl sok cukor és édesség

Majdnem minden nő ismeri azt a napot, amikor „egy egész hűtőszekrényt” is képes lenne megenni.
Egy-egy napig ez normális lehet. Hiszen a vércukorszint menstruáció ideje alatt le-föl ugrál drasztikusan. Van, aki ennek következtében, és párosulva például egy nagyon erős hasfájással hányhat, el is ájulhat.
Igyekezzünk azonban mértéket tartani a cukor bevitelével, mert az amúgy is kiborult vércukorszintünket ez még jobban felborítja. Komoly sokkot okozva a szervezetnek.

Nem pihensz

Elég alvás, és pihenés! Menstruáció ideje alatt szervezetünk elfárad, kimerül a hormonok ás fájdalom hatására. Adjunk neki egy kis szünetet. Csökkenhet a fájdalom, jobb lesz közérzetünk. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek