18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Rájött a tudomány, miért leszünk SZERELMESEK! – Szerelem nélkül NINCSEN ÉLET!

Megosztás
Szerelem

Ahhh, a szerelem. Számtalan műalkotás, fotók, emlékek, ahol megjelenik a szerelem adta boldogság és szenvedés is. Keressük az értelmét, miért leszünk szerelmesek, mi is maga a szerelem érzése. Van, aki egy egész életen át nem is tapasztalja meg. Vagy, ha meg is tapasztalta, nem is tudott róla?


Mindannyian szeretetre éhezünk és szorulunk is.
Ez mozgatja az emberiséget.
A varázslat a Föld minden részén élőknek ugyan az!
Valami különleges…


A Frontines of Psychology tudományos folyóiratban megjelent egy kutatás, ami bizonyítani tudja a szeretet, szerelem közötti összefüggést, ami nélkül az emberiség nem tudott volna odáig eljutni, ahol most tart. Nem lettünk volna képesek szaporodni.
A kutatás a szerelmet genetikai és neurológiai oldalról vizsgálta. Ez lehet magának az evolúciónak a kulcsa.

Az emberek szerető lények lettek

Etnikai csoportokat vizsgálva, az ősidőkig visszamenve bizonyítható, hogyan lett a gyűjtögető emberelődből végül érző, szerető élőlény.
Leginkább a két szülő és gyermek közötti szeretet folyamata az, ami magyarázatokat adhat.
A szerelemnek definíciója is van!
Sternberg szerelem háromszög elmélete, mely három kulcsfontosságú tényezőt nevez meg.
Az
  • intimitást
  • szenvedélyt
  • ragaszkodást. 

Ennek az elméletnek az eredménye szerint, minél mélyebb a személyek kapcsolódása (lelkileg) egymáshoz, annál több gyerek fogant és született meg.
Ez vonatkozik a nőkre és férfiakra is.
A nők esetében a mértéket a szenvedély határozza meg elsősorban, és ez a legfőbb befolyásoló tényező, mennyi gyereket vállalnak.

Szerelmesen több gyereket szülünk?

Erre az összefüggésre szintén a kutatás mutatott rá.
Nem véletlen, még modernkori fogamzásgátló módszerek mellett is teherbe lehet esni. Legfőképpen azoknál a pároknál volt ez jellemző, akik valóban szerelmesek voltak.
Természetesen a statisztikai adatok tartalmazzák a többszáz évvel ezelőtti kapcsolatokat is, melyekről írásokban maradtak fent információk, és az eredményt torzítják a modernkor körülményei is.
De azért a megállapításokban sok igazság van.
A mai társadalomban az anyagi helyzet nagyban befolyásolja hány gyereket vállalunk, míg a vadászó ember korában ugyan ez a vad mennyisége volt. Más normák, de a lényeg ugyan az!
A szerelem fogalma egyenlő az emberiséggel.
A tanulmány rávilágított a szeretet jelentésére is:
Az emberi evolúció során a szeretet maga az Alfája és Omegája a szaporodásnak, e mellé párosul a szenvedély és a ragaszkodás.
A gyűjtögető embernek is volt társa, érzelmei iránta.
Tehát a szeretet lehetséges, hogy maga a szerelem?


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat