18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

2018. Éves horoszkóp – Mit tartogat NEKED a Vénusz éve?

Megosztás
Asztrológia

ERRE az ÉVRE VÁRTÁL! A 2018-as év a Vénusz éve, mely csodálatos és harmóniát sugárzó energiáival egyensúlyt tud teremteni a nehezen működő életterületeinken, és sok régi problémára megtalálhatjuk a megoldást. Vajon a korábbi évek erőfeszítései meghozzák az eredményüket és fellélegezhetünk?


Természetesen azt nem ígérhetem, hogy a világ egy csapásra a szeretetről fog szólni, de a saját szemléletmódunk megváltozhat, könnyebben tudjuk saját belső harmóniánkat és ezzel együtt a külsőt is megteremteni. A Vénuszhoz tartozik a szépség, a harmónia, a kapcsolatok, a szerelmek, így mindebben segítségünkre lesz, hogy évünk a lehető legsikeresebben és konfliktusok nélkül teljen. Mivel a Vénusz magasabb minőségét képviseli a Neptunusz bolygó így az általa képviselt analógiák is fontos szerepet kapnak. Tehát az anyagiak, kapcsolatok, harmónia mellett erősebben érezhetjük a feltétel nélküli szeretet szükségét, és nyitottabbá válunk a spirituális dolgok felé, ezáltal egyre inkább képessé válunk az életünkben megjelenő helyzeteket értelmezni, megérteni, üzenetüket elfogadni. 

Természetesen a Neptunuszhoz tartozik a káosz, a tisztánlátás hiánya, a becsapások (önbecsapás is), és a ködösség is. Ezzel főleg azoknak kell szembenézniük, akik elkerülik a feladataikat, nem vállalják fel a saját felelősséget és tagadják az Univerzális törvényeket. 

Miről szól 2018?


A Vénusz éve a szeretetről, harmóniáról, örömről kell hogy szóljon. Már csak azért is, mert az év kezdetekor (és ez az egész évet befolyásolja) egy gyönyörű sárkányalakzatban helyezkedik el a planéták nagy része az égen, amelynek csúcsain többek között a nagy szerencse bolygója (Jupiter), az év uralkodó bolygója (Vénusz) és annak magasabb minősége (a Neptunusz) helyezkedik el, így a szeretet fénye ragyogja be az Új Évet.
Mivel a Skorpió jegyében járó Mars és a Bak jegyében járó Nap is támogatja ezt az égi energiaegyesülést, ezért az újításokat mindig érdemes alaposan megvizsgálni és megtervezni a megvalósítást, egyfajta taktikai tervet készíteni hozzá. Számba kell venni az erőforrásokat, a támogatókat, és ha szükséges, akkor új kapcsolatok felé nyitni. A Vénuszhoz tartoznak a kapcsolatok is, így a támogató társulások lehetősége mindenki számára adott lesz.Mindentől megszabadulhattok, ami a feltétel nélküli szeretet útjában áll! Új férfi-női minőség születhet a szeretet fényében, ami a párkapcsolatok minőségi újjászületését is magával hozza. Ezt támogatja az év eleji Telihold is, ami segít elengedni az idejét múlt elvárásokat, majd a januári Újhold segít abban, hogy egy személyre szabott, érzelmi biztonságot nyújtó komfortzónát alakítsunk ki magunk számára. Január végén egy újabb Telihold köszönt ránk, amely kapcsolati megtisztulásunkat támogatja, elengedhetjük a karmikus vagy biztonságérzetünket befolyásoló kapcsolati kötődéseinket, amelyek lelkünk szárnyalását akadályozzák.Ne feledjétek el, hogy az év nagy részében a Jupiter bolygó a Skorpió jegyében tartózkodik, így akik még a szőnyeg alá söpört dolgaikat nem oldották meg, azok számíthatnak nehézségekre ezek felszínre kerülésével. A helyzet fokozódhat januárban és áprilisban, amikor a Plútó a Jupiter segítségére siet és a két bolygó egyesíti energiáit. A Skorpió jegyében járó Jupiter mélyreható energiákat képvisel, igyekszik minden rejtegetett titokra fényt deríteni. A Plútóval megerősödve még mélyebbre hatol, és felszínre hozza az esetleges problémákat, meg nem oldott ügyeket, titkokat.

És ne feledjétek el azt sem, hogy a Szaturnusz is már a szigorú Bak jegyében jár, így a sors is szemmel tartja feladatmegoldásaitokat. Én azt gondolom, aki az elmúlt éveket arra használta, hogy fejlődjön és nem adta fel céljai megvalósítását, most nincs félni valója, a bolygó jegyváltása sikereket, további kitartást hozhat számára. Természetesen leginkább azon a területen tud támogatni benneteket a sorsbolygó, amelyik életterületünket érinti. Az Új Évben megalapozhatjátok a jövőtöket, de ehhez lépnetek kell, nem csak a csodát várni. Egy új lehetőség köszönt rátok az Új Évben, hogy fejlődjetek, és új szemszögből nézzetek rá életetekre és önmagatok teremtő minőségére. A történéseket és a lehetőségeket nagyban befolyásolja az, amit 2017-ben megtettetek, vagy amit nem tettetek meg. Az irányítást a saját kezetekbe kell ragadni, és nem mástól várni a megoldást. Választhatjátok a kihívásokat, az önmagatokért való kiállást, de választhatjátok azt is, hogy elfogadjátok az igazságtalanságokat és szenvedtek.

A célok

A konkrét céljaitok legyenek azok, amik meghatározzák tetteiteket. Ehhez lehet, hogy folyamatosan meg kell majd újulnotok, változtatnotok kell, amikor szükséges.
Nem szabad ragaszkodni a megszokásokhoz, hanem új dolgokat kell felfedezni, olyan megoldásokat, amit a szeretet vezérel.
Ehhez azonban önmagatokat is szeretni kell, elhinni, hogy megérdemlitek a csodákat, és megengedhetitek magatoknak, hogy életetek minden percét élvezzétek.
Fontos része lesz az évnek az egyéni felelősség kérdése. Idejét múlt technika a másokra mutogatás, hiszen a megoldás bennetek van. Ne feledjétek! Minden ember magával hozza a szabad akaratot, tehát bármikor dönthettek úgy, hogy változtattok az életeteken és elindultok a szívetek szerinti úton.

A szeretet mellett a hála a másik legmagasabb rezgésű energia, így minél többet járja át ez a két érzés a mindennapjaitokat, annál inkább érzitek majd a külső-belső egyensúlyt és harmóniát életetek minden percében. Lebegjen egész évben a szemetek előtt az, hogy mindenre létezik megoldás, csak el kell hinnetek!
Tehát tűzzétek ki céljaitokat és minden nap dolgozzatok a megvalósításon. Legyetek kezdeményezők, keressetek támogatókat, ismertessétek meg magatokat minél több helyen. Bátran kérjetek segítséget, és ti is segítsetek másokon, amikor tudtok. A halogatásnak most nincs helye, mert az csak káoszt és növekvő problémát eredményezhet.

A Vénusz melengető energiája mellett természetesen megjelenik az évben a tanítás, és ennek egyik megjelenési formája a bolygók látszólagos hátráló mozgása, a retrográd hatás.

Retrográd hatások az év folyamán

2017-ben elég hosszasan érezhettük az Uránusz bolygó hátráló mozgását, ezt most 2018. január 3-án felfüggeszti és elindul előre égi útján. Egészen augusztusig ezen nem is változtat, de az év második felében 2018. augusztus 8-tól egészen 2019. január 7-ig megint hátráló mozgásba lendül. Májusban az Uránusz átlép a Bika jegyébe, amivel eléggé megrengetheti a biztosnak vett dolgokat mindazoknál, akiknek nehézséget okozott addig az elengedés, a komfortzónából való kilépés, és hátrálása folytán egy időre még visszalép a Kos jegyébe (november 7-én) nyomatékosítva mindenki számára, hogy változásokat szeretne minden halogatóból kipréselni. A Bika jegyébe lépő Uránusz hatásairól most csak pár gondolatot írnék le, de mindenképpen oda kell rá figyelni, mert hosszan (2026. áprilisig) tartó hatással állunk szemben. A Bika jegye felelős a fizikai biztonságérzetünkért, az anyagiakért és nem utolsó sorban ide tartozik a komfortzónánk is. Az Uránusz bolygó a fel/megszabadító, a váratlan dolgok képviselője. A Bika jegyébe lépve földrengéshez hasonló hatása lesz, ami jelentős változásokat hoz a biztonságérzetünket befolyásoló ragaszkodásainkban. A változás igénye már jelentkezhetett 2017-ben is azon az életterületünkön, ami a Bika jegy befolyása alatt áll, és ha figyeltünk ezekre a jelzésekre, akkor felkészülhetünk a jegyváltás hatására is. Folytassuk a Merkúr bolygóval, ami az év folyamán háromszor részesít minket hátráltatásában, ezekben az időpontokban:

- 2018. március 23-tól április 16-ig a Kos jegyében,
- 2018. július 26-tól augusztus 19-ig az Oroszlán jegyében,
- 2018. november 17-én pedig a Nyilas jegyében kezdi a retrográd mozgást, esélyt adva számunkra, hogy meggyőződéseinket vizsgálat alá vegyük. December 2-án visszalépve a Skorpió jegyébe lehetőség nyílik, hogy ezeken a gondolati mintákon változtassunk, elengedjük mindazt ami korlátoz, hogy a december 7-től induló előrehaladásával elképzeléseink frissítésével zárjuk az évet.

Skorpió jegyében járva

A Skorpió jegyében járó Jupiter 2018. március 9-től július11-ig hátrál, és ezen idő alatt áprilisban a helyzet nehezítve lesz a Plútó hatása által. Amikor egy bolygó hátráló mozgásban van, akkor minden problémát felerősíthet az adott életterületen, hogy a megoldást kicsikarja belőlünk. A Jupiternek is ez lesz a célja mindazzal, amit eddig halogattunk és nem akartunk vele szembenézni.

Bak jegyében járva

A Bak jegyében járó Szaturnusz 2018. április 18-án csatlakozik hátráló társaihoz és egészen szeptember 6-ig így is marad. Aki a sorsikus feladatának megfelelően haladt a megelőző években, azokra már csak némi finomhangolás vár, a Szaturnusz igyekszik segíteni, hogy megtörténjenek a kiigazítások. Mindazok számára viszont, akik igyekeztek a felelősségvállalás alól kibújni, azok számára kemény tanításokat hozhat az időszak. Tudatosan élők tudják már, hogy testünk egyfajta jelzőrendszerként működik, így a feladatra való felhívás érkezhet ízületi merevségben, térd és gerincproblémák, hátfájás formájában.

Az április nem lesz könnyű hónap, mert a két sorsbolygó mellett a Plútó bolygó is hátrálni kezd. Az időszak április 22-től október 7-ig tart. 

A Plútó bolygó jó oldala, hogy segít felszínre hozni a tudattalanba fojtott dolgainkat, mi által feldolgozásra kerülhetnek. Szintén jó oldala, hogy segítség lehet a gyógyító munkában is. Azonban a rossz oldala, hogy megnő a csábítás lehetősége, ami belesodorhat minket egy olyan „lehetőségbe” ami túl szép, hogy igaz legyen. 
Ugyanígy megnő a manipuláció veszélye is. Mindeközben az Uránusz jegyváltása is megtörténik, így a változások már elkerülhetetlenné válnak és elég nagy felfordulást okozhat a hatás, ha nem vettük észre a problémák növekedését. 

Június

A június hónap 2 hátráló hatással érkezik, a Halak jegyében járó Neptunusz bolygó 2018. június 19-től egészen november 25-ig hátrál, a Vízöntő jegyében járó Mars pedig június 27-én csatlakozik hozzá és augusztus 28-ig folytatja hátráló mozgását. A Mars bolygó retrográd útja során az egyedi megoldásokat sürgető Vízöntő jegyéből augusztus 14-én visszalép a Bak jegyébe. A Neptunusz mint tudjuk ködösíteni szeret és csalódásokat, becsapásokat hozhat, ha nem vagyunk résen. Kedvez azonban a spiritualitásnak és a művészeteknek. A cselekvésünket befolyásolja a Mars bolygó, így a retrográd időszakában némileg nehézkesebben működhetnek dolgaink, akaratunkat erősen korlátozva érezhetjük. Ugyanekkor hálásak is lehetünk neki, mert kereteket ad újító szándékunknak, is kipróbálhatjuk melyik elképzelésünk állja meg helyét a mindennapokban.

Záróakkordként az év uralkodó bolygója, a Vénusz, kezdi meg október 6-án a hátráló mozgását a Skorpió jegyében figyelmünket kapcsolati, anyagi ragaszkodásainkra irányítva. Útja során november 11-én visszalép a Mérleg jegyébe, hogy lehetőséget nyújtson az egyensúlyteremtésre, majd november 16-án indul égi útján előre.

Jelentősebb hatások az évbenAz év első fele kicsit nyugisabb tűnik, ha a hátráló bolygók adta feladatok tekintetéből vizsgáljuk meg az időszakot. Januárban a feladatot a hónap közepétől induló Jupiter és Plútó bolygó szextil fényszöge adja számunkra. Ez a hatás majd április második felében ismét jelentkezni fog. A két bolygó összjátékának köszönhetően sok titokra, elkendőzött problémára fény derülhet. Ugyanakkor a nem túl kedvező megnyilvánulása a téveszmék, hatalmi manipuláció felerősödése. Tulajdonképpen ez egész olyan lesz, mintha a Skorpió jegyének energiája megsokszorozódna, és a Jupiterrel összedolgozva gyakorolna ránk hatást.

Május-június hónaptól 3 hónapon keresztül a két sorsbolygó (Jupiter, Szaturnusz) együtt munkálkodva a Plútóval, abban támogat minket, hogy felelősséget vállaljunk életünk alakulásáért, szembenézzünk a kihívásokkal, megmérettetéssel. Ennek az időszaknak a jelmondata lehet a „Bátraké a szerencse”. Június második felétől a Neptunusz bolygó is csatlakozik, segítve bennünket az önkéntes lemondásokban, áldozatvállalásokban. 


A május hónap fontos égi történése az Uránusz bolygó jegyváltása lesz. A bolygó 2010 májusában lépett a Kos jegyébe, és közel 8 évet töltött a jegyben. Májusban tovább lép a Bika jegyébe, de novemberben még visszanéz kicsit régi otthonába a Kos területére. Már említettem, hogy jelentős változásokra készülhetünk, meginoghatnak a biztonságosnak hitt alapok. Igen hosszan tartó hatásról beszélünk, ami 2026. április végéig tart majd. Érdemes tudni, hogy melyik életterületünkre lesz hatással, és előre felkészülni a változásokra. Már amennyire lehet a váratlan megoldásokat hozó Uránusz esetében. Gyorsan fognak peregni az események, a teljes átalakulás érintheti az anyagiakat, otthont, ingatlanügyeinket, üzleti vállalkozásunkat….. függve attól melyik életterületünket vette célba.

Az év második fele már mozgalmasabbnak ígérkezik hatások tekintetében, főként a július, augusztus lehet olyan, mintha egyhelyben járnánk. 5 bolygó hátráló mozgását „élvezhetjük”, amihez augusztusban még a hátráló Merkúr is csatlakozik. Mondhatni talán ez az augusztus 19-ig tartó időszak bizonyulhat a legnehezebbnek, ha mindenáron a saját akartunk szerint szeretnénk ténykedni. Legjobb, ha erre az időszakra inkább feladatok befejezését, tervek átgondolását, pihenést, nyaralást terveztek.

Szeptember, október hónapban egységesen 3 hátráló bolygó lesz, bár a szereplők váltják egymást. A Plútó helyébe, az év uralkodó bolygója, a Vénusz lép és egészen november 16-ig hátráló mozgással tisztogatja a hozzá tartozó területeket.

A második félév nagy attrakciója és egyben jó híre lesz, hogy a nagy szerencse bolygója, a Jupiter, november 8-án átlép a Nyilas jegyébe, ami az ő tökéletes otthona, így ereje teljébe kerül. Amennyiben az elmúlt egy évben, amikor a Jupiter a Skorpió jegyében járt együtt dolgoztunk vele, és figyelve jelzéseire megoldottuk a halogatott dolgainkat, most segítőnkké és támogatónkká szegődik. Immáron mindkét sorsbolygó saját jegyében, ereje teljében tündököl az égen, így a legjobb módon tudnak segítségünkre lenni.

Decemberben már „csak” az Uránusz hátrál, viszont ha évünkben tudatosak voltunk és eggyé váltunk az Univerzum energiáival, akkor nem sok dolga maradt csupán lelassulásunkat, évzárásunkat segítheti.A retrográd hatásoknál érdemes mindig megnézni, hogy mely életterületeinket érintik a születési horoszkópunkban, mert ott érezhetjük a nehezítést, vagyis ott hozhatja fel a problémákat, amikkel eddig nem foglalkoztunk.

Az Új évben a Neptunusz és a Jupiter bolygó energiaegyesítése kétszer is lehetőséget nyújt számunkra, hogy eldönthessük szívünk útját követjük, és vágyaink szerint lépünk, vagy ragaszkodunk az elképzeléshez, hogy az élet és a körülmények áldozatai vagyunk. A két bolygó egy kedvező fényszög (trigon) formájában talál egymásra, először 2018. május 25-én, majd augusztus 19-én.

Azt, hogy melyik hónap milyen lehetőséget hoz számotokra, elolvashatjátok az aktuális havi horoszkópokban, ha követitek írásaimat.


Mindenkinek szeretetben tündöklő Új Évet kívánok!


Dudás Mária asztrológus
06304515002

Mi vár rád MÉG 2018-ban?


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Asztrológia

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek