18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A kisbabák bámulatos erejének hála: a Pampers® - UNICEF együttműködés a világ 20 országában segített felszámolni az anyasági és újszülött kori tetanuszfertőzést

Megosztás
Egészség

A Pampers® és az UNICEF 12 éve dolgozik együtt és kampányol az anyasági és újszülött kori tetanusz felszámolása érdekében.


Budapest, 2017. december 19. - A kisbabák apró és törékeny lények, mégis hatalmas erő rejlik bennük. A Pampers „1 csomag = 1 védőoltás” programja keretében idén sok kisbaba életet is menthet, hiszen minden egyes csomag pelenka után 1 védőoltásnak megfelelő összeget adományoz a vállalat az UNICEF-nek. 


Az együttműködés eddig 20 országban segített felszámolni a fertőző betegséget, 18 országban azonban továbbra is segítségre van szükség. Ezzel a Pampers és az UNICEF összefogása már félúton jár annak érdekében, hogy a világon mindenhol felszámolják az anyai és újszülött kori tetanuszt.A fertőzés számos családot érint a világ legszegényebb részein, és legtöbbször olyan esetekben lép fel, amikor az újszülött bizonyos nem higiénikus és egészségre káros szülészeti eljárások következtében megfertőződik: például a köldökzsinór nem steril eszközzel történő elvágása miatt. Amint az újszülött tetanusszal fertőződött, gyógyulásra nincs lehetőség. A fertőző betegség évente 34,000 kisbaba életét követeli, ami azt jelenti, hogy minden 15. percben meghal egy csecsemő.

A családok és csodálatos kisbabáik támogatásának köszönhetően a Pampers és az UNICEF közös, „1 csomag=1 védőoltás” kampányának 2006-os kezdete óta hozzávetőleg félmillió újszülött csecsemő életét sikerült megmenteni. Ez azt jelenti, hogy a kezdetek óta másodpercenként egy védőoltás jutott el egy édesanyához és kisbabájához.

“A tetanusz az egyik legfájdalmasabb módja egy kisbaba elvesztésének. Habár a fertőzés könnyedén megelőzhető lenne egy védőoltással, a mély szegénységben élő anyák és csecsemőik továbbra is veszélynek vannak kitéve. A Pampers és az édesanyák világszerte nyújtott támogatásának köszönhetően azonban az elmúlt 12 évben komoly sikereket értünk el a betegség felszámolásában. Partnereikkel együttműködve, az édesanyák támogatásával a Pampers lakóhelytől és anyagi körülményektől függetlenül biztosítani szeretné az anyák számára újszülöttjeik biztonságát, hogy a világon mindenhol felszámolhassák a tetanuszfertőzést." 

– mondta Will Zeck, az UNICEF Anyasági, Újszülött kori és Ifjúsági Részlegének Vezetője.

Idén Egyenlítői-Guinea is csatlakozott azon országokhoz, amelyekben a Pampers-adományok segítettek felszámolni a tetanuszfertőzést. Ugyanakkor további 18 országban még mindig veszélyt jelent ez a betegség. A Pampers és az UNICEF közös ,,1 csomag=1 védőoltás” kampányának célja, hogy felszámolja az anyai és újszülött kori tetanuszt mindenhol, ahol ez még veszélyt jelent. Az együttműködésben a különböző kormányzatok és a helyszínen dolgozó szervezetek segítenek, hogy a vakcinát minél több anyukához és kisbabához eljuttathassák.

Hogyan tudunk segíteni?
A Pampers–UNICEF “1 csomag = 1 védőoltás”kampány 2017. december 31.-ig tart, így a programban most bármelyik szülő segíthet több egyszerű módon is:

• 1 fotómegosztás = 1 életmentő védőoltás: Bármilyen, kisbabádról készült, a Pampers (HU) Facebook oldalán megosztott fotó után a Pampers 1 védőoltásnak megfelelő összeget adományoz a tetanuszfertőzés leküzdéséért. 

• 1 csomag = 1 életmentő védőoltás: Minden UNICEF kampánylogóval ellátott Pampers csomag megvásárlása utána a Procter & Gamble 1 védőoltásnak megfelelő összeget adományoz az UNICEF-nek. Az UNICEF nem támogat semmilyen márkát vagy terméket. További információ a www.pampers.com vagy a www.unicef.org címen található.

• UNICEF adományok: Bárki, aki az UNICEF havi adományozóinak több ezres adományozói csapatához csatlakozik, minden hónapban tehet azért, hogy a hátrányos helyzetben lévő gyermekek életkörülményeit javítsa.

Csatlakozz hozzánk, és támogatásoddal a Pampers® és az UNICEF segíthet megmenteni minden csodálatos babát a világon az újszülött kori tetanuszfertőzéstől. További információkért látogass el a www.pampers.hu oldalra.
###

További információ:
Juhász-Kiss Barbara
Open Communications Kft.
+36 30 339 22 54
barbara.kiss@opencom.hu

A Pampers-ről:


A szülők több mint 50 éve megbíznak a Pampers márkában és a Pampers termékeit választják gyermekeik gondoskodására. A Pampers pelenkák gyártója a Procter & Gamble. Több mint 25 millió csecsemő a világ 100 országában Pampers pelenkát hord. A márka portóliója pelenkák, törlőkendők és nadrágpelenkák széles választékát kínálja a babák kényelmére és védelmére fejlődésük minden szakaszában. További információért látogasson el a www.pampers.hu oldalra

Az UNICEF-ről:
Az UNICEF működése során mindenkor a gyermekek jogaiért és jóllétéért küzd. Partnereinkkel együtt a világ 196 országában és régiójában indítunk programokat, és dolgozunk azért, hogy céljaink mindenhol a lehető legteljesebb mértékben megvalósuljanak. Hisszük, hogy minden gyermeket megillet a boldog és békés gyermekkor. Az UNICEF ezért kiemelten foglalkozik a legszegényebb és leghátrányosabb helyzetben lévő gyermekek megsegítésével és életkörülményeik javításával. További részletek a www.unicef.hu oldalon.

Adományok:

„1 csomag = 1 életmentő védőoltás”
Minden egyes UNICEF logóval ellátott Pampers csomag megvásárlása után a Procter&Gamble 0,078 euróval támogatja a kampányt az újszülött kori tetanusz leküzdésében. Ez az összeg egy tetanusz védőoltás árának felel meg, vagy hozzájárul azok eljutásához a célországba. Az UNICEF nem támogatója sem terméknek, sem termékmárkának. További részletek a www.pampers.hu és a www.unicefhu oldalon.

„1 megosztás = 1 védőoltás”
Minden egyes megosztott videó után a Procter&Gamble 0,078 €-val (5,6p) támogatja az UNICEF kampányt az újszülöttkori tetanusz leküzdésében. Ez az összeg egy tetanusz védőoltás árának felel meg, vagy hozzájárul azok eljutásához a célországba. Mindössze 2 védőoltás védelmet nyújt a tetanusz ellen az anyukának és a csecsemőnek egyaránt a szülés során. Ez az oltás az anyának 3 évig gyermekének pedig élete első 2 hónapjában nyújt további védelmet. Az UNICEF nem támogatója sem terméknek, sem termékmárkának. További részletek a www.pampers.hu és a www.unicef.hu oldalon.

UNICEF adományok
Minden szülő szeretné, hogy a gyermekek biztonságban, jó körülmények között nevelkedjen és egészséges legyen. A támogatásoddal azoknak a gyermekeknek segítesz, akiknek a legnagyobb szüksége van rá, azonban még nagyon sok gyermek él kiszolgáltatott körülmények között, akinek sürgősen segítségre van szüksége. Adományoddal azokhoz a szülőkhöz csatlakozhatsz, akik minden hónapban tesznek azért, hogy javíthassák a hátrányos helyzetben lévő gyermekek életkörülményeit. 

Látogas el a www.supportunicef.org/Pampers oldalra, és nézd meg milyen változást jelentenek az UNICEF adományai.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek