18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

7 igazság mindenkire vonatkozóan

Megosztás
Női lélek

Boldogságunk valóban attól függ, hogy mennyire vagyunk eltökéltek irányába? Szükséges-e terveket kidolgoznunk, hogy boldogok legyünk? Léteznek-e a boldogságnak kellékei?


Miközben hajszoljuk ezeket a kellékeket jobb esetben rájövünk, hogy mindez nem elég. A folyamat során elfelejtkezünk egy nagyon fontos dologról! Hogy közben is boldogsággal a szívünkben kell léteznünk. Mindennap bennünk van, csak lusták vagyunk észre venni. A legnagyobb boldogság az, ha töretlenül teszünk a bennünk rejlő képességek maradéktalan kibontakoztatásáért. Mindennap új fejezeteket tanulhatunk abból a tankönyvből, aminek DÖNTÉSEK a címe, és Te vagy az írója.

Mindannyian tartunk valahol, tehetségesek vagyunk valamiben...megtettünk illetve elmulasztottunk dolgokat. Vannak igazságok, amiket el kell fogadnunk.
Mégis ezeken elmélkedünk a legkevesebbet:

1. A kezdet mindig tiszta. Jó és értékes embernek születünk. Ha kételyünk támad ezzel kapcsolatban az életünk során, akkor kezdődik az önértékelési válság. Hab még a tortán, ha a környezetünk is az ellenkezőjét próbálja elhitetni velünk. Ilyenkor úgy érezhetjük, hogy magunkra maradtunk a harcban. Egyszerűen csak fogadd el, hogy remek ember vagy! Annyira vagyunk jók, amennyire a világ engedi vagy aszerint élünk, hogy eredendően jók vagyunk?
2. Mi a személyes valóságod? Jelentős személynek érzed magad? Vagy inkább ‘nem vagyok elég jó’ értékkel aggattad tele a fürdőszobád tükrét? Ha az utóbbi a mérvadó, akkor biztosan acsarkodsz a világra és bántod magad. Észre sem veszed, hogy a környezeted is mérgezed.
Mi adjuk meg az értelmet mindennek. Ezzel mások életére is hatással vagyunk. Ha nem vagy elég jók üzemmódban létezünk, a gyerekeink is így fognak dönteni. Aztán csodálkozunk, miért nincs célja. Ennek adtunk értelmet.

3.
Lehetőségeink korlátlanok, a képességeink pedig feljogosítanak arra, hogy tegyük a dolgunkat. Meg ne merjünk futamodni! Ez az az éléskamra, ami soha nem ürül ki.

4. Tanult meggyőződéseink szerint alakítjuk a valóságunkat. Ha a düh a meggyőződésünk, akkor semmit sem látunk. Fölénk kerekedett.
Már gyerekkorunktól kezdve negatív szemlélettel vagyunk körülvéve: “ Ne mássz fel, mert leesel! Ne állj szóba idegenekkel! Ne hisztizz, ne ugrálj! Ne csinálj semmit! Maradj nyugton!” A saját kényelmi zónánkat kényszerítjük a gyerekeinkre is. Nem vagyunk hajlandóak moccanni, sem figyelni. Felelősségteljes felnőtt életet várunk el tőlük a gyerekkori huncutkodás helyett.
Ha olyan szerencsénk van, hogy nem ilyenek voltak a szüleink, akkor a társadalom fogja felállítani a ringet az anyagi javakért való küzdelemhez - szó szerint. És amint iskolába kerülünk versenyezni fogunk kis pajtásainkkal, hogy kinek van drágább füzete avagy IPhone-ja. Majd félelmet generálva magunkban a megfelelési kényszer miatt, kisgyerekként stresszesen indulunk el a kamasszá válás útján.
 
Rossz szokások ezek, nem egyéb. És óriási hatalommal ruházzuk fel ezeket.
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Női lélek

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek