18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

7 ok, amiért melleid fájnak és feszítenek a melltartó viselésétől!

Megosztás
Egészség

Sokan ismerik az érzést, amikor leveszik melltartójukat, és mellük fáj, feszül. Több oka is lehet ennek, melyekre érdemes odafigyelni és komolyan venni őket!


Mastodynie (növényi hormon)

Mellfeszülés mellfájdalom esetén tudjunk róla, hogy van egy ilyen nevű növényi hormon (Mastodynie ), ami összefüggésbe hozható, jobban mondva segíthet a fájdalom csillapításában.
A Mastodynie-nek jelentése is van, amit megemlítenek menstruációs ciklussal kapcsolatban, és víz visszatartást jelez a mellekben.
Az erre az okra visszavezethető mellfájdalom és mellfeszülés elsősorban menstruációs ciklus előtt jelentkezik. Ennek oka mai napig nem tisztázott teljesen, de úgy gondolják az orvosok, hogy az ingadozó nemi hormonok okozzák. Ilyen jellegű fájdalomcsillapításra növényi (természetes) Mastodynie hormon található például a 100% csalánlevélben, palástfűben, orbáncfűben, citromfűben, rózsavirágban. A teakeverékekből 3-4 evőkanálnyit ajánlott adni ½ liter forró vízhez, 5-10 percig áztatni benne, és naponta maximum 2 csészényit meginni belőle.

Ciszta

Igen, sajnos a ciszták is okozhatnak mellfájdalmat, különösen akkor érződhet ez, amikor egész napos viselés után levesszük melltartónkat.
Ilyen ciszták bárhol fejlődhetnek testünkben, még a mellekben is. Ez különösen jellemző a menstruációs ciklus második felében. Az orvostudomány szerint ez a fájta fájdalom, amennyiben ciszta okozza különösen a menopauza utolsó éveiben jelentkezik.

Hormonális fogamzásgátlók

Mint minden hormonváltozás okoz testi tüneteket, melyek jelentkezhetnek fájdalom formájában. Az antibaby tabletták ugyan ilyen hormonváltozáshoz vezethetnek, legyen akármilyen alacsony hormontartalmuk. És igen, a fájdalom jelentkezhet tőlük a mellekben.

Terhesség

Terhesség esetén a mellek nem csak akkor fájhatnak ugyan, amikor levesszük melltartónkat, hanem a nap minden szakában. E mellé párosul minden esetben, hogy a mellek meg is duzzadnak, és már egy enyhe érintésre is pokoli fájdalmat érezhetünk. De ezzel semmi gond nincsen, hiszen a mellek elkezdenek felkészülni az anyaságra, szoptatásra.

Lapozz tovább
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat