18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Mandarin – Innen tudhatod, hogy friss, lédús, ÉDES!

Megosztás
Életmód

Bosszantó, amikor megvesszük a mandarint, és egy lutri, vajon édes-e, lédús-e, és legfőképpen ízletes-e. Kicsit olyan, mint egy kaparós szerencseszelvény. Nem győzünk visszamenni az adott üzletbe, ahol jó mandarint kaptunk. És csak remélni tudjuk, hogy ugyan abból a szállítmányból lesz még. Ennek vége!


A mandarin nagyon egészséges, és amint beköszönt a hideg idő, minden otthonban fellelhető a gyümölcsöskosárban.

Jó lenne mindig friss, lédús és édes mandarint vásárolni?
Ez lehetséges, ha megtanuljuk, mit figyeljünk!
Szemmel ugyanis jól látható, és FELISMERHETŐ a jó mandarin.

Nem kell a szerencsére bíznunk magunkat! 
Erre figyeljünk, amikor mandarint vásárolunk!


Ilyen a rossz mandarinKiszáradt, ízetlen, belül erjedésnek indult.
Mindez kívülről nem látható, mert a héja még ép.


1) Nem minden mandarin mandarin!
Létezik ugyanis a klementin. A klementin édesebb, mint bármi más, és nagyjából ugyan úgy néz ki, mint a mandarin, de valamivel nagyobb, íz íze intenzívebb.
A bal oldalon látható gyümölcs a klementin, a jobb oldali a mandarin.
A klementin hosszabb ideig marad friss. 2) SÚLY! Gondolnánk, hogy szín szempontjából mindegy, mennyire sárga a mandarin vagy klementin? Magyarázat is van rá! Nem ez a lényeg!
Az viszont meghatározó, minél tovább marad a mandarin a növényen, annál inkább elveszíti lédússágát és ezzel együtt súlyát is. Tehát vegyünk kezünkbe két mandarint, és válasszuk azt, amelyik nehezebb.3) A héj ugyan így segíthet beazonosítani, melyik mandarin lesz igazán jó. Mandarin héj teszt… Amelyik mandarin, klementin, tangerin hája vékony, száraz, azt ne vegyük meg. Ugyanis a héj árulkodik a belsőről. Amikor már a héj kezd kiszáradni, elvékonyodni, akkor a mandarin belül már sérült.

4) Megbarnult rész, ahol a gyümölcsöt leszakították a növényről. Ennek ugyan olyan sárgának kell lennie, mint a héj résznek. Innen látható, hogy a gyümölcs ezen része megsérült, és már annyi nedvesség tartalma sincsen, hogy a sérülés ne barnuljon meg.5) Oké, csak ritkán találkozhatunk olyan mandarinnal, amin még rajta van a szára és esetleg a levél rész is. A levelekből jól látható, hogy friss-e. Amikor a levelek még nincsenek teljesen összeszáradva, akkor a mandarin még friss, lédús, hiszen a leveleibe is el tudja juttatni a nedvességet. A képen látható mandarin még jónak mondható, de már NEM SOKÁIG.
Érdekesség

Tudtuk-e, hogy a mandarin sárgasága vagy a rajta megjelenő zöld foltok semmilyen szerepet nem játszanak az ízében? Egyes régiókban, ahol a mandarint termesztik más és más a napos órák, a Nap intenzitásának mennyisége, minősége. Sokkal inkább érdemes a tő részre fókuszálni, ahol leszakították a növényről, hogy az a rész ne legyen barna. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek