18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Légy világjobbító! - Mozogj!

Megosztás
Életmód

Gondolnád, hogy csak azzal, hogy valamilyen sporttevékenységet vagy mozgást végzel, jobbá teheted a világot? Azzal, hogy elmész futni, korcsolyázni, sétálni, túrázni hatással vagy a körülötted lévőkre?


Gondolnád, hogy csak azzal, hogy valamilyen sporttevékenységet vagy mozgást végzel, jobbá teheted a világot? 


Azzal, hogy elmész futni, korcsolyázni, sétálni, túrázni hatással vagy a körülötted lévőkre?

Számtalan beszámoló született már arról, hogy a mozgásnak milyen jótékony hatásai vannak. Csak, hogy néhányat említsek: segít a súlycsökkenésben, stressz oldó, boldogsághormon termelő.
 
Számomra a futás, mint egy meditáció foglal helyet a mindennapjaimban. 

Hogyha reggeli órákban megyek futni, tökéletes napindító mozgásforma. 
Átgondolom a rövidebb, hosszabb távú terveimet, felébreszt, és egész nap érzem a jótékony hatását. 

Amennyiben a futás délutánra esik, akkor pedig mint egy zárása a napnak, átgondolom az aznapi történéseket, a szabad levegőn kiszellőzik a fejem és nyugodtan fekszem le aludni.
 
Ám nem mindenki él ezzel a lehetőséggel. Pedig nem kerül többe, mint egy étterem.

Elkényelmesedett világ

Elkényelmesedett világban élünk, ahol szinte belénk beszélik, hogy fogyasztanunk kell. A tévéből, rádióból, újságból, plakátról az jön, hogy fogyassz és egyél. Majdhogynem a szánkba teszik az ételt. A munkán kívül semmilyen megerőltető feladatot nem kell tennünk azért, hogy ételhez jussunk. 

Több százezer évvel ezelőtt, amikor meg kell küzdeni a szó szoros értelmében az ételért, nem okozott gondot a mozgásszegény életmód. Mert nem is tudták, hogy mi az! 

Napokig, hetekig követni egy csordát vagy állatot, míg végre elejthetik a vadat, igencsak mozgékonynak kellett lenni. Ha pedig nem, hát őt eszik meg. 

És ezzel, hogy nem kell megküzdeni az ételért, a test sínyli meg a mozgás elmaradását.
Még csak másfél éve kezdtem futni és megannyi változást hozott ez idő alatt az életembe. Rengeteg dolgot pakoltam le magamról. Kezdve a kilóktól, az egon át,  sok mindent. 

Láthatatlan közösség

Bevezetett a mozgás szeretete egy olyan láthatatlan, mégis látható közösségbe, ahol azzal, hogy mozgással tesznek az emberek önmagukért, egyben a világért is tesznek. 

Minden futás alkalmával, amikor vadidegen emberek futnak velem szemben van egy cinkos pillantás mindkét fél részéről, hogy igen, sportolunk, mozgunk. 

És itt visszautalok a mozgás boldogsághormon termelő tulajdonságára: hogyha valamilyen sporttevékenységet végzel, boldogabb leszel. Ez a boldogság nem egy órára szól. 

Függővé válsz! Azáltal, hogy minél többször akarod érezni ezt, annál többet mozogsz. Így egyenes arányban nő a boldogságod is. Ez a boldogság ragyogni fog rólad. Nem tudod elrejteni. Ettől az érzéstől csak a jó dolgokra koncentrálsz. Mindenben és mindenkiben a jót látod, a jót közvetíted. Észreveszi a külvilág. Megkérdezik a titkod. 

És büszkén tudod azt mondani, hogy sportolok. Ennyi a titok.
Boldog emberek

A mozgás boldog embereket szül. A boldog emberek ragyognak. És ez a ragyogás megérinti a körülöttük élőket. Szépen továbbadva a titkot, ami nem más, mint a mozgás.

Kezdj mozogni, légy világjobbító! 


Ráki Tamás 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek